ГастроЄвропа: 6 порад винолюбам - PostEat

пошук

ГастроЄвропа: 6 порад винолюбам
31-03-2021 0 249

Яна Ковток

Автор


Не пийте біле вино захолодним, а червоне вино затеплим

Уже всі знають, що біле вино потрібно охолоджувати і, як тільки придбають пляшку білого, одразу кидають в холодильник, а то й в морозильну камеру. Ні, ні, ні. Коли ви переохолоджуєте біле вино, воно втрачає свій аромат і смак. Можете так робити, якщо у вас вино не найкращої якості і ви не плануєте ним смакувати. Тоді це буде просто алкогольна вода. Також не перегрівайте червоне вино. Воно одразу стає «багнистим» і алкоголь пересилює усі аромати і смаки. Біле вино пийте при температурі ~10°, червоне ~16°, легке червоне (наприклад Піно Нуар, Божоле) ~13°.

Бокали для вина мають бути ретельно вимитими, перед тим як наливати вино

Будь-який сторонній аромат, може кардинально вплинути на смак вина. 

Зберігайте вино в горизонтальному положенні

Наголошую — зберігайте! Якщо ви купили вино і плануєте випити його за вечерею, то не турбуйтеся. А от якщо воно стоятиме декілька місяців, то покладіть його подальше від прямого сонячного проміння і в горизонтальному положенні. Саме так корок не висохне і не дозволить кисню потрапити в пляшку.

Не відмовляйтеся від цілого винного регіону або винограду, якщо вам не сподобалось воно при першій дегустації

Будьте відкритими до нового. Якщо вам не подобалось як мама готує гарбуз в дитинстві, це не означає, що хтось інший не вигадав, як смачно його приготувати. Давайте другий шанс вину. Можливо ви просто натрапили на поганий взірець. Запишіть собі що саме вам не сподобалось і наступного разу уникайте цієї особливості, а не цього винограду.

Вам не потрібні бокали для кожного різновиду вина

Якщо ви не професіонал, то не витрачайте даремно гроші. Купіть келих з великою чашею у формі тюльпана з тонкого скла і можете з нього пити усе: і біле, і червоне, і ігристе. Це не вплине кардинально на смак. Принаймні, ви цього й не помітите. 

Не бійтеся вин Нового Світу (Нова Зеландія, Чилі, Автралія, Америка, Аргентина, тощо)

Світ рухається вперед, тому забудьте міфи що лише Франція і Італія роблять якісне вино. Якісне вино зараз роблять усі. Виноробство вдосконалюється зі швидкістю світла і вина Нового Світу йдуть пліч-о-пліч з винами Старого Світу. Дайте їм шанс і вони вас приємно вразять. 

Замітку підготовлено нашою подругою, блогеркою та колумнисткою Яною Ковток для PostEat.

Фото: Яна Ковток 

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст авторського матеріалу. Думка редакції може відрізнятися від думки автора.

 

 

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi