Як морозиво стало найпопулярнішим десертом: у Києві відбудеться унікальна лекція про історію морозива - PostEat

пошук

Як морозиво стало найпопулярнішим десертом: у Києві відбудеться унікальна лекція про історію морозива
07-07-2025 0 393

Де: Музей історії міста Києва3-й поверх виставки «На фестини до Києва»

Вартість: за ціною вхідного квитка (160/80 грн)

Реєстрація не потрібна

12 липня (субота) о 14:00 у просторі виставки «На фестини до Києва. Смачна історія крізь віки» пройде відкрита лекція про витоки морозива, яка поєднує наукову глибину з гастрономічною спокусою.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Спікерка — Стефанія Демчук, кандидатка історичних наук, доцентка кафедри історії мистецтв КНУ імені Тараса Шевченка — проведе слухачів через захопливий маршрут кулінарного минулого:

  • від міфів про виникнення морозива на Сході та Заході

  • до першого європейського кафе та його ролі у поширенні десерту

  • від холодного вина як праобразу морозива — до експериментів із кишечником кашалота у рецептах XVIII століття

Лекція дозволить по-новому подивитися на морозиво не як на простий десерт, а як на символ епох, маркер технологічного прогресу й гастрономічного уявлення різних народів.

Це подія на перетині науки, гастрономії та культурної історії — рідкісна можливість дізнатися, чому морозиво стало таким, яким ми знаємо його сьогодні, і що воно розповідає про нас самих.

Ця лекція — солодкий шанс поглянути в глибину кулінарного минулого. Не пропустіть.

Фото: Музей історії міста Києва

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi