пошук
Оксана Чернова
Автор
пошук
Оксана Чернова
Автор
Коли любителям сиру під час посту або з інших причин необхідно відмовитися від звичної кави з молоком чи сендвіча з Моцарелою, вони шукають альтернативи. На щастя, сучасна гастро індустрія враховує потреби усіх верств населення, і тому на полицях магазинів все частіше з’являється free from продукція.
Що це таке, чому набирає популярності та до чого тут несприйняття лактози розповідає Оксана Чернова — амбасадорка української сирної культури, експертка ProCheese, суддя міжнародного сирного конкурсу World Cheese Awards.
Free from буквально «вільний від усього», на що у вас може бути непереносимість, наприклад, вільний від лактози та глютену. Особливу популярність мають такі продукти у людей із серцево-судинними захворюваннями, бо вони не підвищують холестерин.
Оскільки категорія цих продуктів стрімко зростає і, на жаль, кількість людей з чутливістю до алергенів також збільшується, магазини починають виділяти зони з free from окремо, що дуже зручно.
Асортимент може бути досить різноманітним: молоко, йогурти, десерти, веганське мʼясо, безглютенові продукти тощо. Але ми все-таки поговоримо з вами про сир.
Так, сири також є free from. І це рослинні сири. Багато хто помилково вважає, що рослинне в молочних продуктах — це щось штучне, а отже, й шкідливе.
Насправді ж рослинна продукція корисна з декількох причин:
Тож зараз, під час посту, ви так само можете споживати як сир, так і молоко, варто тільки в магазині обрати їх рослинну альтернативу.
Відмовляючись на час посту, або ж не вживаючи тваринно-молочну продукцію взагалі, ви втрачаєте джерело необхідних мікроелементів, яке необхідно чимось замінити. Отут рослинні альтернативи й стануть вам у пригоді.
Основа для рослинних «молочних» продуктів може бути різною і, відповідно, нести різну поживну цінність і користь.
Розглянемо коротко різноманіття рослинних основ та їхні властивості:
До речі, процес виробництва рослинних сирів ідентичний до звичайних. Так само додаються закваски та ферменти, лиш як сировина для отримання рідини використовується рослинна основа (сирі горіхи чи соя), яка візуально схожа на молоко. Тому, власне, й прижився термін «рослинне молоко».
Шукайте альтернативні безмолочні продукти на спеціальних free from зонах супермаркетів. Не бійтеся їх, дбайте про своє здоров’я і ні в чому собі не відмовляйте!
Текст та фото надані авторкою.
Редакція сайту не несе відповідальності за зміст партнерського матеріалу.
Думка редакції може відрізнятися від думки партнера.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi