пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Про пісне меню в ресторанах Києва продовжує розповідати редакція PostEat. В цій добірці ви дізнаєтесь, де спробувати банош з овочевими котлетами та веганською бринзою, борщ з чорною смородиною та квасолею, конопляні галушки з гарбузовим соусом та смаженим горіхом, котлети з батату з пшоняною кашею, домбурі з тофу та овочами, шашлик із глив, ньокі з білими грибами — пісні страви в ресторанах Києва готові вас дивувати.
Про пісні страви в ресторанах Києва на 2025 рік розповіли за цим посиланням.
Товста Качка | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Прорізна, 15А
Години роботи: щодня з 11:00 — 22:00
Бюджет: салати від 154 грн, основі страви від 346 грн, десерти від 70 грн.
Дещо з меню: овочевий салат зі смаженою картоплею – 198 грн, теплий салат з баклажанами, томатами та горіховою заправкою – 182 грн, грибна юшка – 176 грн, борщ з чорною смородиною та квасолею – 178 грн, локшина по-флотські з овочевого м’яса – 298 грн, смажена кольорова капуста з соусом із молодого горошку – 187 грн, банош з овочевими котлетами та веганською бринзою – 332 грн, конопляні галушки з гарбузовим соусом та смаженим горіхом – 177 грн.
Деталі: Час Великого посту — це час духовної зосередженості, самоочищення та віддання. Для багатьох з нас це час, коли ми звертаємо увагу на своє харчування, намагаючись знайти баланс між фізичним і духовним. У цей період особливу увагу ми приділяємо меню, обираючи те, що сприятиме нашому здоров’ю та душевному розвитку.
Тому в ресторані «Товста Качка» розробили спеціальне пісне меню. Овочі, фрукти, злаки та бобові — це основа здорового пісного харчування. Вони не лише надають організму необхідних поживних речовин, але й допомагають очистити думки та зосередитися на духовних практиках.
Спеціальні пісні страви не лише додають різноманіття до нашого столу, але й допомагають нагадати про наші традиції та культурні цінності. «Товста Качка» розробила пісне меню за усіма правилами і традиціями: пропонують теплий салат з баклажанами та горіховою заправкою, борщ з чорною смородиною та квасолею, картопляні зрази з капустою та грибами, банош з овочевими котлетами та веганською бринзою, вареники з капустою та овочевим м’ясом.
Важливо пам’ятати про різноманіття та збалансованість у пісному меню, тому в ресторану поєднали різноманітні продукти, щоб забезпечити організм усіма необхідними поживними речовинами.
SHO | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Мечникова, 18
Години роботи: щодня з 10:00 до 23:00
Бюджет: салати від 280 грн, основі страви від 280 грн, десерти від 240 грн.
Дещо з меню: салат із печених овочів з волоським горіхом – 270 грн, паштет з квасолі з лечо – 210 грн, зрази з грибами – 280 грн, котлети з батату з пшоняною кашею – 280 грн, печена картопля з лісовими грибами та трюфельною олією – 280 грн, шоколадний пиріг з вишнями та горіхами – 190 грен.
Деталі: SHO — один з найбільших ресторанів української кухні в країні, відомий своїм лаконічним інтер’єром у стилістиці традиційного українського житла. Головна прикраса інтер’єру двоповерхового ресторану — метрові дизайнерські люстри. В меню закладу зібрані страви з усіх регіонів України, серед яких різноманітні вареники, зрази, риба власного копчення, страви на вогні та пиріжки. Зараз в ресторані готують пісне меню — можна спробувати котлети з батату з пшоняною кашею, паштет з квасолі з лечо, салат із печених овочів з волоським горіхом та борщ з квасолею та грибами.
Naushi | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Бориса Грінченка, 4а; вулиця Сковороди, 7
Години роботи: пн-пт 12:00-22:00, сб-нд 11:00-22:00
Бюджет: рамени від 167 грн, суші-сендвічі від 185 грн, десерт мочі по 90 грн.
Дещо з меню: веганський рамен від 170 грн, домбурі з тофу та овочами – 192 грн, гьодза з тофу та грибами від 157 грн, тофу теріякі – 132 грн.
Деталі: Naushi — автентична раменна, що вже три роки годує жителів столиці стравами японської кухні. Рецепти, обладнання та частину інгредієнтів везуть з Японії, там же навчався шеф-кухар, а всі страви готують з натуральних інгредієнтів, не використовуючи підсилювачі смаку. Нещодавно відкрили другий заклад в центрі міста на Бориса Грінченка 4, перший працює на Подолі на Григорія Сковороди, 7.
Серед пісних страв у меню рекомендують спробувати трохи пікантний веганський рамен із маринованими грибами та овочевою локшиною, яку готують без яєць. Також варто спробувати домбурі з тофу та овочами — теплий незаправлений рис з хрустким тофу, пікантною комбу (ламінарією), свіжим огірком та маринованою морквою, политий соусом теріякі з кунжутом і зеленою цибулею.
Також в меню є цікава веганська варіація традиційних японських пельменів гьодза з ніжним тофу, кіноа та двома видами грибів, готуються на пательні, знизу підсмажені і доведені до готовності на пару (можна обрати 5, 7 або 9 шт з соусом на вибір). В якості закуски можна обрати ніжний тофу у хрусткій паніровці, обсмажений у фритюрі, який подається з соусом теріякі, маринованим імбирем, лаймом.
Perets | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Левка Лук’яненка, 29
Години роботи: щодня з 12:00 до 22:00/23:00
Бюджет: салати від 175 грн, основі страви від 295 грн, десерти від 115 грн.
Дещо з меню: ікри гриба з грінками – 135 грн, вінегрет з лисичками – 135 грн, буряковий хумус з фокаччею – 195 грн, крем-суп із зеленого горошку – 120 грн, лаваш з грибами та помідорами – 125 грн, шашлик із глив – 225 грн, гречана локшина з овочами – 245 грн, тертий пиріг з вишнею – 135 грн.
Деталі: Perets — м’ясний ресторан на Оболоні, меню якого поєднує в собі як традиційні рецепти, так і гастрономічні тренди. Основна меню м’ясо: класичні стейки, м’ясо з дров’яної печі або на мангалі, а також різноманіття м’ясних страв з соусами і гарнірами. У пісному меню ресторану Perets ви знайдете вінегрет з лисичками, буряковий хумус з фокаччею, легкий та свіжий крем-суп із зеленого горошку, ароматний шашлик із глив та тертий пиріг з вишнею.
Sam’s Steak House | Instagram
Переглянути цей допис в Instagram
Де: вулиця Жилянська, 37
Години роботи: щодня 11:00 — 22:00
Бюджет: салати від 265 грн, основі страви від 235 грн, десерти від 190 грн.
Дещо з меню: рамен з грибами та тхіною – 265 грн, паштет з білими грибами та волоським горіхом – 185 грн, теплий салат з печених овочів та тофу на грилі – 270 грн, тартар з авокадо – 275 грн, фалафель на подушці з хумусу – 205 грн, ньокі з білими грибами – 280 грн, пиріг з лохиною та вишневим соусом – 185 грн.
Деталі: Sam’s Steak House — перший стейк-хаус в Україні, який вже понад 25 років розвиває культуру споживання стейків з українського м’яса. Гордістю закладу є великий асортимент стейків Ukrainian Special Beef, які дозрівають на власному міні-виробництві у ресторані. Незважаючи на те, що стейк — одна з основних страв в Sam’s, в ресторані вирішили створити для вас пісне меню і здивувати. Бо справді пісні страви можуть виходити за межі звичних смаків. Навіть якщо ви не дотримуєтесь посту, ви точно спробувати страви з особливого пісного меню: рамен з грибами та тхіною, теплий салат з печених овочів та тофу на грилі, тартар з авокадо, ньокі з білими грибами і нас десерт — пиріг з лохиною та вишневим соусом.
Головна фото: «Товста Качка»
Фото: Facebook/Instagram «Товста Качка», SHO, Naushi, Perets, Sam’s Steak House.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi