пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Де спробувати японський десерт моті в Києві, розповідає редакція PostEat. Традиційний японський святковий десерт моті роблять з рисового тіста, процес приготування якого називається мотіцуке. Відварений рис вручну товчуть в традиційній ступі усу — цим процесом займаються двоє людей, які почергово товчуть тісто, перемішують та змочують водою. Також з моті роблять десерти дайфуку — невеликий коржик з рисового тіста з начинкою з бобової пасти анко чи бобів адзукі. Де в Києві спробувати традиційний японський десерт моті та його варіації, читайте в нашому матеріалі.
Де: вул. Сагайдачного, 15
Бюджет: ₴₴₴.
Страви: моті малина-пломбір – 210 грн, моті тірамісу-кокос – 250 грн.
Деталі: ресторан авторської паназійської кухні, розташований на 7 поверсі готелю Riviera House, панорамний вид на старовинний Поділ та Дніпро, шеф Айк Вейшторт, кілька зал, стильний інтер’єр, страви з морепродуктів, класичні та авторські коктейлі, vip-room і кімната для паління, кальян, арт-об’єкт — КАМА bar із дзеркальною стелею і світловою інсталяцією.
KAMA Restaurant — ресторан авторської паназійської кухні на чолі з шефом Айком Вейштортом. Ресторан знаходиться на 7 поверсі готелю Riviera House й має особливу перевагу — панорамний вид на старовинний Поділ і Дніпро. В меню ресторану страви паназійської кухні в авторському прочитанні, серед десертів є два види моті: малина-пломбір та тірамісу-кокос.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Васильківська, 85-87
Бюджет: ₴₴₴.
Страви: моті дуріан-манго – 170 грн, моті кокос-екзотик – 110 грн, моті слива-амаретто – 110 грн.
Деталі: ресторан східної кухні, знаходиться в центрі міста, проєкт ресторанної мережі First Line Group, бренд-шеф Вова Ташаєв, шеф-бармен Олександр Родіонов, кілька поверхів, коктейльний бар, винна кімната, дитяча кімната, наполеон-бар, сніданки, обід з 12:00 до 16:00 з понеділка по п’ятницю, дитяче меню, авторські коктейлі, доставка, резерв столів.
Eastman Restaurant — проєкт ресторанної мережі Дмитра Запорожця First Line Group. В ресторані спроєктовано два рівні — на першому розташовані коктейльний бар та винна кімната, а на другому облаштували дитячу кімнату. Меню розробив бренд-шеф Вова Ташаєв — це симбіоз індійської, китайської, тайської, шрі-ланкійської кухні. Серед цукерок ви знайдете три види моті: кокос-екзотик, слива-амаретто та найекзотичніший смак дуріан-манго.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Дніпровський узвіз, 1
Бюджет: ₴₴₴.
Страви: Мочі Японський рисовий десерт з морозивом та сорбетами – 195 грн.
Деталі: ресторан італійської та сучасної азійської кухні з панорамним видом, вишуканий інтер’єр з контрастними елементами декору, літня тераса, вегетаріанські страви, велика винна карта, колекція японського віскі, жива музика і тематичні вечірки, резерв столів, можливість проведення банкетних заходів, парковка.
Guramma Restaurant об‘єднав у собі найкращі традиції справжньої італійської кухні та особливу атмосферу гастрономічних традицій Сходу. Справжня вишуканість італійської та азійської кухні, дивовижна панорама дніпровських схилів та Києво-Печерської лаври, привітні офіціанти — в ресторані роблять все, щоб створити неповторну атмосферу для безтурботного відпочинку гостей. В Guramma Restaurant на десерт ви можете замовити мочі з морозивом та сорбетами.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Сковороди, 7
Бюджет: ₴₴.
Страви: моті в асортименті – 60 грн.
Деталі: раменна, знаходиться на Подолі, стильний інтер’єр, 5 видів рамену, локшину готують самостійно, карааге, моті, суші-сендвічі, доставка на Подолі, take away, pets friendly, працюють щодня з 11:00 до 22:00.
Моті шануються як особлива їжа, в якій живуть боги, а їхня історія тягнеться ще з незапам’ятних часів. Існує безліч видів цих рисових колобків, і останнім часом з’являється все більша кількість місць, де їми можна поласувати. У Naushi ви можете спробувати моті-дайфуку з найніжнішим крем-сиром та найрізноманітнішими начинками всередині. На даний момент 11 смаків, якщо бути точним: блакитна та зелена матча, лаванда-чорниця, юзу-мандарин, лічі-троянда, малина-фісташка і так далі, і так далі. Приходьте скуштувати ці легкі та смачні десерти, які приносять велику вдачу 大福 [daifuku] на Поділ, Сковороди 7, де ви також зможете знайти ще багато автентичних японських страв!
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: Андріївський узвіз, 30а
Бюджет: ₴₴.
Страви: моті в асортименті – 79 грн.
Деталі: належить до сім’ї ресторанів Дмитра Борисова, нестандартні «канапки», моцарела бар, бургери, пінца, локальні продукти, стилізований інтер’єр, тераса, формат take away.
«Канапка бар» знаходиться на Андріївському узвозі в старовинній будівлі початку ХХ століття. Історична цінність вулиці, на якій працює ресторан, простежується в його інтер’єрі — невеликий затишний заклад вражає красою і стилем. Тут готують страви з новим поглядом на українську кухню. На десерт можна обрати моті з асортименту.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Вадима Гетьмана, 6 (ТРЦ «Космополіт); пр-т Романа Шухевича, 2 (ТРЦ «Скай Молл»); вул. Академіка Заболотного, 37 (ТРЦ «Арт Молл»); вул. Михайла Гришка, 3а (ТРЦ «Аладін»); Обухівське шосе, 2 (Аутлет-містечко «Мануфактура»); пр-т Степана Бандери, 34В (ТРЦ «Блокбастер»); пр-т Правди, 47 (ТРЦ Retroville).
Бюджет: ₴₴.
Страви: моті морозиво карамель-макадамія – 79 грн, моті сакура – 68 грн, моті подвійне манго – 72 грн, моті шоколадний мус – 69 грн, моті полуничний чизкейк – 69 грн.
Деталі: мережа кафе-бутиків, ексклюзивні десерти моті, пудинги, альпійська вода, японські натуральні напої, рідкісні сорти чаю, флористика, галерея подарунків.
ITIS Café — мережа гурме-бутиків з широким асортиментом оригінальних десертів та напоїв. Колекція десертів від ITIS Cafe складається з японських десертів моті, морозива моті та пудингів. Різноманітність начинок дозволить гурманам та ласунам щоразу відкривати нові смаки. До десертів в ITIS Cafe підібрана серія високоякісних кавових і шоколадних напоїв, матча, а також рідкісних сортів чаю.
Головна фото: Naushi
Фото: Facebook KAMA Restaurant, Eastman Restaurant, Guramma Restaurant, Naushi, Канапка бар, ITIS Cafe.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi