пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Нові заклади червня 2024 шукала редакція PostEat — ми продовжуємо щомісця розповідати про нові заклади та про тих, хто не дивлячись ні на що, підтримує українську економіку та дає робочі місця. За перший літній місяць в столиці з’явилось більше десятка нових ресторанів, кафе та кав’ярень.
Перше «Міністерство Піци» в центрі міста, міське кафе та сусідське гастрокафе в ЖК “Файна Таун”, піца з дров’яної печі на Кудрявці, сендвіч бар в ТРЦ Respublika park, повернення знайомої багатьом жителям міста піци в рожевих коробках та затишні кав’ярні в різних куточках міста — все це серед відкриттів червня в Києві від редакції PostEat.
Міністерство піци | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Заньковецької, 15/4
Години роботи: щодня 12:00-22:00
Дещо з меню: паста орзо з філе сібаса та томатним кремом — 440 грн, піца Фіоко з картопляним пюре, беконом, пармезаном, білим соусом та зеленою цибулею — 345 грн, піца з печеною куркою та трюфельною пастою — 395 грн.
Деталі: Перше «Міністерство Піци» мережі ресторанів “Ministry of” від засновників Спартака Велішаєва та Євгена Таллера відкрилось у червні в самому серці Києва на Заньковецькій. В новому міністерстві меню піци розробив Ілля Сьомін (Pie Spot, Spelta), а головним героєм стала піца на бізі. Біга — це тип попереднього бродіння, який використовується в італійській та іспанській кухні. Додає яскравості смаку та отримання легкої текстури з дірочками. Крім піци, в меню зібрані основні страви та сніданки від шефа закладу Дениса Діденко та коктейльна карта від Олександра Родіонова.
ЮРБА | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Салютна, 2 (ЖК Файна Таун, корпус 7)
Години роботи: пн-пт 09:00 – 22:00, сб-нд 10:00-22:00
Контактний номер: +380637717710
Дещо з меню: боул з тунцем, шпинатним песто, горіховим соусом та булгуром — 380 грн, картопляний салат з ростбіфом – 280 грн, вітелло тонато з тунцевим соусом — 245 грн, курячий шніцель з картоплею та тунцевим соусом – 275 грн.
Деталі: «ЮРБА» — невелике сусідське гастрокафе із сучасною зрозумілою їжею, крафтовим українським вином та смачною кавою. Стильний мінімалістичний інтер’єр, тепле освітлення, гарне поєднання кольорів, багато зелені створюють затишну атмосферу. Меню складається зі сніданків, основних страв, аперитивів та великою кількістю додатків та різних дресінгів з яких можна зібрати тарілку на свій смак. Також є авторські та класичні коктейлі та великий ассортимент українського крафтового вина.
Brunch Büro | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Салютна, 2, буд.19
Години роботи: щодня з 09:00 до 22:00
Контактний номер: +38097067330
Дещо з меню: сніданок з кебабом — 315 грн, дерун з ростбіфом — 325 грн, чікен кацу сандо — 295 грн, салат з фореллю — 285 грн.
Деталі: На променаді в ЖК «Файна Таун» відкрилося нове міське кафе Brunch Büro – це місце, де ранок починається з ароматної кави та смачних сніданків, а вечір завершується з вишуканими стравами та натуральними винами. Меню сніданків різноманітне і розраховане на будь-який смак. Концепція Brunch Büro полягає у поєднанні кращих традицій ранкових кафе та вечірніх ресторанів. Інтер’єр кафе продуманий до дрібниць: від зручних меблів і стильного декору до приємного освітлення та ненав’язливої музики.
Сусіди | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Софіївська Борщагівка, вул. Миру, 46
Години роботи: щодня 10:00-22:00
Контактний номер: +380931392107
Дещо з меню: сніданок софіївської знаті — 299 грн, брускети зі страчателлою і качкою — 225 грн, сусідський борщ — 345 грн,котлети курячі з пюре — 355 грн.
Деталі: Оновлений гастробар “Сусіди” розпочав роботу на Софіївській Борщагівці. В закладі зробили акцент на локальних продуктах і популяризації української кухні — тут готують прості та зрозумілі страви, але в нетривільному баченні шефа Андрія Гейзера. Сніданки в гастробарі готують з 10:00 до 13:00. Впродовж усіх років існування закладу найпопулярнішою стравою в меню був фірмовий борщ — його томлять на яловичих ребрах, копченій груші, подають зі справжнім генеральським салом, випаленим на сіні. Оскільки формат закладу “гастробар на районі”, то в меню є багато позицій, які підійдуть для діток: пюрешка з курячими котлетками, бульйон курячий з фрикадельками, пельмені, сирники, паста домашнього виробництва.
Station Pizza | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Нижній Вал, 35
Години роботи: щодня 10:00-22:00
Контактний номер: +380682530000
Дещо з меню: піца «Жульєн» — 295 грн, піца для веганів Vegan pie — 205 грн, піца Пепероні 2.0 — 260 грн, птітім з беконом і яйцем — 175 грн.
Деталі: Відновила роботу піцерії Station Pizza на Подолі, який на початку 2022 року заклад тимчасово припинив роботу. Знайома багатьом жителям міста піца в рожевих коробках повертається до столиці, пропонуючи гостям нові враження та смаки. Для приготування класичної піци з пухкими бортиками у Station Pizza використовують чотири види борошна та фірмові ароматні соуси. Гостям також пропонують сніданки, стартери, страви з дейлі меню, десерти та великий асортимент алкогольних і безалкогольних напоїв.
400 | Instagram
Переглянути цей допис в Instagram
Де: вул. Кудрявська, 16-Б
Години роботи: ср-нд 15:00-22:00
Дещо з меню: піца Romana — 400 грн, піца Magic Mushrooms — 350 грн, піца Anchovies Rucola — 400 грн.
Деталі: 400 — нова колоритна локація з піцею неподалік Львівської площі. Заклад зробили у стилі лофт та розмістили кухню всередині білого контейнера. Тут готують піцу в дров’яній печі за усіма неаполітанськими традиціями з італійських продуктів з додаванням локальних інгредієнтів. Серед начинок є цікаві поєднання, наприклад, з бараниною та закарпатською бринзою. ЗВерніть увагу на режим роботи — 400 працює з середи по неділю.
SPIN | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Мечнікова, 9
Години роботи: кожного дня з 11:00 до 22:00
Деталі: goodwine відкрив пивний бар SPIN, де розливає одразу 4 позиції з кранів, приймає гостей на пивні та еногастрономічні дегустації з їжею, презентує позиції, що вперше приїжджають в goodwine: власні марки та колаборації з найкращими пивоварнями України та проводити івенти. Фокус тут поставили на розкриття багатства смаків напою і, шануючи напій, гостям подають пиво в келиху спеціальної форми, яка підкреслює його смак. За баром окрім розливних позицій можна буде спробувати будь-яке пиво з асортименту goodwine. Всього в пивному барі SPIN представлено близько 350 різних позицій. Фішка бару — еногастрономічні дегустації, що наразі доступні лише за попереднім записом.
Klara bakery & cafe | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Коновальця, 36д
Години роботи: пн-пт 08:00-21:00, сб-нд 08:30-21:00
Дещо з меню: пиріжок з куркою та грибами – 42 грн, пиріжок зі шпинатом та сиром – 41 грн, пиріжок з яблуком та корицею – 38 грн.
Деталі: Нова пиріжкова «Тітка Клара» в оновленому форматі Klara bakery & cafe почала роботу в бізнес-центрі навпроти Київського Університету Культури. Меню складається з пиріжків, десертів, салатів, кулінарії. Окрім популярних серед містян фірмових солодких та солоних пиріжків, в меню представлена кулінарія та десерти. В кулінарії ви знайдете бефстроганов, булгур з овочами, м’ясні та рибні котлети, салати, млинці з начинками, деруни та голубці.
ОЮМ | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Житомирська 27
Години роботи: щодня 08:30 – 21:30
Дещо з меню: хот-дог – 95 грн, галета – 110 грн, паштейш – 60 грн, шу – 85 грн, капуоранж – 105 грн, огірковий лимонад – 95 грн, масала – 95 грн.
Деталі: “ОЮМ” кафе – це місце для друзів та спільноти, з цікавими напоями та фірмовою випічкою. Назва є відсилкою до готського королівства (в перекладі «країна вод»), що існувало на теренах України. На вулиці гостей зустрічає мозаїка зі сторічного скла вітражів церков Київської області. У закладі багато рослин, зручних відреставрованих меблів та світла веранда з краєвидом на вулицю Велику Житомирську. У меню класичні кавові напої на подвійному еспресо, японські чаї та матча. Можна знайти експериментальні напої та багато лимонадів. Фірмовими стравами є хот-доги та галети, а у десертній вітрині чизкейк, шу, паштейші, сирки та канеле.
ACE sandwich bureau | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Кільцева дорога, 1 (ТРЦ Respublika park, 1 поверх)
Години роботи: щодня з 10:00 до 21:30
Дещо з меню: сендвіч з пастрамі та сиром пармезан — 199 грн, сендвіч з прошутто котто та страчателлою — 220 грн, сендвіч зі стейком рібай — 325 грн, бріош зі скремблом та авокадо — 180 грн.
Деталі: АСЕ — сендвіч бар в ТРЦ Respublika park, за словами засновників «який зберіг унікальні традиції приготування страв із Англії та додав нотки сучасності у меню закладу». Тут дивують поєднанням смаків та швидкістю приготування — великими порціями можна вдосталь поїсти, замовлення видають за декілька хвилин. Для тих, хто байдужий до сендвічів — готують бріоші із пухкого хлібу на живих дріжджах із додаванням вершкового масла. До страв пропонують комбучу власного виробництва, що вже стала улюбленим напоєм гостей, а також додатки у вигляді салату та соусів.
Pasta Co. | Instagram
Де: вул. Нижній Вал 27/29
Години роботи: щодня 10:00 – 21:00
Дещо з меню: фетучіні з вершками та пармезаном (М / L) — 135 / 165 грн, соус Альфредо — 82 грн, курка — 35 грн/50 г.
Деталі: Pasta Co. — нова локація у форматі стрітфуду, де пропонують пасту із додатками на виніс. Ви можете обрати розмір порції фетучіні, обрати до неї соус, наприклад болоньєзе, карбонара, песто чи вершковий Альфердо і ще доповнити порцію куркою, бастурмою, грибами, креветками, оливками і додатковими сирами чедер і пармезан.
Перший поверх | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. В’ячеслава Липинського, 4б
Години роботи: кожного дня з 09:00 до 19:00
Деталі: 21 червня в центрі міста відкрилась кав’ярня «Перший Поверх» зі смачною кавою та свіжою випічкою від пекарні Patè. Заклад знаходиться у спокійному дворику на Золотих воротах, який ніби сповільнює скажений ритм Києва. Сам дворик знаходиться в досить не очевидному місці, що придає загадковості та відчуття сікрет плейсу. В кав’ярні 16 посадкових місць всередині та літня тераса для 10 гостей, можна приходити з домашніми улюбленцями.
In the Garden | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Софіївська Борщагівка, вул. Свободи, 1С
Години роботи: пн-пт 08:00-21:00, сб-нд 9:00-21:00
Дещо з меню: айс лате — 85 грн, дріп кава — 60 грн, матча лате — 70 грн, лимонад — 90 грн, еспресо тонік — 90 грн.
Деталі: In the Garden — кав’ярня-оазис у передмісті Києва, яку відкрили для спокою і душі. В закладі вважають що “життя починається з кави, ранок починається з кави, зустріч починається з кави”. Каву варять на зерні від Idealist, використовують кавомашину La Marzocco, а десерти замовляють у популярної кондитерської Be My Guest. Заклад доступний для гостей з інвалідністю та є pet-friendly.
Colibri | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: смт. Чабани, вул. Юності, 4
Години роботи: щодня 08:30 – 20:30
Дещо з меню: еспресо — 38 грн, матча тонік — 105 грн, лимонад — 80 грн, пана кота — 85 грн, чизкейк баскський — 90 грн.
Деталі: Спешелті-кав’ярня Colibri відкрилась в ЖК » Парк Плаза» у смт. Чабани на Київщині. Це невеликий дизайнерський заклад із десертами власного приготування, несолодкими позиціями та асортиментом спешелті-зерна від ростерії «Висока Кава». Використовується професійне обладнання La Marzocco, Mahlkonig, Eureka Helios. Готують класику — еспресо, фільтр, звичні всім напої у авторській варіації. Є опція придбання зерна з собою. Змелюють під ваш спосіб приготування за потреби. Є невелика тераса на декілька столиків біля будинку, знаходиться в затінку від дерев.
Opera Cafe | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Будищанська, 7Г
Години роботи: щодня з 07:30 до 22:30
Контактний номер: +380631688774
Дещо з меню: круасан з моцарелла та томатам — 165 грн, салат з хамоном та томленою грушею — 230 грн, тост з беконом, яйцем пашот та цибулею кранч — 220 грн, винна тарілка — 350 грн.
Деталі: Opera Cafe розпочало роботу на Троєщині. Тут є класичні кавові напої та десерти, круасани та салати, тости і сендвічі, коктейлі на основі джину, віскі та рому, вино, міцні напої.
Головна фото: “Міністерство піци”
Фото: Facebook/Instagram “Міністерство піци”, “ЮРБА”, Brunch Büro, “Сусіди”, Station Pizza, 400о,, SPIN, Klara bakery & cafe, “ОЮМ”, ACE, Pasta Co., “Перший поверх”, In the Garden, Colibri, Opera Cafe.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi