пошук
Яна Ковток
Автор
пошук
Яна Ковток
Автор
Не пийте біле вино захолодним, а червоне вино затеплим
Уже всі знають, що біле вино потрібно охолоджувати і, як тільки придбають пляшку білого, одразу кидають в холодильник, а то й в морозильну камеру. Ні, ні, ні. Коли ви переохолоджуєте біле вино, воно втрачає свій аромат і смак. Можете так робити, якщо у вас вино не найкращої якості і ви не плануєте ним смакувати. Тоді це буде просто алкогольна вода. Також не перегрівайте червоне вино. Воно одразу стає «багнистим» і алкоголь пересилює усі аромати і смаки. Біле вино пийте при температурі ~10°, червоне ~16°, легке червоне (наприклад Піно Нуар, Божоле) ~13°.
Бокали для вина мають бути ретельно вимитими, перед тим як наливати вино
Будь-який сторонній аромат, може кардинально вплинути на смак вина.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Зберігайте вино в горизонтальному положенні
Наголошую — зберігайте! Якщо ви купили вино і плануєте випити його за вечерею, то не турбуйтеся. А от якщо воно стоятиме декілька місяців, то покладіть його подальше від прямого сонячного проміння і в горизонтальному положенні. Саме так корок не висохне і не дозволить кисню потрапити в пляшку.
Не відмовляйтеся від цілого винного регіону або винограду, якщо вам не сподобалось воно при першій дегустації
Будьте відкритими до нового. Якщо вам не подобалось як мама готує гарбуз в дитинстві, це не означає, що хтось інший не вигадав, як смачно його приготувати. Давайте другий шанс вину. Можливо ви просто натрапили на поганий взірець. Запишіть собі що саме вам не сподобалось і наступного разу уникайте цієї особливості, а не цього винограду.
Вам не потрібні бокали для кожного різновиду вина
Якщо ви не професіонал, то не витрачайте даремно гроші. Купіть келих з великою чашею у формі тюльпана з тонкого скла і можете з нього пити усе: і біле, і червоне, і ігристе. Це не вплине кардинально на смак. Принаймні, ви цього й не помітите.
Не бійтеся вин Нового Світу (Нова Зеландія, Чилі, Автралія, Америка, Аргентина, тощо)
Світ рухається вперед, тому забудьте міфи що лише Франція і Італія роблять якісне вино. Якісне вино зараз роблять усі. Виноробство вдосконалюється зі швидкістю світла і вина Нового Світу йдуть пліч-о-пліч з винами Старого Світу. Дайте їм шанс і вони вас приємно вразять.
Замітку підготовлено нашою подругою, блогеркою та колумнисткою Яною Ковток для PostEat.
Фото: Яна Ковток
Редакція сайту не несе відповідальності за зміст авторського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки автора.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi