пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Полуничне меню в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Літо та полуниця — завжди разом, тому яскрава та соковита ягода стає важливою частиною літнього раціону. В ресторанах столиці щороку створюють цікаві авторські меню на основі полуниці — від полуничних салатів та супів до піци та десертів. Ми відшукали для вас найцікавіші полуничні страви цього літа.
Idillio | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Дніпровський узвіз, 1
Години роботи: щодня з 12:00 до 22:00
Бюджет: закуски від 230 до 910 грн, салати від 380 до 790 грн, основні страви з м’яса від 610 до 880 грн.
Дещо з меню: севіче estivo з сібаса і полуниці — 690 грн, insalata з полуницею і тунцем — 630 грн, качина грудка з спаржею і полуничним демігласом — 890 грн, Павлова alla fragola — 310 грн, Strawberry Spritz — 390 грн.
Деталі: Idillio — ресторан італійської кухні на Дніпровському узвозі. З панорамних вікон у всю довжину тут відкривається неймовірний вид на Лавру та Дніпро. Кухню закладу описують як італійську з креативною шоу-подачею — у закладі було створено entertainment-кухню, щоб гості цікаво проводили час у ресторані. У меню, зокрема, представлені крудо, устриці, паста, ризото, піца, стейки, риба і морепродукти. В сезонному меню полуницю презентували в стартерах, поєднали з качиною грудкою, приготували “Павлову” та довершили перелік літніх пропозиції чотирма коктейлями.
“Любов та люди” | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вулиця Предславинська, 44 (ЖК «Французький квартал-2»)
Години роботи: щодня 10:00-22:00
Бюджет: закуски від 245 до 750 грн, салати від 280 до 510 грн, основні страви від 310 до 565 грн.
Дещо з меню: бурата з полуницею та жовтими томатами — 460 грн, полуничний тарт — 110 грн, мілк шейк полуничний — 190 грн.
Деталі: Ресторан з кухнею сучасної України «Любов та люди» знаходиться на Печерську. Заклад працює в родинному форматі, тому тут є дитяче меню та облаштована сучасна дитяча кімната. Меню від шефа Володимира Поповича обіцяє неочікувані поєднання локальних продуктів та страви, що не є типово українськими, але вже стали невід’ємною частиною гастрономічного життя столиці. В лаконічному сезонному меню полуницю додають до мілк шейку, готують з нею тарт і поєднують з ідеальною буратою та томатам.
City-Zen | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Русанівська Набережна, 10
Години роботи: щодня 09:00 — 21:00
Бюджет: сніданки від 155 до 365 грн, сендвічі та бургери від 195 до 285 грн.
Дещо з меню: салат з креветками та соусом манго чілі — 295 грн, салат з куркою та полуницею — 275 грн, врап з куркою та соусом полуничний чілі — 185 грн, сирники з полуницею та кремом з білого шоколаду — 195 грн, сирники запечені в соусі сабайон з полуницею — 179 грн.
Деталі: City-Zen cafe — мережа міських кафе, в основі концепції яких «віднайти гармонію у гамірному місті». Це комфортне місце для ранкової кави і круасана, смачного і швидкого ланча та зручна локація для pre-party з коктейлями. В полуничному меню ви знайдете: салат з полуницею, яку поєднують з креветками або з куркою, також є врап з куркою та соусом полуничний чілі. Чудові сніданки і не тільки — класичні сирники з полуницею та кремом з білого шоколаду або їх запечена варіація в соусі сабайон.
Cosmopolite | Instagram
Де: вул. Вадима Гетьмана, 6
Бюджет: закуски від 148 до 495 грн, салати від 255 до 450 грн, основні страви від 300 до 485 грн.
Дещо з меню: брускета з полуницею та хамоном — 195 грн, салат з козячим сиром, полуницею, мигдальними пластівцями та трюфельною заправкою — 280 грн, качина грудка з аспарагусом та полуничним кюлі — 390 грн, полуничне гаспачо з кулькою морозива — 140 грн, млинці зі свіжою полуницею та морозивом — 165 грн.
Деталі: Ресторан-броварня Cosmopolite відома киянам і гостям столиці пивом, яке вариться безпосередньо у закладі: відвідувачі можуть спостерігати за процесом приготування пива прямо із залу. У меню ресторану представлені стейки, німецькі ковбаски і рульки, паштети, м’ясна гастрономія. У винній карті зібрання відомих позицій, підібраних сомельє у відповідності з меню. В сезонному полуничному меню ягоду поєднали з хамоном на брускеті, додали до салату з кзоиним сиром та трюфельною заправкою, приготували освіжаюче полуничне гаспачо з кулькою морозива.
Petrus-ь | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Еспланадна, 28
Години роботи: щодня з 10:00 до 22:00
Бюджет: салати від 132 до 450 грн, основні страви від 280 до 515 грн, десерти від 90 до 255 грн.
Дещо з меню: млинці з сиром філадельфія на полуницею — 110 грн, полуничний чизкейк — 220 грн, вареники з полуницею — 170 грн, полуничний суп з ванільним морозивом — 155 грн, Павлова з полуницею — 220 грн,
Деталі: Київський ресторан української кухні Petrus-ь знаходиться в центрі столиці та вже багато років поспіль залишається вірним кращим національним традиціям, доповнюючи їх нотками європейських гастрономічних віянь. В меню закладу зроблено акцент на домашню українську кухню: 13 видів вареників, зроблених вручну; сало, домашні соління та ковбаса, деруни, котлети, кров’янка, пиріжки. У полуничний сезон Petrus-ь з цією ягодою готують вареники, чизкейк, млинці та солодкий освіжаючий суп.
“Їстетика” | Instagram
Де: вул. Предславинська, 57 (ЖК «Французький квартал 2»)
Години роботи: щодня 09:00 — 21:00
Бюджет: закуски від 155 до 519 грн, салати від 265 до 289 грн, основні страви від 259 до 539 грн.
Дещо з меню: френч тост з полуницею — 235 грн, хрусткий брі — 239 грн, томатний з полуницею, страчателлою та песто з руколи — 265 грн.
Деталі: «Їстетика» — це концептуальний гастрозаклад на Печерську, де створили простір для людей, в якому хочеться їсти і жити «на повну». Тут на вас чекають сніданки цілий день, серед яких фірмовий «Печерський» з ростбіфом, печеними томатами, молодою картоплею гриль, солоним огірком, взбитою фетою, айсбергом, зеленим горошком, яйцем, насінням та цільнозерновим хлібом на заквасці. В меню є кілька цікавих сезонних позицій з полуницею — з нею готують френч тост з кремом-рікота та обсмаженим фундуком, поєднують з обсмаженим в хрусткій паніровці сиром брі та вівсяною гранолою, а також роблять салат з томатами і страчателлою.
Головна фото: Photo by micheile henderson on Unsplash
Фото: Facebook/Instagram Idillio, «Любов та люди», City-Zen cafe, Cosmopolite, Petrus-ь, «Їстетика».
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi