пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
Новий заклад: «Жито cafe bakery»
Де: вулиця Слобідська, 6 (Крихівці, ЖК «Калинова Слобода 2»)
Формат: кафе-пекарня третьої хвилі
Години роботи: щодня з 09:00 до 21:00
Контактний телефон: +38050-225-25-45
У місті, де аромат кави — майже офіційний символ ранку, а новий заклад — завжди привід для ажіотажу серед фудіс, з’явився третій проєкт команди «Жито».
«Жито cafe bakery» — нова реміснича пекарня. Це нова точка на гастрокарті Франківська, а заявкою на перезавантаження ставлення до хліба як не до повсякденного продукту.
Це пекарня третьої хвилі. І якщо ви досі вважали, що ця формула працює лише з кавою — ласкаво просимо у світ повільної ферментації, живої закваски. Тут не шукають коротких шляхів: кожен буханець — результат ручної роботи, багатогодинного дозрівання тіста і щирої відданості процесу.
«Жито», «чорнозерна пшениця», «спельта» — це складники щоденного меню. Усе — локальне, справжнє. Усе — прозоре: відкрита кухня дає можливість побачити, як народжується хліб.
Але «Жито cafe bakery» — не лише про хліб. Це ще й простір для сніданків (весь день), обідів, вечерь, солодких експромтів з листкового тіста та десертів з власного цеху. Кава, вино, авторські коктейлі — також є.
Заклад живе ритмами міста: тут проходять майстер-класи з випікання хліба, гастрономічні поп-апи та зустрічі, де обговорюють не лише їжу, а й культуру споживання. Саме так, не більше й не менше.
Засновники, які вже мають за плечима «Жито бістро» та ще один формат, впевнено вибудовують власну гастрофілософію. Її суть — у балансі між смаком і сенсом.
Дещо з меню:
Фото: Жито cafe bakery
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi