пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Ресторани української кухні в центрі Львова шукала редакція PostEat. У самому серці цього чарівного міста знаходяться ресторани, які вміло поєднують традиції української кухні з сучасними кулінарними тенденціями. Якщо ви шукаєте місце, де можна скуштувати автентичні українські страви та насолодитись затишною атмосферою, ця добірка ресторанів стане вашим надійним путівником. Давайте вирушимо у гастрономічну подорож по найкращих закладах української кухні в центрі Львова.
“МА” | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Лесі Українки, 30
Години роботи: щодня 12:00 — 22:00
Бюджет: салати від 165 грн, основні страви від 250 грн, десерти від 80 грн.
Дещо з меню: томатний салата з бринзою та зеленню — 210 грн, грибна юшка з лісових грибів — 220 грн, деруни з ікрою щуки — 290 грн, галушки з томленою яловичою щічкою — 220 грн, голубці з томатно-вершковим соусом — 260 грн.
Деталі: «МА» — ресторан української кухні, який нещодавно відкрився в самому серці Львова на вулиця Лесі Українки. Це авторський проєкт шеф-кухаря Максима Корзуна. В ресторані створили затишний, домашній інтер’єр, сповнений особливим деталями, здатними пробудити ваші дитячі спогади. Готують не автентичну українську кухня, а адаптовані страви зі знайомими смаками з дитинства за удосконаленою технологією приготування. До багатьох страв у меню є примітка з рекомендацією винного супроводу від українських виробників.
Інші | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Соборна площа, 2А
Години роботи: щодня 07:00 – 22:00
Бюджет: салати від 185 грн, вареники від 195 грн, десерти від 120 грн.
Дещо з меню: крем з квасолі яськи і лісових грибів — 165 грн, фаршировані перці з яловичиною та пшоном — 275 грн, палюшки з лисичками — 255 грн, той самий борщ — 175 грн.
Деталі: Українське кафе «Інші» – це ресторан української кухні в центрі Львова. Заклад заснований шеф-кухарем Євгеном Клопотенко. У закладі готують українську кухню, яка поєднує в собі локальні продукти, традиції та сучасність. В кафе готують борщ зі сливовим лекваром і копченою сметаною, бограч з м’ясом дикого кабана, крем з квасолі яськи і лісових грибів, фаршировані перці з яловичиною та пшоном, палюшки з лисичками, кров’янку з картопляним соусом. Також в закладі є дитяче меню та подають сніданки з 07:00 до 12:00.
Ресторація Бачевських | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Шевська, 8
Години роботи: щодня 08:30 — 23:00
Бюджет: салати від 194 грн, основні страви від 210 грн, десерти від 175 грн.
Дещо з меню: холодник в класичній подачі — 184 грн, форшмак польський із зеленим маслом — 176 грн, січеник з кролика — 282 грн, тертюх з язиком ягняти — 340 грн.
Деталі: Ресторація присвячена родині Бачевських — засновників першої у світі офіційної фабрики горілки, родини меценатів і громадських діячів, відомої у місті з початку ХХ століття. Ресторан має три поверхи з терасою і верандою та автентичний інтер’єр початку ХХ століття. Кухня в “Ресторації Бачевських” – це суміш смаків та кулінарних традицій різних етносів, які населяли Галичину: українців, поляків, євреїв, вірмен та вплив Австро-Угорської імперії, які створили галицький гастрономічний феномен. У карті коктейлів від бренд-бармена Івана Зелика представлені сезонні освіжаючі, класичні та авторські позиції.
Язиката Теща | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: просп. Свободи, 16
Години роботи: пн 11:00 — 22:00, вт-чт 09:00 — 22:00, пт-нд 09:00 — 23:00
Бюджет: сніданки від 130 грн, страви власного виробництва від 99 грн, салати від 120 грн.
Дещо з меню: сет крафтових намазок — 240 грн, шопський салат з бринзою та овочами — 150 грн, бограч пікантний з ерош піштою, грінками та галицькою намазкою — 190 грн, борщ з пампушками, салом, сметаною та яловичиною — 148 грн, дерун з томленою свининою під сирним соусом — 190 грн, фірмова котлета по-київськи з картопляним пюре — 189 грн, смажені вареники з м’ясом та грибами, бринзою, шкварками і томатним соусом — 180 грн.
Деталі: Ресторан “Язиката Теща” знаходиться у центральній частині міста (позаду памʼятника Тарасу Шевченку) та буквально за 5 хвилин від Оперного театру. Затишний і сучасний інтер’єр виконаний в теплих тонах, а крізь великі вікна ресторану можна спостерігати за міським ритмом проспекту Свободи.
“Язиката Теща” — ресторан української кухні з великим асортиментом страв та напоїв за доступними цінами, вигідними акційними пропозиціями та вечорами української музики на вихідних. Сніданки тут готують цілий день, тож ви можете поснідати фірмовими сирничками з домашнього сиру із сезонними ягодами, смородиновим джемом та заварним кремом чи фірмовим українським сніданком з ковбасками та картоплею о будь-якій порі.
В основному меню ви знайдете багато класичних українських страв, які ми всі любимо з дитинства. Вам запропонують різноманіття закусок, які пасуватимуть до українських та європейських вин та цікавих настоянок власного виробництва, хрумкі та соковиті салати, улюблені бограч та борщ, деруни та банош, вареники і зрази, стейки і форель, штрудель та львівський сирник. Також варто звернути увагу на велику коктейльну карту з класичними та безалкогольними позиціями.
Команда “Язикатої Тещі” щодня запрошує посмакувати ситними сніданками, обрати щось дуже апетитне на обід або насолодитись смачною та легкою вечерею у компанії найрідніших.
Зашкварка | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Пекарська, 2
Години роботи: щодня 11:00 – 21:00
Бюджет: салати від 95 грн, вареники від 99 грн, десерти від 149 грн.
Дещо з меню: вареники з лисичками — 245 грн, вареники з халвою — 149 грн, сирні вушка з сулугуні, домашнім сиром та пармезаном — 135 грн, фарширований перець — 295 грн, чебурек з яловичиною — 65 грн.
Деталі: «Зашкварка» – кафе “доброї української кухні” від ресторатора Нестора Шуманського і його SHUM group (“Промінь”, “Рамен Мо”, “Сяйво”, CODE). У меню пропонують різні види вареників, наприклад, з лисичками або з халвою, борщ та холодник, тарілку сала і цвіклі, вушка у звичних та азійських варіаціях, банош та ліниві голубці, різні котлети, а також солодкі, м’ясні і сирні чебуреки, млинці та сирники. Всі позиції ви можете скуштувати за демократичними цінами.
Борщ | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: площа Катедральна, 3
Години роботи: щодня 09:00 – 23:00
Бюджет: салати від 155 грн, вареники від 115 грн, десерти від 60 грн.
Дещо з меню: асорті сала з часником та грінками — 325 грн, борщ з язиком — 155 грн, вареники з картоплею та сиром — 145 грн, свинячий крученик в соусі з грибами — 245 грн, голубці — 225 грн.
Деталі: «Борщ» – це ресторан традиційної та сучасної української кухні з авторськими рецептами борщу. Тут панує домашня затишна атмосфера та козацький настрій, який проник навіть у меню. Основне меню поділене за категоріями, всі розділи названі тематично “Як козаки…”. Хліб у ресторані власної випічки, готують куліш, солодкі та солоні вареники, також можна скуштувати асорті сала та намазок, 6 видів борщів, терті пляцки та свинячі крученики.
Головна фото: Nadin Sh
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi