пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
Де: Музей історії міста Києва, 3-й поверх виставки «На фестини до Києва»
Вартість: за ціною вхідного квитка (160/80 грн)
Реєстрація не потрібна
12 липня (субота) о 14:00 у просторі виставки «На фестини до Києва. Смачна історія крізь віки» пройде відкрита лекція про витоки морозива, яка поєднує наукову глибину з гастрономічною спокусою.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Спікерка — Стефанія Демчук, кандидатка історичних наук, доцентка кафедри історії мистецтв КНУ імені Тараса Шевченка — проведе слухачів через захопливий маршрут кулінарного минулого:
від міфів про виникнення морозива на Сході та Заході
до першого європейського кафе та його ролі у поширенні десерту
від холодного вина як праобразу морозива — до експериментів із кишечником кашалота у рецептах XVIII століття
Лекція дозволить по-новому подивитися на морозиво не як на простий десерт, а як на символ епох, маркер технологічного прогресу й гастрономічного уявлення різних народів.
Це подія на перетині науки, гастрономії та культурної історії — рідкісна можливість дізнатися, чому морозиво стало таким, яким ми знаємо його сьогодні, і що воно розповідає про нас самих.
Ця лекція — солодкий шанс поглянути в глибину кулінарного минулого. Не пропустіть.
Фото: Музей історії міста Києва
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Уведомления
Коментарi