пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Грузинська кухня — це не тільки про хачапурі та шашлик, а й про особливу атмосферу гостинності. У Києві є багато ресторанів, де дбайливо відтворюють автентичні смаки та традиції цієї країни. Тут можна спробувати страви, приготовані за класичними рецептами, та відчути справжній дух Грузії. У цій добірці зібрані заклади, які точно передають настрій і смаки грузинської культури.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Хрещатик, 29/1
Години роботи: щодня з 09:00 до 23:00
Дещо з меню: асорті з пхалі — 320 грн, запечений сулугуні в тісті філо з гранатовим кюлі — 275 грн, хачапурі по-аджарськи 4 сира — 300 грн, чахохбілі з індички та сиром сулугуні — 370 грн.
Деталі: У ресторані ChaCha на Хрещатику панує атмосфера грузинської гостинності. Це місце, де кожен гість почувається як вдома, занурюючись у традиційне грузинське застілля. Інтер’єр ChaCha поєднує сучасний дизайн з елементами грузинської культури. Стіни прикрашають розписані килими, зроблені українськими майстрами, та глиняний посуд, що створює затишну та автентичну атмосферу. Кухня ChaCha пропонує страви, приготовані за оригінальними рецептами з використанням свіжих інгредієнтів — відкрита кухня дозволяє спостерігати за процесом приготування.Гостей зустрічають привітні хостес у національних костюмах, пригощаючи чачею. Відвідування ресторану ChaCha на Хрещатику – це можливість відчути грузинську гостинність, скуштувати традиційні страви та зануритися в атмосферу грузинської культури.
Мерані | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Центральна, 15 (Осокорки)
Години роботи: щодня 11:00 — 22:00
Дещо з меню: бадріджані — 185 грн, аджапсандал — 185 грн, салат по-тбіліськи — 175 грн, хачапурі мегрулі — 245 грн, люля-кебаб з телятини та свинини — 225 грн.
Деталі: «Мерані» — рузинський ресторан від засновників ресторану «Нікала» на Подолі. Новий проєкт на Осокорках відкрила Лані Кіладзе у партнерстві з рестораторкою Вікторією Пархоменко (Klukva&Brukva). В ресторані два поверхи, на першому поверсі облаштована відкрита кухня. В меню ви знайдете класичні грузинські страви, такі як хачапурі, хінкалі, суп харчо та багато інших.
ЧАЧА БАР | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Володимирська, 11
Години роботи: щодня 11:00 – 23:00
Дещо з меню: велика тарілка грузинських домашніх різносолів — 495 грн, шурпа — 299 грн, хачапурі по-мегрельськи — 325 грн, чанахі з баранини — 485 грн.
Деталі: “ЧАЧА БАР” — це грузинський гастромузичний бар, розташований у центрі Києва. Дизайн інтер’єру виконаний у сучасному стилі з елементами грузинського колориту. Заклад поєднує в собі традиції грузинської кухні та сучасний підхід до гастрономії, створюючи унікальну атмосферу для гостей. Меню пропонує класичні грузинські страви, такі як хачапурі, хінкалі, сациві та інші, приготовані за традиційними рецептами. Окрім того, барна карта включає широкий вибір грузинських вин та чачі — національного міцного напою.
Sanatrelo | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Богдана Хмельницького, 29/2; вул. Прорізна 18/1.
Години роботи: 10:00-21:30
Дещо з меню: асорті з грузинських сирів — 325 грн, хачапурі з куркою-гриль та копченим сулугуні — 335 грн, харчо з яловичини — 185 грн, люля-кебаб з баранини — 295 грн.
Деталі: Sanatrelo ㅡ це грузинські ресторани з автентичними стравами від шеф-кухаря. В місті є вже два ресторани у центрі — на Прорізній та на Богдана Хмельницького. Меню закладу складається з холодних та гарячих закусок, салатів, супів, хачапурі та хінкалі, м’ясних та рибних страв на мангалі, гарнірів та десертів. Окрім класичних хачапурі в ресторанах готують чотири цікаві фірмові варіації: з чотирма сирами, з куркою та печерицями, з лососем та шпинатом, а також з куркою-гриль та копченим сулугуні.
Зазіко | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Несторівський провулок, 10
Години роботи: щодня з 11:00 до 22:00
Дещо з меню: оджахурі із грибами — 235 грн, чахохбілі курячий — 275 грн, баклажани з горіхами — 200 грн, долма з баранини зі сметаною — 240 грн.
Деталі: “Зазіко” — затишний грузинський заклад з демократичними цінами на страви національної кухні. Прогулюючись біля Львівської площі та Золотих воріт вдалим рішенням буде завітати до ресторану на теплу сімейну вечерю. З цікавинок в меню можна виокремити фірмові хінкалі Зазіко, пісне оджахурі з грибами та п’ять видів хачапурі. Особливу увагу в закладі акцентують на стравах з м’яса, багато з них готуються на відкритому вогні. З напоїв можна обрати білі та червоні грузинські вина, міцні алкогольні напої, узвар, морс, каву або домашній чай.
Головна фото: Sanatrelo
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi