Новий заклад. Липень 2025. Mamie: новий гастропроєкт на Гончара, де подають вівсянку про дитинство, а не про фітнес - PostEat

пошук

Новий заклад. Липень 2025. Mamie: новий гастропроєкт на Гончара, де подають вівсянку про дитинство, а не про фітнес
28-07-2025 0 414

Заклад: Mamie

Де: вул. Олеся Гончара, 77

Години роботи: Понеділок-пʼятниця: 08:00-22:00; Субота-неділя: 09:00-22:00

Тестовий запуск уже відбувся 22 липня, офіційне відкриття: зовсім скоро

У Києві, на вулиці Олеся Гончара, в одному із улюблених районів любителів гастрнономії, відкрився новий ресторан. «Mamie», як лагідне звернення до мами французькою. Концептція закладу ностальгічна, але світла і тепла, про кухню спогадів, затишку й турботи.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Автор проєкту, Євген Смолянський, ресторатор із Херсона. Під час повномасштабної війни він переїхав до Києва, залишивши три власні ресторанні проєкти в Херсоні. «Mamie» — новий дім, нова історія, сповнена тепла, і щось радикально особисте. Його новий ресторан, спроба переосмислити поняття «затишок» у публічному просторі.

Шеф  «Mamie», Ігор Гоценко. Він працює з Євгеном Смолянським ще з херсонських часів, ще до війни. Людина, яка готує смачно і проживає кожну страву. Без надмірностей, зайвих прикрас, але завжди з турботою. Його кухня про тепло, спогади й прості речі, страви, за якими хочеться повертатись. 

В «Mamie» нам розказали, що вони не про гастровикрутаси й не про чергову інтерпретацію якоїсь екзотичної кухні. Тут готують сирники, які хочеться обійняти, зелену вівсянку з грибним соусом, яку ви точно з’їсте з обличчям дитини, великий сніданок з картопляниками і яєчнею або шоколадну вівсянку.

Ідея проста і влучна: зібрати страви, що асоціюється з турботою, безпекою, дитинством, і подати це у форматі сучасного ресторану, де можна снідати до вечора, заходити з собакою, котом, чи єнотом, якщо хочете (pet friendly, тут політика закладу), і нікуди не поспішати.

Розташування на всім відомій вулиці Гончара, 77. Фасад небесного кольору, який асоціюється з літом і морем, в середині багато дерева, світла і деталей, які відчуваються, навіть якщо ви не помітили. 

Тестовий режим триває. Офіційне відкриття зовсім скоро. Але, як часто буває в Києві, «тестово» вже давно означає: ви або там, або за межами контексту.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Трошки про сніданки:

  • Шоколадна вівсянка з в’яленою журавлиною, інжиром та волоським горіхом (192 грн),
  • Зелена вівсянка з в’яленими томатами, беконом, пармезаном та грибним соусом (225 грн),
  • Сирники з любов’ю, в’яленою журавлиною та вишнею (215 грн),
  • Ледачі вареники з медом та вершковим маслом, з сезонними ягодами та сметаною (185 грн),
  • Яйця пашот з сьомгою, шпинатом та крем-сиром під соусом «Голландез» (345 грн),
  • Омлет з моцарелою, фетою та пармезаном з руколою та чері (265 грн),
  • Великий сніданок з картопляниками, яєчнею, беконом, квасолею, смаженими ковбасками, чері, салатом, соусом і тостом (395 грн).

Трошки про вареники та пельмені:

  • Вареники з товченою картоплею, смаженими грибами та золотистою цибулею (213 грн),
  • Вареники з пікантною рікотою та зеленню (228 грн),
  • Вареники з вишнею та солодкою сметаною (234 грн),
  • Пельмені з трьох видів мʼяса з сирним соусом, пармезаном та базиліком (265 грн).

Трошки про основні страви:

  • Український борщ із яловичиною, шпигованою грудинкою, цибулею, часником та сметаною (232 грн),
  • Котлети з індички з морквяно-картопляним пюре, домашньою аджикою та солоним огірком (275 грн).

Фото: Mamie

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi