пошук
пошук
Наприкінці 2020 року «Лавка традицій», що підтримує локальних виробників, приєдналася до міжнародного руху Slow Food, і створила його нову українську спільноту Slow Food. Fair, clean, true and local food from Kyiv region. У ній об’єднали локальних фермерів і крафтових виробників, які створюють натуральні продукти за принципами цього руху.
Головна ідея Slow Food полягає в уповільненні їжі на всіх етапах — продукти потрібно вирощувати без стимуляторів росту, а готувати і споживати їжу вдумливо і з насолодою.
Виробляючи свій продукт фермери дотримуються трьох основних принципів Slow Food — смачно, чисто, чесно.
Смачно — це свіжі, локальні та сезонні продукти. Чисто — значить, що всі продукти вирощувалися так, щоб не спричиняти шкоди навколишньому середовищу, здоров’ю тварин та людям. Чесно — означає чесні ціни на продукцію як для покупця, так і для виробника.
Як ми вже писали, першим глобальним івентом нової спільноти став спільний проєкт «Лавки традицій» і «ТОПОТ» (гастропроєкт члена Альянсу кухарів Slow Food Ігоря Мезенцева). У ньому об’єдналися шефи і виробники, для того, щоб показати, яким може бути локальний продукт в руках талановитих кухарів.
По завершенні івенту виробники “Лавки традицій” і співзасновники спільноти Slow Food. Fair, clean, true and local food from Kyiv region розповіли історії своїх компаній, а також — поділилися враженнями від співпраці з шефами проекту ТОПОТ у коротких роликах.
Отже, знайомтеся з виробниками!
Wholesome — сиродавлені олії, клітковина і насіння для салатів
Сетно — пастила, мармелад, цукати з натуральних інгредієнтів
Димне м’ясо від Тараса — м’ясо, копчене на дубових дровах та натуральні ковбаси
Леонійський хумус — натуральний хумус з різноманітними наповнювачами
Відродження традицій Київського сухого варення – легендарного смаколика з Києва
Доообра ферма — маленька козина ферма повного циклу зі своєю сироварнею. Робимо сири ручної роботи.
Mr. Caramba — домашні соуси,які є результатом еволюції від насіння і до готового продукта
Zhygun Herbs — трав’яні чаї, зібрані вручну
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi