пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Українська кухня в Києві — тема нової добірки редакції PostEat. Українська кухня формувалася протягом багатьох століть та, без перебільшення, є нашим національним надбанням. Сьогодні сучасна українська кухня презентує безліч варіацій традиційних українських страв, проте улюблені багатьма з дитинства страви за традиційними рецептами залишаються такими ж популярними, як і раніше. В цій добірці розповідаємо про кілька закладів на правому березі столиці, де нас чекають борщ, холодець, голубці, вареники, сало та домашні ковбаси і не тільки.
Згадати про всі заклади зі смачною традиційною українською кухнею в одній добірці важко — розкажіть у коментарях, які заклади української кухні ви полюбляєте та за які страви? Ми з радістю скористаємось вашими рекомендаціями та розповімо про ці ресторани в нових добірках.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Терещенківська, 10 (парк ім. Тараса Шевченка)
Бюджет: ₴₴.
Страви: борщ зі свинячими реберцями та пампушками — 150 грн, лизень телячий з хроном — 272 грн, вареники з солоним сиром — 142 грн, голубці з домашньою сметаною — 175 грн, банош з білими грибами та овечою бринзою — 168 грн, тертюх з грибами та бринзою — 165 грн, котлета по-київськи з картопляним пюре — 195 грн.
Деталі: ресторан української кухні, знаходиться в парку імені Тараса Шевченка, страви на вогні, сніданки, банкетний зал під солом’яною стріхою, окремий будиночок з млинцями to go, коктейлі, велика барна карта, підходить для банкетних заходів, резерв столів.
«О’Панас» — столичний ресторан української кухні в парку ім. Тараса Шевченка, не перший рік відомий своєю гостинністю. Інтер’єр, виконаний в українському стилі з елементами українського бароко, дозволяє повністю зануритися в національну атмосферу. У меню ресторану «О’Панас» – класичні та авторські страви української кухні: борщ зі свинячими реберцям, лизень телячий з хроном, вареники з різноманітними начинками, голубці з домашньою сметаною, банош з білими грибами та овечою бринзою, тертюх з грибами та бринзою та котлета по-київськи.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: бульвар Лесі Українки, 20/22
Бюджет: ₴₴
Страви: український борщ зі свининою – 110 грн, котлети по-київськи з сиром дор блю – 102 грн, голубці м’ясні по-домашньому — 135 грн, холодець по-домашньому — 250 грн, торт «Київський» — 492 грн/500 г.
Деталі: продуктовий магазин та кулінарія преміумкласу, 2 поверхи, лінійка страв від шеф-кухаря, гастрономія, бакалія, заморожені продукти, страви на замовлення, свіжа випічка, страви з дичини, органічні продукти та суперфуди, дисконтна програма, алкоголь, винний зал, take away, доставка.
Кулінарний дім «ІБІС» — магазин із власною кулінарією на Печерську, який протягом 15 років готує українські страви. В асортименті магазину завжди понад 100 видів смачних готових страв для щоденного та святкового столу. Хітом меню є традиційний український борщ із ніжною свининою, який смакує ще краще із шматочком рулету зі свинячої рульки чи підчеревиною запеченою в прянощах чи різноманітними видами сала. Великою популярністю у постійних гостей користується котлета по-київськи, яку в «ІБІС» готують за класичним рецептом та варіацію із сиром дор блю. Родзинкою серед десертів є «Київський торт», який складається з білково-горіхових коржів з кеш’ю та волоськими горіхами, перемащених кремом зі згущеного молока та вершкового масла. В Кулінарному домі «ІБІС» працює take away, а також є власна доставка. Оформити замовлення можна на сайті kuldom.ua. Доставка безкоштовна: замовлення від 500 грн (Печерський район), замовлення від 1000 грн (м. Київ).
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Лаврська, 22
Бюджет: ₴₴₴.
Страви: сало в’ялене в спеціях — 90 грн/50 г, холодник з півня — 210 грн, борщ по-царськи — 285 грн, кров’янка — 224 грн, дерун «Яремчі» фарширований жульєном з курки та грибів з грибним соусом — 265 грн, котлета по-київськи — 285 грн.
Деталі: ресторан української кухні з 25-річною історією, знаходиться на Печерську, автентичні українські страви в авторській інтерпретації, тематичний інтер’єр, страви на мангалі, власна випічка та консервація, банкетне меню; сніданки 10:00-12:00 (у будні), 11:00-13:00 (у вихідні); карта сала, можна придбати страви та напівфабрикати для домашнього столу, велика барна карта, настоянки власного виробництва, власна горілка, резерв столів, доставка.
«Царське село» — український ресторан національної кухні, що відкрив свої двері для гостей 1998 року та вже став частиною гастрономічної історії Києва. Тут відтворили інтер’єр українського сільського помешкання ХVIII сторіччя, використовуючи справжні предмети побуту тих часів, а страви готують за старовинними рецептами. У великому меню представлено безліч закусок та основних страв за автентичними та сучасними рецептами. Поруч з рестораном обладнана власна парковка, де ви можете залишити свій автомобіль. Тут можна спробувати фірмовий борщ по-царськи — наваристий з ребра свинини, який подають у хлібній тарілці власного виробництва, з чаркою горілки, відбірним салом, соленим огірком, сметаною, пампушками, часниковим соусом, зеленою цибулею.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: пр-т Перемоги, 84Б
Бюджет: ₴₴.
Страви: борщ український з пампушками — 146 грн, домашня ковбаса — 115 грн/100 г, вареники з м’ясом — 129 грн, котлета по-київськи — 236 грн, карпатська форель з імбиром та шпинатом — 148 грн/100 г, голубці — 145 грн.
Деталі: ресторан української кухні, страви на грилі, колоритний інтер’єр, два поверхи, окремі альтанки, музейний формат, ковркінг (200 грн/день бюджет на меню), сніданки цілий день, банкетне меню, підходить для банкетних заходів, резерв столів, парковка.
Ресторан «Тарас» знаходиться поруч з парком «Нивки» на відокремленій території з літньою терасою, альтанками та фонтаном. Ресторан — це збільшена копія традиційних українських будинків XIX століття з солом’яними дахами, дерев’яними зрубними конструкціями і стінами-мазанками з характерною розписом всередині. В меню представлені популярні класичні українські страви, а також українські страви з локальних продуктів у сучасній інтерпретації.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Рогнідинська, 2
Бюджет: ₴₴.
Страви: сет з п’яти видiв сала — 276 грн, борщ український з телятиною — 159 грн, рибна юшка — 139 грн, язик телячий з печерицями та сиром в млинцях — 128 грн, вареники з картоплею та білими грибами — 169 грн, телячі крученики з вишнею — 320 грн, банош гуцульський з бринзою, білими грибами та шкварками — 178 грн.
Деталі: концептуальний ресторан української кухні, вісім стилізованих залів, безліч характерних декоративних деталей в інтер’єрі, власне виробництво фірмових настоянок, підходить для банкетних заходів, резерв столів.
«Первак» — старокиївська ресторація з українською кухнею в центрі міста. У ресторані 8 зал з унікальними інтер’єрами, кожна з яких присвячена історичній місцевості Києва та Львова. В інтер’єрі закладу безліч цікавого декору, що відображає український колорит. В меню ресторану «Первак» ви знайдете знайомі національні страви: сет з п’яти видiв сала, два види борщу, соління з Бессарабки, різноманіття вареників, домашні голубці, банош з бринзою та котлету по-київськи.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Євгена Чикаленка, 2-4/7
Бюджет: ₴₴.
Страви: котлета по-київськи — 198 грн, асорті домашніх ковбас — 294 грн, фірмовий борщ «Корчма» — 120 грн, асорті вареників — 118 грн, солоне сало — 62 грн/80 г, голубці домашні — 154 грн, домашній холодець — 97 грн.
Деталі: ресторан української кухні, знаходиться в центрі Києва, 7 окремих зал, сезонне меню, вареники ручного ліплення, банкетне меню, доставка, кейтеринг, літня веранда, дитяча кімната, майстер-класи для дітей і дорослих, можна привести іноземного гостя, резерв столів.
«Корчма «Тарас Бульба» — двоповерховий ресторан в центрі столиці з багаторічною історією. У закладі гості можуть спробувати традиційні українські страви зі свинини, телятини, риби, птиці, приготовані в традиційних горщиках в печі. Також в меню ресторану «Корчма «Тарас Бульба» представлений великий вибір перших страв — фірмовий борщ «Корчма» готують на бульйоні зі свинини та яловичини, а подають з домашньою сметаною, зеленою цибулею та пампушками з часником.
Головна фото: «Первак»
Фото: Facebook «О’Панас», Кулінарний дім «ІБІС», «Царське село», Ресторан «Тарас», «Первак», «Корчма Тарас Бульба».
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi