пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
Що подарувати на Різдво 2025 — питання, яке щоразу приходить разом із вогнями вітрин, запахом хвої, нічними обстрілами і дуже крихким відчуттям дива посеред зими. У містах темнішає рано, в новинах — тривожно, у людях — справжня втома, але саме зараз ми шукаємо не речі, а знаки уваги, турботи й присутності.
Ми хотіли зробити цю добірку, не просто як список ідей, а як навігатор між гастрономією, емоціями та справжніми теплими жестами, які мають вагу.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Український дизайн зі змістом і естетикою. Лімітована колекція кераміки, створена у колаборації бренду GUNIA та мережі «Привіти». До серії увійшли п’ять предметів, кожен із яких створений і розписаний вручну. Українське наївне мистецтво + витончені азійські мотиви, доповнені позолотою і символічними написами східними мовами. Такий подарунок прикраса інтер’єру і розповідь про історію, про діалог культур, традицій, сучасної естетики. Плюс не лише красивий жест, а й вклад у збереження культурної спадщини (15% від прибутку спрямовують на підтримку Національного центру народної культури «Музей Івана Гончара» та на створення другого тому книги «Україна та українці»). Придбати можна у закладах мережі «Привіт», у магазинах GUNIA в Києві та Львові, а також онлайн.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Арт-книга «Cooking in the Wild | Сучасна гастрономія в глибинах Карпат» від шефа Ігоря Мезенцева та фуд-фотографа Дмитра Бахти. Видання 2024 року, з твердою обкладинкою, 256 сторінок, великий арт-формат 240×300 мм та двомовне оформлення (англ.+укр.). Книга створена на основі гастропроєкту «ТОПОТ», 2019 р. В основі ідеї приготування страв у диких умовах Карпат: у лісі, горах, біля річок, з використанням локальних інгредієнтів, продуктів фермерів, дичини та дикоросів (грибів, трав, ягід, горіхів і насіння). До видання увійшла четверта експедиція «ТОПОТ: Міст», у якій взяли участь шеф-кухарі з України, ОАЕ, Данії, Іспанії, США та Великої Британії.
Фотографії Дмитра Бахти демонструють складні сучасні страви у форматі високої кухні в дикому середовищі. Проєкт є унікальним для Європи та важливим внеском у розвиток сучасної української гастрономії. Варість: 2300 грн.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Розписані вручну ялинкові кулі від Ґроно. До різдвяних колекцій входять, зокрема, 2 колекції на які варто звернути увагу. Перша — за мотивами Марії Примаченко. Скляний набір із шести куль, розроблений у співпраці з Фондом родини художниці, відтворює фантастичних тварин із її картин: Лелеку, Бичка, Рибку, Жар-птицю, Коника та Зайчика. Кожна куля — ручний розпис, який оживляє світ Примаченко та створює в домі казкову атмосферу. Друга лінійка: серія за мотивами Казимира Малевича та його циклу «Українське село». На полотнах художника українське село стало джерелом сили й натхнення: земля, орнаменти полів, візерунки на печах, традиційна вишивка. Рельєфні фігури селян, квадратні копиці сіна, трикутні і чотирикутні поля — основні елементи творів циклу «Село», які надихнули дизайн куль Ґроно. Гдіний «подарунок на роки», який стане сімейною реліквією і одночасно зберігає українську культурну спадщину в сучасному мистецькому форматі.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Святкові свічки від бренду SEMANT. Кожна свічка бренду виготовлена вручну з натуральної воскової суміші та органічного оливкового воску. Вони поєднують естетику, аромат і сенс, створюючи затишну атмосферу у домі та особливі моменти для родини та друзів. Нас захопили 2 набори:
Подарунок, що перетворює свято на особливу подію, робить різдвяні миті відчутними, нагадує про важливість близьких людей. Вони стають частиною вашої сімейної історії, довго дарують тепло і світло.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Книга «Baking Bread» від Юлії Аврори Огородник та Люсії Бондар. Дослідження крафтового хлібопечення в Україні, яке знайомить із 24 пекарнями та пекарями з різних регіонів країни, їхніми історіями, філософією та підходами до тіста. У виданні зібрано 50 авторських рецептів, серед яких хліб із льоном, білими грибами, томатний, яблучний, гречаний, цибулевий та інші сучасні та традиційні варіації. Книга охоплює географію від Львова та Києва до Харкова, Буковеля та Одеси, роблячи її одним із найповніших сучасних досліджень української хлібної культури. Сучасна фуд-фотографія українських майстрів, значна частина якої належить Дмитру Бахті. Дата виходу з друкарні 10–15 грудня.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Мультидисциплінарний бренд функціонального мистецтва, який створює ексклюзивні предмети ручної роботи з натуральних матеріалів, поєднуючи естетику, затишок і практичність. Кожен виріб бренду — класний, на нашу думку. Для подарнуків радимо:
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Святкові текстильні вироби від бренду Shpalta_UA. Хустки, ранери, серветки, які поєднують традиції, святкову естетику та домашнє тепло. Ранери у двох кольорах: зелений та бордовий, розмір 180×40 см (ціна 1 700 грн) або 160×40 см (ціна 3 800 грн). Вони двосторонні: одна сторона з делікатною вишивкою, інша — однотонна. Додають столу святкового настрою, а при перевертанні легко стають повсякденним декором. Серветки розмір 30×30 см (ціна 200 грн) або 40×40 см (ціна 250 грн), із маленькою вишитою зіркою — символом світла та затишку. Охайна деталь, що довершує сервірування святкового столу.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Вироби українського бренду Gurtok. Що обрати: Свічник «Ранок–Вечір» карамельний — 3800 грн. Витончений свічник з позолотою у новому карамельно-ірисковому відтінку. У комплекті — свічка-масло, створена з екологічного шведського воску та французьких аромамасел.
Керамічна маслянка прикрашена пасторальним українським пейзажем: на одному боці — ранок, на іншому — вечір. Символ двох моментів доби, сповнених тепла й затишку. Термін очікування: 5–7 днів. Свічник «Ранок–Вечір» синій — 3500 грн Класична версія в глибокому синьому кольорі. Так само включає свічку-масло, виконану у формі вершкового масла. Поєднання гри, концептуального дизайну та повсякденних ритуалів, які роблять життя приємнішим.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Бренд крафтового текстилю, працюють з натуральними тканинами, акцент на ручній роботі, унікальних деталях і багаторазовій екопакувальній мішечковій системі. Подарунки на Різдво 2026 від Serve it: 1)Лляний вишитий ранер «Грайкінь»: святковий декор із ручною вишивкою та фірмовим настроєм бренду. Вартість: від 2 300 грн. 2)Підвіс «Сяйвокінь»: прикраса зі срібла або позолоченого срібла- символ сміливості та зимової гри. Ручна робота, лімітована кількість. Вартість: 5 500 грн. 3)Чашка з блюдцем «Казкокінь»: ручний розпис, напівфарфор і позолота — подарунок для домашніх ритуалів та ранкової магії. Вартість: 2 300 грн.
Фото: всі заклади з добірки
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi