«Голландська пекарня 21.3»: тут печуть хліб й печиво люди з синдромом Дауна - PostEat

пошук

«Голландська пекарня 21.3»: тут печуть хліб й печиво люди з синдромом Дауна
21-08-2019 0 3316


З 2018 року у Броварах працює «Голландська пекарня 21.3». На кухні пекарні стажуються підлітки з ментальними особливостями — тут їх вчать пекти хліб, брауні, печиво й голландські смаколики.

Пекарню створило нідерландсько-українське подружжя Аренди й Андрія Василенко. Вони батьки 15-річного Петра з ментальними особливостями та опікуються розвитком благодійного проєкту «Перспектива 21-3». Головна мета ініціативи — дати підліткам з синдромом Дауна практичні навички й уміння, які збільшать їх шанс на самостійне доросле життя.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

В «Голландська пекарня 21.3» підлітки працюють помічниками пекаря, пакувальниками й  помічниками продавця. Зараз у пекарні печуть кілька видів хлібу, брауні, кекси, круасани й печиво. У пекарні кажуть, що має попит цільнозерновий хліб «Марафон» (30 грн), брауні (40 грн) та голландські булочки з родзинками «крентелбол» (22 грн).

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Купити випічку від «Голландська пекарня 21.3» можна в мережі магазинів у Києві. Також до соціальної ініціативи долучились кілька київських закладів — в арт-кафе «Дом Бергонье» можна спробувати солодощі пекарні. Міське кафе Spelaya Kanareyka ресторатора Олексія Карпова купує в броварчан свіжий хліб для своїх гостей.

Фото: Голландська пекарня 21.3

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi