Гастрономічний гід по Подолу: піцерія, винний бар та бургерна - PostEat

пошук

Гастрономічний гід по Подолу: піцерія, винний бар та бургерна
12-03-2025 0 75


Поділ давно став одним із головних гастрономічних районів Києва. Тут можна знайти все — від маленьких кав’ярень із круасанами до ресторанів із авторською кухнею. Заклади відрізняються атмосферою, меню та концепцією, але всі вони об’єднані любов’ю до якісної їжі. Якщо хочете смачно поїсти та відкрити для себе нові місця, ця добірка стане у пригоді.

Автостанція | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Нижній Вал, 15а

Години роботи: нд-чт 10:00-22:00, пт-сб 10:00-23:00

Дещо з меню: піца коппа журавлина — 355 грн, піца грибна — 325 грн, зелений хумус з малосольним огірком і фісташковим песто — 245 грн, севіче з сардин — 165 грн.

Деталі: Піцерія «Автостанція» знаходиться біля Контрактової площі у колишньому приміщенні автостанції «Поділ». Це проєкт від рестораторів Ігоря Сухомлина та Валерія Гальперіна, власників таких закладів, як Mimosa Brooklyn Pizza, Mimosa Brooklyn Burger, Fish & Pussycat, «Чайка». Основний акцент в меню робиться на піці, але в закладі також є сніданки з 10:00 до 13:00, основні страви та закуски. Серед новинок — піца “коппа журавлина” з копченою моцарелою, сиров’яленою свининою коппа та варенням з журавлини, а також піца грибна з печеною глива, трюфельним соусом з білими грибами і соєвим соусом.

Жайворонки | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Глибочицька, 73

Години роботи: щодня 08:30-19:00

Дещо з меню: бріош тост зі скремблом — 265 грн, салат цезар з креветками — 370 грн, паста качо-е-пеппе — 340 грн, великий сніданок з лососем — 375 грн.

Деталі: Кафе-кондитерська «Жайворонки» розташована у житловому комплексі Podil Plaza&Residence. Однією із засновників «Жайворонків» є Катерина Пєскова, учасниця проекту «МайстерШеф» та власниця кондитерських Rafinad. За дизайн відповідало Design Buro Odintsova. Логотипом кафе є зображення людини-птаха, що втілює філософію Григорія Сковороди про пошук справжньої сутності та свободи духу. Кафе «Жайворонки» — це місце, де можна скуштувати різноманітні некласичні десерти власного виробництва. Особлива увага приділяється сніданкам all day, каві та переліку вин й класичних коктейлів.

Канапка бар | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Андріївський узвіз, 30а

Години роботи: щодня 11:00-22:00

Дещо з меню: бургер Surf&Turf з тигровими креветками, яловичою котлеткою та трюфельним айолі — 259 грн, мелт з рваною яловичиною, сиром моцарелла та пікантним соусом — 298 грн, тартар з тунцем, свіжим манго та морозивом з рожевих томатів — 219 грн, равіолі з лососем та шпинатом у вершковому соусі з червоним кав’яром — 319 грн.

Деталі: «Канапка бар» знаходиться на Андріївському узвозі в старовинній будівлі початку ХХ століття. Історична цінність вулиці, на якій працює ресторан, простежується в його інтер’єрі — невеликий затишний заклад вражає красою і стилем. Завдяки оригінальному підходу до української кухні, стильному інтер’єру та розташуванню в серці Києва, «Канапка Бар» є привабливим місцем для поціновувачів гастрономічних новинок та затишної атмосфери. Окрім мідій, устриць, тартарів та варіацій салату Цезар, в закладі готують фірмовий сендвіч з тунцем, surf & turf бургер та варіацію з смеш котлетою, а також три види мелтів.

ARTANIA | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Хорива 25/12

Години роботи: щодня 14:00-22:00

Дещо з меню: вітелло тоннато з ростбіфом — 280 грн, велике плато фермерського м’яса та сиру — 595 грн, тунець з гарбузовим пюре та пікантним сиром — 390 грн, Carpathian Sekt Chersegi, Chateau Chizay — 135 грн/125 мл, Березань Брют рожеве 2015, Бейкуш — 1560 грн/750 мл, дегустація на двох Артанія — 1500 грн.

Деталі: Винний бар Artania Bar знаходиться в серці старого міста на Подолі. Бар відкрито виноробнею «Бейкуш» для широко представлення власних вин та вин їхніх колег і друзів. Філософія закладу: розвивати тренд «Buy local», щоб гості купували вина малих сімейних виноробень України з різних регіонів. Для поціновувачів вина в Artania Bar представлено колекцію вин «Бейкуш» та рідкісні вінтажні вина, які ніде не можна знайти. Щоб познайомитись з різноманіттям цікавих винних зразків від українських виноробень, можна замовити винні сети або обрати дегустацію на двох із закусами.

nunu.hamburgerna | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Костянтинівська, 19

Години роботи: щодня 11:00-22:00

Дещо з меню: Тру Американ Бургер — 275 грн, Веггі гам!бургер — 220 грн, Супер фіш — 275 грн, шрімпончики — 195 грн, грибний крокет — 160 грн.

Деталі: “NUNU Гам!бургерна” — новий заклад від NUNU Diner та This is Pivbar. За їжу в закладі відповідає Юрій Нікітюк. Туту готують класичні One Hand бургери зі смеш котлетами (мінімум 2 котлети у кожному) — це молочна пружна булка, а не бріош та цибуля і соуси. Усі інгредієнти роблять самостійно — від булочки до соусів, тим самим контролюють якість на усіх етапах виробництва. Також в закладі можна замовити закуски, наприклад, грибні крокети, хрумкі пончики з тигрових креветок та курячого філе, а також овочеві стіки. Бар пропонує багато видів розливного пива та класичную коктейльну карту.

Селям | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Сагайдачного, 35

Години роботи: щодня 12:00 — 23:00

Дещо з меню: манти з телятиною — 240 грн, гомілка ягняти з кус-кусом — 1050 грн, бабагануш із запеченим баклажаном — 310 грн, чіберек з бараниною — 160 грн, фірмовий бахчисарайський шашлик — 390 грн/100 г.

Деталі: «Селям» — ресторан кримськотатарської кухні на Подолі від ресторатора Алекса Купера. Ресторан займає дві поверхи, інтер’єр розроблений студією Альони Бондар I’m Design. Заклад оформлений у натуральних теплих піщаних тонах, доповнених живими рослинами. В меню ресторану представлені не 100% автентичні страви кримських татар, тут готують багато страв з тіста: катлама, чібереки, янтики. На мангалі готують шашлики з м’яса ягня, з курча, з телятини та фірмовий бахчисарайський шашлик з м’яса телятини з тонким прошарком жиру.

Головна фото: Kadir Avşar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi