Заклади Києва з найбільшим вибором пісних страв - PostEat

пошук

Заклади Києва з найбільшим вибором пісних страв
04-03-2025 0 551


Під час посту не обов’язково відмовлятися від різноманітних і смачних страв. У багатьох київських закладах є спеціальні пісні меню з великою кількістю цікавих позицій. Це не просто овочеві салати, а повноцінні страви, які можуть здивувати навіть тих, хто не дотримується посту. Ми зібрали ресторани Києва, де вибір пісних страв найбільший.

Товста Качка | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Прорізна, 15А; проспект Володимира Івасюка, 14Г

Години роботи: щодня з 11:00 — 22:00

Дещо з меню: салат з буряком, маринованим гарбузом та мусом із овочевого сиру — 178 грн, борщ з чорною смородиною та квасолею — 188 грн, локшина по-флотськи з рослинного м’яса — 348 грн, конопляні галушки з гарбузовим соусом та смаженим горіхом — 178 грн, яблучний штрудель з кокосовим морозивом — 220 грн.

Деталі: Період Великого посту – це час усвідомленого вибору їжі, коли ми звертаємо увагу на страви, які підтримують не лише фізичне здоров’я, а й духовну рівновагу. Саме тому ресторан «Товста Качка» створив унікальне пісне меню, що поєднує різноманітність, користь і дотримання традицій. Страви, розроблені шеф-кухарем, не просто урізноманітнюють раціон, а й дозволяють по-нововму подивитись на традиційне пісне меню. повертають нас до коріння української кухні та її вікових традицій. 

Меню включає легкі салати, такі як освіжаючий овочевий мікс із хрусткою картоплею або поєднання буряка, маринованого гарбуза та ніжного мусу з рослинного сиру. Перші страви представлені насиченою грибною юшкою та ароматним борщем із чорною смородиною та квасолею. Для основної страви можна обрати обсмажену цвітну капусту з соусом із зеленого горошку, банош із овочевими котлетами та веганською бринзою або ж конопляні галушки в гарбузовому соусі з підсмаженими горіхами. На десерт «Товста Качка» запрошує скуштувати ніжні сирники із соєвого сиру з горіховою сметаною та вишневим соусом або ж традиційний яблучний штрудель із кокосовим морозивом. Це меню створене для тих, хто прагне насолоджуватися гастрономією, залишаючись вірним традиціям посту.

Not Only Fish | Instagram

Де: вулиця Велика Васильківська, 94

Години роботи: щодня 12:00-23:00

Дещо з меню: гункан з тофу та горіховим соусом — 240 грн, спрінг рол з хіяші, манго та тофу — 300 грн, теплий рол з баклажаном темпура — 480 грн, місо суп з трюфелем — 320 грн, Том-Ям з деревними грибами — 420 грн, чебуреки з рослинним м’ясом та гуакамоле — 400 грн, гедза з грибами та трюфельним соусом — 520 грн, локшина з шиїтаке та соусом із чорного перцю — 510 грн,

Деталі: Двоповерховий ресторан азійської кухні Not Only Fish знаходиться в центрі Києва. У закладі гостей знайомлять з цікавими азійськими стравами – в меню представлені тако норі, роли, кілька позицій тартару, дімсами, страви з рибою та морепродуктами тощо. У ресторані Not Only Fish підготували вишукане пісне меню, яке задовольнить найвибагливіші смаки. Розпочніть свою трапезу з оригінального гункана з тофу та горіховим соусом, або ж оберіть легкі та освіжаючі спрінг роли з хіяші, манго та тофу. На обід ви можете обрати місо суп з трюфелем або ж насичений Том-Ям з деревними грибами. Як основні страви пропонують чебуреки з рослинним м’ясом та гуакамоле, ніжні гедза з грибами та трюфельним соусом, або ж ароматну локшину з шиїтаке та соусом із чорного перцю.

Klukva&Brukva | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Велика Житомирська, 10

Години роботи: щодня 11:00-22:00

Дещо з меню: зелений борщ з молодою кропивою, щавлем та яглицею; юшка з білими грибами; салат з буряка з копченим чорносливом та карамелізованими горіхами; бургер з нутовою котлетою, копченими грибами, ферментованою червоною капустою, в’яленою журавлиною та журавлиним соусом; голубці з пшоном та білими грибами.

Деталі: Ресторан Klukva & Brukva рестораторки та гастрономічної експертки Вікторії Пархоменко вже багато років розвиває культуру споживання локальних продуктів в Україні. Пісне меню розробили з любов’ю до традицій та готують виключно з локальних продуктів. На обід ви можете насолодитися зеленим борщем з молодою кропивою, щавлем та яглицею, або ж обрати насичений червоний борщ з печеним буряком. Як закуски, спробуйте зелений салат зі шпинатом, грушею та волоським горіхом, або ж вінегрет з копченими грибами. На основну страву ресторан пропонує бургер з нутовою котлетою, копченими грибами, ферментованою червоною капустою, в’яленою журавлиною та журавлиним соусом, або ж традиційні голубці з пшоном та білими грибами. Для любителів італійської кухні пропонують лазанью з пряного гарбуза з зимовим шпинатом та горіховим кремом.

DOM №10 | Instagram

Де: вулиця Спаська, 10

Години роботи: пн-пт 11:00-22:00, сб-нд 10:00-22:00

Дещо з меню: вінегрет із запечених корнеплодів з бочковим огірком, білою квасолею,

гарбузовою олією та маринованими опеньками — 285 грн, салат по-грецьки з тофу, базиліком та зеленою олією — 285 грн, гарбузовий суп з пряним насінням — 205 грн, ризото з пюре із білих грибів та трюфельною олією — 350 грн, броколі з горіховою еспумою, мигдалевими та часниковими пластівцями, попкорном з кiноа та соусом чилi — 325 грн.

Деталі: DOM N10 — концептуальний ресторан європейської кухні на Подолі знаходиться в 200-річній будівлі. Зали відтворюють історичне планування помешкання родини скульптора, що мешкала там в XIX сторіччі. Меню в концепції comfort food і відображає любов родини митця до подорожей та колекціонування рецептів. З початком Великого посту у ресторані діє спеціальне пісне меню, де кожен гурман знайде для себе щось особливе. Розпочніть трапезу з класичного вінегрету, але в авторському виконанні: запечені коренеплоди гармонійно поєднуються з бочковим огірком, білою квасолею, гарбузовою олією та маринованими опеньками. Для тих, хто любить легкі салати, пропонують салат по-грецьки з тофу, базиліком та зеленою олією. На перше скуштуйте ніжний гарбузовий суп з пряним насінням, а як основну страву, оберіть ризото з пюре із білих грибів та трюфельною олією.

SHO | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Мечникова, 18

Години роботи: щодня 10:00-23:00

Дещо з меню: салат із печених овочів з волоським горіхом — 280 грн, паштет із квасолі з лечо — 240 грн, вушка з лісовими грибами та смаженою цибулею — 280 грн, морквяні котлети з булгуром — 260 грн, шніцель із капусти з бататовим пюре — 290 грн.

Деталі: SHO — один з найбільших ресторанів української кухні в країні, відомий своїм лаконічним інтер’єром у стилістиці традиційного українського житла. Головна прикраса інтер’єру двоповерхового ресторану — метрові дизайнерські люстри. В меню закладу зібрані страви з усіх регіонів України, серед яких різноманітні вареники, зрази, риба власного копчення, страви на вогні та пиріжки. Зараз в ресторані готують пісне меню — можна спробувати салат із печених овочів з волоським горіхом, пікантний паштет із квасолі з лечо, ароматні вушка з лісовими грибами та смаженою цибулею, яскраві морквяні котлети з булгуром, а також шніцель із капусти з бататовим пюре.

Моменти | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вулиця Хрещатик, 13

Години роботи: щодня 09:00-22:00

Дещо з меню: тости з авокадо, буряковим хумусом, в’яленими томатами та лимонною сіллю — 215 грн, грибний суп з білими грибами та печерицями, подаємо з пряними крутонами — 225 грн, стейк з цвітною капусти, з буряковим хумусом, оливками та соусом чимічурі — 295 грн, картопляні ньокі, подаємо з вівсяно-грибним соусом, в’яленими томатами та трюфельною пастою — 255 грн, вареники з тушкованою капустою, подаємо з смаженими гливами та буряковим кремом — 255 грн.

Деталі: Кафе «Моменти» на Хрещатику — це місце, де ви можете не лише насолодитися сніданками протягом усього дня та відсвяткувати родинні події, але й пообідати під час бізнес-ланчу. Впродовж пісного періоду, «Моменти» пропонує безліч неймовірних особливих пісних страв. Розпочніть трапезу з тостів з авокадо, буряковим хумусом, в’яленими томатами та лимонною сіллю. На перше скуштуйте грибний суп з білими грибами та печерицями, який подають з пряними крутонами. Як основну страву, оберіть стейк з цвітної капусти, з буряковим хумусом, оливками та соусом чимічурі, або ж ніжні картопляні ньокі, які подають з вівсяно-грибним соусом, в’яленими томатами та трюфельною пастою. Також, ви можете насолодитися традиційними варениками з тушкованою капустою, які подають з смаженими гливами та буряковим кремом.

Головна фото: Товста качка

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi