Хачапурі в ресторанах Києва: цікаві варіації від грузинських ресторанів - PostEat

пошук

Хачапурі в ресторанах Києва: цікаві варіації від грузинських ресторанів
17-07-2023 0 2797


Хачапурі в Києві шукала редакція PostEat. Хачапурі можна сміливо назвати справжнім кулінарним символом Грузії. Порахувати кількість варіацій приготування хачапурі ми не беремось, їх існує дуже багато — в грузинських ресторанах Києва найчастіше готують аджарські, мегрельські та імеретинські хачапурі. Проте можна зустріти й авторські варіації з сезонними лисичками, з трюфельним сиром, з жульєном з білих грибів, зі слабосолоним лососем, з креветками та з лісовими грибами. Розповідаємо, які цікаві варіації хачапурі від грузинських ресторанів Києва можна спробувати.

Mama Focaccia & Papa Chacha

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Хорива, 1/2е

Бюджет: ₴₴

Страви: хачапурі по-аджарськи — 195 грн, хачапурі по-мегрельськи — 195 грн, хачапурі пеновані — 165 грн, хачапурі гвезелі — 195 грн. 

Деталі: ресторан грузинської та італійської кухонь, знаходиться на Подолі, тематичний інтер’єр, два поверхи, страви з дровяної печі, піца з цільнозернового тіста на заквасці, підходить для банкетів, винна карта, компліменти від закладу іменинникам.

«Мама фокача & папа чача» — ресторан грузинсько-італійської кухні, що розташований у самому серці Подолу. Автентична кухня та домашня атмосфера — ось, що закохує у цей заклад з першого відвідування. Грузинська кухня тут представлена багатьма стравами, але однією з основних, звісно, є хачапурі. У хачапурі тут додають багато тягучого сиру та запікають у справжній дров’яній печі. Представлені вони у чотирьох видах — по-аджарськи, по-мегрельськи, пеновані та новинка сезону — хачапурі гвезелі. Головна особливість цієї страви у тому, що кухарі додають туди багато хрумкої сезонної зелені — цибулю, кінзу, петрушку та шпинат, виходить дуже по-літньому. В закладі додають, що «тато каже, що найкраще хачапурі смакують з домашнім італійським вином, чачею або коктейлями, яких тут також представлений великий вибір. Та за чим би ти не прийшов, пам’ятай — мама нізащо не відпустить тебе голодним, а тато — тверезим».

МАМА МАНАНА

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 44; вул. Георгія Кірпи, 5Б; вул. Нижній Вал, 23; вул. Прорізна, 22; вул. Васильківська, 100А; пр-т Володимира Івасюка, 14г.

Бюджет: ₴₴

Страви: хабізгіна по-пшавськи з сиром, картоплею та топленим маслом — 190 грн, кубдарі з бараниною — 235 грн, хачапурі по-аджарськи — 250 грн, хачапурі з жульєном з білих грибів, печериць та курки — 270 грн, квеліс сахлі з 4 сирами — 310 грн, хачапурі Манана — 270 грн, метевзе зі слабосолоним лососем — 345 грн.

Деталі: грузинська кухня, сезонні страви в меню, атмосферний інтер’єр, широкий вибір хінкалі і хачапурі, тоне-меню, доставка, формат take away.

«МАМА МАНАНА» — це ресторани грузинської кухні з дружньою атмосферою і висококласним сервісом. Інтер’єр закладів створює затишну атмосферу завдяки стильному декору. У ресторанах готують домашню грузинську кухню: хінкалі, гарячі закуски, м’ясні страви з печі тоне та грузинські десерти. Серед хачапурі є цікаві варіації з жульєном з білих грибів, печериць та курки, хачапурі-човник зі слабосоленим лососем, крем-сиром та свіжою зеленню, а також хачапурі по-аджарськи з сирами сулугуні, імеретинський, брі та пармезан на базиліковому соусі та фісташками.

Мацоні

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: бульвар Ігоря Шамо, 1/5

Бюджет: ₴₴

Страви: хачапурі човник з лисичками — 285 грн, кубдарі зі свининою — 192 грн, хачапурі з томатами та базиліком — 157 грн, хачапурі з креветками та лососем — 415 грн, хачапурі з сиром сулугуні, готується на мангалі — 198 грн, пиріг з м’ясом телятини та сиром — 495 грн.

Деталі: грузинське кафе-сироварня, знаходиться на Русанівці, сири для хачапурі готують в ресторані, страви на грилі, чача і настойки, дитяча кімната, доставка, тераса, працює щодня з 12:00 до 22:00.

Грузинська кухня славиться різноманітністю страв, але саме хачапурі завжди є фаворитами застілля. Кафе-сироварня «Мацоні» зібрали у своєму меню улюблені національні страви за автентичними та цікавими авторськими рецептами. До речі, душею «Мацоні» є власна сироварня, де щодня виготовляються класичні та авторські сири сулугуні та імеретинський, які також використовують у хачапурі. В «Мацоні» окрім класичних мегрельського, імеретинського та аджарського, готують також хачапурі з томатами та базиліком, з креветками та лососем, великий пиріг з м’ясом телятини та сиром, а також сезонний хачапурі човник з лисичками та трюфельною пастою.

Sanatrelo

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Богдана Хмельницького, 29/2; вул. Прорізна 18/1.

Бюджет: ₴₴

Страви: хачапурі 4 сира – 365 грн, хачапурі з куркою, печерицями та сиром – 325 грн, хачапурі з лососем, шпинатом та сиром – 345 грн.

Деталі: автентичний грузинський ресторан, знаходяться в центрі міста, фірмові страви для компаній, напої власного виробництва, страви на мангалі, винна карта, підходить для банкетів, резерв столів.

Sanatrelo ㅡ це автентичний грузинський ресторан зі справжніми грузинськими стравами від шеф-кухаря. В місті є вже два ресторан у центрі — на Прорізній та на Богдана Хмельницького. Меню закладу складається з холодних та гарячих закусок, салатів, супів, хачапурі та хінкалі, м’ясних та рибних страв на мангалі, гарнірів та десертів. Окрім класичних хачапурі в ресторанах готують три фірмових позиції: з чотирма сирами, з куркою та печерицями, а також з лососем та шпинатом.

Чічіко

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Ярославів Вал, 23А

Бюджет: ₴₴

Страви: хачапурі з лісовими грибами — 495 грн, хачапурі по-мегрельськи – 250 грн, хачапурі по-мегрельськи з трюфельною пастою — 495 грн, хачапурі «Диявола» – 30 грн, хачапурі по-аджарськи – 290 грн, хачапурі зі шпинатом – 290 грн, хачапурі «Чотири сира» – 375 грн, кубдарі з ягням – 335 грн.

Деталі: сучасне міське грузинське кафе, карта вин, коктейльна карта, дитяче меню, дитяча кімната, страви у хоспері, резерв столів, формат take away, доставка.

«Чічіко» — мережа сучасних грузинських міських кафе, наразі заклад працює лише неподалік Золотих воріт. Як запевняє сам ресторан, у них гості можуть познайомитися з новим поглядом на грузинські традиції та спробувати сучасну гастрономію, а також вина та чачу молодої Грузії. Окрім гарячих грузинських страв з м’яса та риби, страв у хоспері та східних закусок, в «Чічіко» готують класичні та авторські хачапурі. В меню можна обрати хачапурі по-мегрельськи з трюфельною пастою, хачапурі «Чотири сира» та хачапурі з лісовими грибами.

Gulo Хачапурі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Еспланадна, 30а

Бюджет: ₴₴

Страви: хачапурі Гуліо з трюфельним сиром — 160 грн, хачапурі по-мегрельськи — 135 грн, хачапурі по-аджарськи з камамбером — 165 грн, хачапурі 4 сири з сирним бортиком — 140 грн, хачапурі від шефа з сиром та рубленим м’ясом — 150 грн, справжнє кубдарі з рубленим м’ясом  — 140 грн.

Деталі: сімейний грузинський ресторан, знаходиться в центрі міста, фірмові страви, затишний інтер’єр, 

«Gulo Хачапурі» — сімейний грузинський ресторан біля станції метро «Палацу спорту». Назва ресторану в перекладі означає «серце». Власники закладу —  подружжя Гульнара та Іраклі, які прожили 14 років разом. В закладі готують за традиційними рецептами Грузії, Гульнара — майстер хачапурі та хінкалі, а Іраклі володіє мистецтвом приготування страв в тандирі. Серед страв з основного меню: пхалі, харчо, чашушулі, чкмерулі, лобіо, долма, хачапурі, хінкалі та м’ясні страви з тандиру. Головною зіркою меню називають хачапурі з трюфельним сиром у формі сердечка.

Головна фото: «Gulo Хачапурі»

Фото: Facebook/Instagram «Мама фокача & папа чача», «МАМА МАНАНА»,«Мацоні», Sanatrelo, «Чічіко», «Gulo Хачапурі».

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi