пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Холодні супи в ресторанах Києва шукала редакція PostEat. Із настанням спеки найпопулярнішими стравами стають холодні супи, які в таку погоду мають безліч переваг — переважно легкі, освіжаючі, деякі багаті вітамінами, а в їхній рецептурі свіжі сезонні продукти. Ми дізнались, де подають різноманітні варації окрошки та гаспачо з сальсою із креветок та полуниці, а також холодник з ростбіфом та холодний ізраїльський суп з курячою порчетою — дізнавайтесь, де спробувати смачні та освіжаючі холодні супи в ресторанах Києва цього літа.
Shalom | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Мазепи, 5А
Години роботи: щодня з 08:00 до 23:00
Бюджет: салати від 265 грн, основні страви від 310 грн, десерти від 165 грн.
Дещо з меню: холодний ізраїльський суп з курячою порчетою — 230 грн, холодний ізраїльський суп з креветками — 305 грн.
Деталі: Shalom — сучасне ізраїльське міське кафе на Арсенальній. Проєкт Алекса Купера, на першому поверсі розташувалось міське кафе, а на другому коктейль-бар та тераса. Розмістили в закладі близько 120 посадкових місць. В Shalom роблять акцент на щоденний формат і фірмові страви: хумус, фалафель, варіації лафи та страви з мангалу. Також в закладі готують сніданки з 8 до 12 у будні (у вихідні до 13 години): кілька варіацій шакшуки, ранкова лафа, кукурудзяні оладки та ранковий мафін. Зараз в кафе можна спробувати дві варіації холодного ізраїльського супа на айрані — з креветками або з курячою порчетою.
Boca a Boca | Instagram
Де: вул. Немировича-Данченка, 14/13
Години роботи: щодня 11:00-22:00
Бюджет: салати від 245 грн, основні страви від 295 грн, десерти від 185 грн.
Дещо з меню: гаспачо з сальсою із креветок та полуниці — 287 грн.
Деталі: Boca a Boca – сучасний формат закладу іспанської кухні на Печерську, в якому поєднується ресторан та магазин. Гостям пропонують страви, розроблені валенсійським бренд-шефом Хорхе Де Анхель Молинером. У закладі Boca a Boca відбуваються винні дегустації, творчі вечори та тематичні бранчі. Щодня з 11:00 до 16:00 в Boca a Boca готують бранчі, фірмові страви — традиційна паєлья, сангрія та крокетоси, і, звичайно, гаспачо з сальсою із креветок та полуниці.
Італійська редакція | Instagram
Де: вул. Велика Васильківська, 43
Години роботи: щодня 10:00-22:00
Бюджет: салати від 410 грн, основі страви від 485 грн, десерти від 95 грн.
Дещо з меню: окрошка верде овочева — 275 грн, окрошка верде з лососем — 395 грн, окрошка верде з креветками — 395 грн.
Деталі: «Італійська Редакція» — заклад у центрі міста, який не перший рік поспіль приваблює гостей як своєю концепцією, так і смаком італійських страв. Класичних смаків італійської кухні в закладі годі чекати — бренд-шеф ресторану Володимир Ташаєв переосмислив популярні страви різних регіонів Італії, втіливши їх у власних кулінарних шедеврах. В меню ви знайдете кілька видів піци з дров’яної печі та пасти, а зараз ще й варіації на окрошку — її готують на тані з редисом, томатами, запеченим перцем, обрати ви можете овочевий варіант або з лососем, з телятиною або з креветками.
Любчик | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Воздвиженська, 10Б
Години роботи: щодня 10:00-22:00
Бюджет: салати від 119 грн, основі страви від 198 грн, десерти від 68 грн.
Дещо з меню: холодний томатний суп з копченою скумбрією — 168 грн, окрошка з язиком — 129 грн, окрошка з курочкою з хоспера — 129 грн, окрошка з креветками — 168 грн.
Деталі: «Любчик» — сімейний ресторан на Воздвиженці з традиційною одеською кухнею. Акцент в меню закладу зроблений на рибу і морепродукти за демократичними цінами. Інтер’єр задуманий таким чином, щоб відтворити атмосферу затишної і теплої одеської квартири. В основному меню пропонують широкий вибір знайомих рибних і м’ясних страв за приємними цінами. Столик можна обрати на затишній літній терасі-дворику та спробувати різноманітні літні холодні супи: окрошку з язиком або з курочкою з хоспера або з креветками, а також холодний томатний суп з копченою скумбрією.
DOM N10 | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Спаська, 10
Години роботи: пн-пт 11:00-22:00, сб-нд 10:00-22:00
Бюджет: салати від 195 грн, основі страви від 285 грн, десерти від 165 грн.
Дещо з меню: гаспачо з овечою фетою — 310 грн, холодний суп з телятиною та шинкою на квасі — 250 грн.
Деталі: DOM N10 — концептуальний ресторан європейської кухні на Подолі знаходиться в 200-річній будівлі. Зали відтворюють історичне планування помешкання родини скульптора, що мешкала там в XIX сторіччі. Меню в концепції comfort food і відображає любов родини митця до подорожей та колекціонування рецептів. У енотеці зібрана колекція понад 200 вин з різних країн світу. Серед перших страв у меню в літній сезон можете обрати гаспачо з овечою фетою або холодний суп з телятиною та шинкою на квасі.
ВАТРА | Instagram
Де: вул. Архітектора Городецького, 4Б
Години роботи: щодня 11:00-22:00
Бюджет: салати від 139 грн, основі страви від 219 грн, десерти — 199 грн.
Дещо з меню: холодник з ростбіфом — 189 грн.
Деталі: «ВАТРА» — стейк-хаус, який об’єднав старовинні рецептури і сучасні технології. Оскільки «ВАТРА» це вогнище, тут є камін, а в меню безліч страв на грилі. Автентичні рецепти, локальні продукти і атмосфера, просочена містикою карпатських лісів — це все про «ВАТРУ». В ресторані використовуються сучасні технології обробки м’яса, є власна коптильня і спеціальні камери для сухого визрівання м’яса. В теплу пору року обирати столик найкраще на затишній тихій літній терасі та спробувати холодник з ростбіфом від шефа.
La Fontana | Instagram
Де: вул. Князів Острозьких, 31/33
Години роботи: пн-чт 11:00-22:00, пт-нд 11:00-23:00
Бюджет: салати від 265 грн, паста від 325 грн, десерти від 195 грн.
Дещо з меню: пікантне полуничне гаспачо зі стиглих томатів з креветкою — 420 грн, пікантне полуничне гаспачо зі стиглих томатів з печеною куркою — 340 грн, окрошка на кефірі з лимонною гірчицею та гребінцями гриль — 480 грн, окрошка на кефірі з лимонною гірчицею та куркою — 280 грн.
Деталі: La Fontana — італійський ресторан-траторія з затишною терасою та чарівним фонтаном на Печерську. В меню традиційні страви італійської кухні та авторські варіації, страви на грилі та піца з дров’яної печі. В барні карті великий вибір міцного алкоголю, лимонадів, алкогольні та безалкогольні коктейлі. Винна карта налічує позиції з Італії, Франції, Іспанії та інших європейських регіонів. У закладі рекомендують зарезервувати столик на терасу, щоб скуштувати літні сезонні супи: пікантне полуничне гаспачо зі стиглих томатів з креветкою або з печеною куркою та окрошка на кефірі з лимонною гірчицею і гребінцями гриль або з куркою.
Головна фото: Lily Morello on Unsplash
Фото: Facebok/Instagram Shalom, Boca a Boca, Італійська редакція, Любчик, DOM N10, ВАТРА, La Fontana.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi