пошук
Юлия Зверькова
Автор
пошук
Юлия Зверькова
Автор
Редакція PostEat дібрала для вас кав’ярні Львова, куди варто завітати. Неспішна прогулянка вузькими, вимощеними бруківкою вуличками, філіжанка ранкової кави в парі з ніжною випічкою та розмови про все на світі: саме такою багато людей уявляють собі поїздку до міста Лева. У Львові й справді існує такий собі «культ кави» — у центрі міста ви знайдете безліч цікавих локацій, де подають різноманітні кавові напої. Ми зібрали деякі з них, аби вам не довелося довго шукати заклад. До речі, раніше ми розповідали вам про один із найпопулярніших кавових напоїв – еспресо. Сьогодні ж пропонуємо поговорити про лате.
Лате – це кавовий напій родом з Італії. Там лате готують на сніданок — в гейзерній кавоварці готують каву та змішують її з теплим молоком, при цьому наливаючи молоко до кави. Існує думка, що лате дуже схожий на капучино, і відрізняються ці два напої лише об’ємом. Однак, не це є головною відмінністю. Справа у співвідношенні інгредієнтів. Так, лате складається з еспресо, збитого парою молока у співвідношенні 1:3-5, та тоненького шару молочної піни. Капучино ж готують з еспресо та однакових частин збитого молока та молочної піни.
Лате схожий за назвою і з лате макіато, та відмінність у тому, що під час приготування кава додається в молоко (лате ж готують навпаки), тому напій виходить шаруватим: шар молока, шар еспресо, шар спіненого молока. Крім того, в смаку лате кавові ноти виражені більше. На пінці лате часто малюють різноманітний лате-арт.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Костюшка, 2.
Бюджет: ₴. Сніданки (32–158 грн), сендвічі (52– 78 грн), випічка (12– 57 грн).
Страви: вівсяна каша з сухофруктами та медом – 32 грн, йогурт власного виробництва з гранолою – 38 грн, оката яєчня з прошуто на домашній булці – 78 грн, яйця пашот з лососем – 159 грн.
Напої: аеропрес – 33 грн, колд брю – 59 грн, флет вайт – 42 грн.
Деталі: ранні сніданки з 08:00, самообслуговування у закладі, мінімалістичний світлий інтер’єр, формат take away, панорамні вікна, можливість підзарядити гаджети, авторські напої.
Black Honey – це мережа затишних львівських кав’ярень. Заклади мережі, які два роки поспіль ставали фіналістами премії «Сіль», пропонують каву категорії Specialty. Ви можете замовити тут як класичні, так і альтернативні кавові напої, а також сніданки, сандвічі та випічку.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Вірменська, 35.
Бюджет: ₴₴. Закуски (72-162 грн), кава (32-92 грн), десерти (20-86 грн).
Страви: салат з анчоусами – 86 грн, сирна тареля – 142 грн, кмедля куряча з картопляним пюре – 110 грн, сало в шоколаді – 20 грн/ 1 шт.
Напої: еспресо – 32 грн, кава в джезві – 32 грн, кава по-ірландськи – 92 грн, какао – 36 грн.
Деталі: арт-центр (складається із галереї сучасного мистецтва та концептуальної кав’ярні), повноцінне меню кухні, кава та алкогольні коктейлі, належить до мережі ресторанів !Fest.
У арт-центрі Дзиґа / Dzyga ви можете насолодитися творами сучасного мистецтва, а також відвідати концептуальну кав’ярню. У закладі подають класичні кавові напої, а також алкогольні коктейлі та інші напої, до пари яким можна обрати десерти чи страви з повноцінного меню кухні.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: пл. Ринок, 1.
Бюджет: ₴₴. «Десерти на гарячо» (48-72 грн), «панські вежі» (109 грн), «сніданок-обід-вечеря» (45-120 грн).
Страви: «Забаганка кухаря» — 45 грн, «Панські вежі» з лососем – 109 грн, «Риба по польську» – 110 грн, тістечко «Леополіс» – 90 грн.
Напої: лавандова кава – 58 грн, еспресо – 32 грн, пунш винний зі смородиною – 60 грн.
Деталі: літня тераса, великий вибір десертів, заклад холдингу емоцій !FEST, основною стравою в меню є тістечко «Леополіс».
У закладі Grand Cafe Leopolis можна дізнатися про цікавинки та події, які ставалися у Львові відтоді, як люди навчилися фотографувати. Про це розповідають близько 700 фотографій на стінах кафе. Фірмова страва у меню закладу – це тістечко «Леополіс», котре варто смакувати з різноманітними кавовими напоями. Заклад підійде як для швидкого обіду, так і для вечірніх розмов за бокалом ігристого.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: провулок Крива Липа, 7.
Бюджет: ₴. Салати (85–130 грн), паста (80–110 грн), десерти (40–55 грн).
Страви: салат «Груша-прошуто» — 100 грн, салат «Філадельфія з лососем» — 130 грн, салат з тунцем – 100 грн, тірамісу – 55 грн.
Напої: класичний лимонад – 40 грн, банановий смузі – 60 грн.
Деталі: салат-бар, знаходиться в історичному центрі міста, демократичні ціни, комбо-пропозиція діє цілий день, доставка, свіжа паста, формат take away.
Перша львівська салатерія Salalat знаходиться в одній з тихих вуличок історичного центру поруч із проспектом Соборності. Концепція закладу полягає у тому, щоб забезпечити гостям доступ до швидкого здорового харчування з миттєвим обслуговуванням та за низькою ціною. Заклад успішно працює з 2016 року.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Друкарська, 4.
Бюджет: ₴₴.
Страви: тістечка, торти, випічка, печиво, цукерки.
Напої: велике розмаїття кавових напоїв.
Деталі: страви сучасної та старовинної української кухні, сніданки, кавові напої, затишна атмосфера, чотири зали, розміщені у верхньому та нижньому приміщеннях, колекція вишитих картин ручної роботи та пляшок зі старовинними лікерами Юзефа Адама Бачевського та Яна Мушинського, знайдених у старих стінах закладу.
«Рудий Кіт» — це тихий заклад з романтичною атмосферою у самому центрі Львова, на перехресті вулиць Вірменської та Друкарської. Стіни закладу прикрашає колекція вишитих картин ручної роботи. У меню – страви сучасної та старовинної української кухні та різноманітні десерти, котрі особливо добре поєднувати з кавовими напоями.
Фото: Facebook Black Honey, Дзиґа / Dzyga, Grand Cafe Leopolis, Salalat, Рудий Кіт Львів
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi