Новий кулінарний рекорд України: в Києві приготували найбільшу кількість курячих гомілок - PostEat

пошук

Новий кулінарний рекорд України: в Києві приготували найбільшу кількість курячих гомілок
23-05-2024 0 3667


19 травня під час культурно-кулінарної події «Музей Їжі» від родини брендів МХП, що проходила у Національному музеї народної архітектури та побуту України в Пирогові, був встановлений новий гастрономічний рекорд України. Президент Національного реєстру рекордів України Валентин Щербачов зафіксував рекорд в номінації «Найбільша кількість гомілок, приготовлених на грилі, на одній локації». 

«В такий нелегкий час відкрито «Музей Їжі» та встановлено унікальний рекорд, який сміливо можна назвати «найсмачнішим» за версією тисяч киян, які присутні на заході. 35 років збирав рекорди по всьому світу, але такого ще не фіксував — дякую всім, хто причетний до встановлення цього рекорду», — зазначив Валентин Щербачов.

Рекорд встановили бренд «Наша Ряба» та шеф-кухар, креативний директор кулінарного напряму МХП Алік Мкртчян. На окремій мангальній зоні було приготовлено 3949 курячих гомілок. Для цього задіяли 30 мангалів та команду з 40 кухарів, які під пильним наглядом представників Книги рекордів України впродовж щонайменше 4 години готували курячі гомілки. 

Алік Мкртчян, шеф-кухар, креативний директор кулінарного напряму МХП: «Під час підготовки до відкриття «Музею Їжі» у мене виникла ідея встановити рекорд з приготування найбільшої кількості гомілок. Перед встановленням цього рекорду ми маринували курячі гомілки майже два дні лише в олії та солі, щоб зберегти первісний смак курки та досягти ідеальної скоринки під час смаження. Оскільки це не перший мій гастрономічний рекорд, раніше ми вже готували найдовшу шаурму від Döner Маркет, я розумів, наскільки це серйозний виклик — і в нас вийшло встановити новий рекорд завдяки зусиллям дуже великої команди професіоналів МХП».

Ірина Донченко, керівниця Центру розвитку брендів категорії «М’ясо» компанії МХП: «До рекорду ми готувались кілька місяців, і нам все вдалося. Оскільки «Наша Ряба» — справжня історія українського бізнесу та курка, присутня на столах майже кожної родини в Україні, м’ясо саме цього бренду ми обрали для встановлення рекорду. І гомілки ми обрали не випадково, адже це дуже смачна частина курки».

Після встановлення рекорду всі відвідувачі «Музею Їжі» від родини брендів МХП змогли скуштувати смажені курячі гомілки від бренду «Наша Ряба».

Матеріал підготовлено у партнерстві з МХП — міжнародною компанією у сфері харчових та агротехнологій

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi