пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Страви у піті в закладах Києва шукала редакція PostEat.
Гастрономічний тренд на близькосхідну кухню і не думає вщухати — в меню київських ресторанів все частіше зустрічаються табуле, хумус, фалафель і шакшука. А м’яка та смачна піта стала стравою, якою смакують на сніданок, обід та вечерю. Які страви у піті подають в закладах Києва, розповідаємо у новому матеріалі.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Пушкінська, 39
Бюджет: ₴. Піта (119–149 грн).
Страви: піта чізбургер – 139 грн, піта steak and egg– 149 грн, піта кебаб – 139 грн, піта чікен шварма – 119 грн, піта шніцель – 119 грн.
Деталі: ресторан ізраїльської кухні, знаходиться у центрі міста, автентичні рецепти у авторському виконанні, авторський дизайн інтер’єру, барна стійка, відкрита кухня, секретні інгредієнти, власна випічка та соуси, власний імпорт, столик на вулиці, take away.
Pita Kyiv — атмосферний заклад з ізраїльською кухнею у центрі міста. За основу в закладі взяли автентичні рецепти піти, які готують в авторському виконанні — її готують кожен день та використовують впродовж 5 годин. В меню Pita Kyiv п’ять видів піти, фаворитом гостей вже стала піта чизбургер — поєднання соковитої яловичої котлети з ароматним чедером, свіжими овочами та ніжним сметанним соусом.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Паньківська, 20
Бюджет: ₴₴₴. Закуски (95–185 грн), страви з м’яса і птиці (170–395 грн), десерти (57–145 грн).
Страва: бан-марракеш – 185 грн.
Напої: збитень малиново-імбирний – 90 грн, капучино з карамельною скоринкою – 70 грн, аффогато з хмаринками – 80 грн, чорничний морс – 70 грн.
Деталі: концептуальний ресторан, входить в групу ресторанів First Line Group, бренд-шеф Володимир Ташаєв, дитяче меню, сніданки з 8:00 до 12:00 (з 9:00 до 14:00 у вихідні), дитяче меню і меню бару, винна карта, паркінг, формат take away, сучасний інтер’єр, підходить для вегетаріанців.
«Любимый Дядя» — концептуальний ресторан авторської кухні. Рецепти страв для меню шукали в кращих ресторанах Ізраїлю, Лівану, Марокко, Греції, Єгипту і Туреччини, отже в ресторані «Любимый Дядя» ви можете здійснити справжню гастрономічну подорож. Спробуйте бан-марракеш — дві піти з мізками, гострою харіссою та пряним шукуртом.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Васильківська, 29
Бюджет: ₴₴₴. Маленькі тарілочки (69–185 грн), невеликі тарілочки (129–292 грн), тарілки (196–349 грн).
Страви: піта сабіх – 165 грн, піта фалафель – 149 грн, піта аргентинські креветки – 249 грн, піта шварма з копченої шиї – 235 грн, піта стейк за 1 хвилину – 215 грн, піта солодке м’ясо – 189 грн, піта класична з індичкою – 195 грн.
Напої: обліпиховий чай – 65 грн, капучино – 59/89 грн, коктейль Haifa – 180 грн.
Деталі: ресторан близькосхідної кухні, акцент на тель-авівській кухні, заклад рестораторів братів Гусовських, шеф-кухар — Олексій Краковський, дизайнерський інтер’єр, локальні продукти, авторська подача, автентичні рецепти, сніданки по буднях з 07:40 до 12:00 (з 09:00 до 13:00 у вихідні дні), формат take away, вина побокально, барна карта, коктейлі по 180 грн.
Ресторан близькосхідної кухні Adelle на чолі з іменитим шеф-кухарем Олексієм Краківським вже став однією з топ-локацій Києва завдяки смачній тель-авівській кухні і яскравому інтер’єру. В Adelle використовують виключно свіжі та сезонні інгредієнти для створення смаків сучасної близькосхідної кухні ізраїльської столиці. У піті в Adelle подають класичну індичку, фалафель, аргентинські креветки, м’ясо та ізраїльський сабіх.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Шота Руставелі, 12
Бюджет: ₴₴. Закуски і салати (70–180 грн), страви на грилі (115–345 грн).
Страви: хумус і піта – 70 грн, бабагануш і піта – 77 грн, шварма з індички з хумусом, тхіною і кінзою в піті – 155 грн, сабіх із баклажана зі східними спеціями в піті – 125 грн, фалафель з хумусом в піті – 125 грн.
Напої: коктейлі: Cotillon — 180 грн, J.Gaze – 160 грн, Czarine – 125 грн, Paloma – 180 грн.
Деталі: ресторан близькосхідної кухні, знаходиться в центрі міста, сніданки, страви на грилі, вино келихами, різноманітна коктейльна карта, велика барна карта.
GOL’DAbar — ресторан близькосхідної кухні та бар в центрі міста. В закладі поєднали автентичні страви Близького Сходу: мезе, хумус, шварма, страви на вогні з коктейлями від досвідченого та титулованого бармена Марини Левадної. В GOL’DAbar можна спробувати хумус та бабагануш в піті, закуштувати шварму з індички в піті та сабіх із баклажана в піті.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Антоновича, 1
Бюджет: ₴₴. Сніданки (154–194 грн), хумуси (154–204 грн), солодке (34–174 грн).
Страви: піта фалафель – 174 грн, піта лосось – 194 грн, піта креветка – 194 грн, піта курка – 184 грн, піта індичка – 184 грн.
Напої: чашка домашнього чаю – 64 грн, капучино – 44 грн, матча-лате – 64 грн.
Деталі: позиціонує себе як кафе-платформа для добрих справ, розташований неподалік головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка, сніданки з 10:00 до 12:00 по буднях (до 14:00 по вихідних), стильний інтер’єр у світлих тонах, коктейлі, формат take away, резерв столів.
Кафе «Альтруіст #Alltrueeast» — це «платформа для добрих справ», як себе називає команда закладу. Заклад має дві зали: основну і кав’ярню — з широкими диванами, великими вікнами та смачною кавою. В кафе багато готують власноруч: весь хліб, м’який ліванський сир з базиліком, хумус. В меню ви знайдете п’ять видів піти — в ній подають фалафель, лосося, креветку, курку та індичку.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Шота Руставелі, 4
Бюджет: ₴. Салати (77–95 грн), фалафель (58–88 грн), веган-бургери (68–99 грн), веган-піца (108–159 грн).
Страви: yellow tofu roll – 95 грн, green roll – 95 грн, BBQ – 88 грн, sweet chili – 88 грн, vegmay – 88 грн, pesto – 95 грн, tahina – 95 грн, own choice – 99 грн.
Напої: напій kuzen – 32/42 грн, лате на рослинному молоці – 55 грн, вітамінні смузі – 59 грн.
Деталі: веганське кафе, запечений фалафель, доставка, страви дня, послуга take away, домашні лимонади і чаї, ланч-сети, страви-конструктори, формат take away.
KUZEN falafel — веганське кафе в популярному форматі fast casual. У меню представлені вже зібрані піти, але кожен гість може доповнити страву за бажанням. Гостям пропонують піту green roll зі спаржею, горошком, огірком та броколі, а також піту pesto з кукурудзою, оливками та томатами. Готують в Kuzen Falafel на відкритій кухні, а подають страви в зручному форматі take away.
Фото: Pita kyiv, Любимый Дядя, Adelle, GOL’DAbar, Альтруіст #Alltrueeast, KUZEN falafel
А які страви у піті полюбляєте саме ви? Приєднуйтесь до обговорення на нашій сторінці в Facebook
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi