Як день почнеш: сніданки в ресторанах різних напрямків - PostEat

пошук

Як день почнеш: сніданки в ресторанах різних напрямків
20-11-2019 0 1840


Для когось сніданок традиційно починається з чашки кави та круасана зі сходом сонця, хтось полюбляє неквапливо прокинутись та смакувати хрусткі вафлі з соусами. Прокидайтесь тоді, коли вам зручно та обирайте сніданки в ресторанах різних напрямків за смаком та настроєм — адже правила ранку встановлюєте тільки ви.

Про традиції сніданку в різних країнах:

  • Сніданок в японському стилі складається відразу з декількох страв — вранці тут часто їдять приготований на пару або відварений рис з маринованими фруктами чи овочами і неодмінно запечену сезонну рибу. Другою обов’язковою стравою є суп місо, також подаються ферментовані боби (natto) і традиційний японський омлет (tamago-yaki).
  • Однією з найпопулярніших ранкових страв у Китаї вважається здобний «хмиз» з пшеничного борошна, який умочують в гаряче соєве молоко (dòujiāng yóutiáo). А ще китайці снідають приготовленими на пару пиріжками з солодкими або солоними начинками (bāozi) та схожими на пельмені вонтонами (húntún) з м’ясною або овочевою начинкою.
  • Іспанці їдять на сніданок тости (tostadas) або сендвічі (bocadillos) з хамоном та іншими начинками і знаменитий картопляний омлет тортилью. Найпопулярніший сендвіч носить назву Pan Con Tomate — його готують з підсмаженого хліба, який натирають томатною м’якоттю, часником і збризкують оливковим маслом.
  • У Великобританії снідають дуже ситно  — на тарілці одразу подають окату яєчню, обсмажені сосиски, пудинг, хрусткі скибочки смаженого бекону, помідори, тушковану квасолю або смажені гриби, а також тости з вершковим маслом і джемом.
  • Італійський сніданок поєднує в собі дві національні пристрасті — до кави і до випічки. Тому одним з найбільш популярних різновидів ранкової трапези в країні є корнетто (італійський круасан) з чашкою капучино. Крім корнетто, італійці їдять на сніданок й іншу випічку: хрустке печиво біскотті, фруктовий пиріг кростату і вафельні трубочки каннолі.

Très Branché — brunch café à la mode

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Лисенка, 4

Бюджет: ₴₴. Тости (135–158 грн), страви з яєць (117–159 грн), бранчі grand (152–178 грн).

Страви: тост з авокадо, смаженим домашнім сиром, карамелізованою грушею та диневим конфітюром – 145 грн, сирна вафля з рум‘яною курочкою, беконом, медово-гірчичним дресінгом та кленовим сиропом – 138 грн, йогурт з матча з гранолою та фруктами – 138 грн, солоні сирники з запеченими овочами та солодким чилі соусом – 155 грн, grand-бранч BEAUCOUP – 152 грн.

Напої: з меню можна ознайомитись у закладі.

Деталі: бранч-кафе, заклад сім’ї ресторанів Très Franсais, розташований у центрі Києва, французькі спеціалітети, свіжа випічка, оригінальний яскравий інтер’єр, майстер-класи для дітей, фестивалі та тематичні заходи, тераса, барне меню, винна карта, працює з 08:30 до 23:00.

З листопада Très BRANCHÉ чекає на гостей в оновленому форматі — відтепер у центрі міста є повноцінне бранч-кафе, де можна смачно поснідати з самого ранку і до пізнього вечора. Зібратись на сніданок і насолоджуватись улюбленими сирниками за одним столом в бранч-кафе можна о будь-якій порі щодня. Різноманіття страв задовольнить бажання кожного гурмана — тости, круасани, сендвічі, сирники, вафлі, панкейки та страви з яєць. Зверніть увагу на поживні grand-бранчі, яких в меню чотири види — спробуйте бранч BEAUCOUP із завжди різним супом, курячим філе на грилі, двома видами рису, яйцем, рататуєм та салатом. Окрему увагу у закладі приділяють напоям до сніданку, чого тільки варті чотири авторські Bloody Mary. Не зважаючи на зміну формату, Très BRANCHÉ залишається частиною сім’ї ресторанів Très Franсais, отже ви завжди можете замовити щось цікаве з меню французьких спеціалітетів.

BARVY

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мечникова, 3

Бюджет: ₴₴. Сніданки (65–155 грн), спеціалітети (55–315 грн), салат (135–205 грн), страви з м’яса (135–325 грн).

Страви: вівсяна каша з фруктами та родзинками – 75 грн, налиcники з солодким сиром, печені в пергаменті – 95 грн, млинці з білими грибами, єрінгами, яйцем пашот та картоплею пай – 145 грн, вареники з вишнею – 155 грн.

Напої: лате – 60 грн, ягідний чай – 75 грн, чай молочний улун – 80 грн, капуоранж – 80 грн.

Деталі: сучасна українська кухня, бренд-шеф Сергій Байсаревич, шеф-бармен Назар Макаров, спеціалітети в меню, страви на грилі, сезонне меню, резерв столів, формат take away, kids friendly, тераса, авторська карта напоїв, виставки та творчі зустрічі.

BARVY — ресторан сучасної української кухні, відомий різноманітними спеціалітетами з різних куточків України. За гастрономічну складову відповідає бренд-шеф Сергій Байсаревич, відмінне коктейльне доповнення створює шеф-бармен Назар Макаров. Сніданки у ресторані BARVY подають по буднях з 10:00 до 12:00 та по вихідних з 10:00 до 14:00. У ранковому меню ви знайдете традиційні страви, наприклад, вівсяну кашу з фруктами та родзинками, страви з яєць та солодкі страви. Спробуйте на сніданок ніжні налиcники з солодким сиром, печені в пергаменті.

Жизнь Замечательных Людей

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 36

Бюджет: ₴₴. Солоні сніданки (129–299 грн), каші (109–139 грн), закуски (89–265 грн), основні страви (219–425 грн).

Страви: хамшука – 163 грн, крок-мадам – 162 грн, солона вівсяна каша – 109 грн, ліниві вареники pineapple – 159 грн.

Напої: еспресо – 60 грн, лате – 66 грн, матча тонік – 134 грн, чай чорний з бергамотом – 72 грн.

Деталі: група ресторанів First Line Group, авторська кухня, бренд-шеф Володимир Ташаєв, частково відкрита кухня, сніданки по буднях з 08:00 до 12:00 (з 09:00 до 13:00 по вихідних), комунальні столи, приємні сюрпризи іменинникам, коктейльна карта, паркінг, резерв столів, формат take away.

«ЖЗЛ» — концептуальний ресторан від мережі закладів First Line Group в центрі міста. У закладі стильний сучасний інтер’єр, контактна барна стійка і велика коктейльна карта, а також відкрита кухня. Шеф-кухарем закладу є Володимир Ташаєв. Солоні та солодкі сніданки в «ЖЗЛ» подають щодня — можете поснідати фірмовою хамшукою, яка складається із гострої шакшуки з хумусом і баклажановим салатом, або ніжними лінивими варениками з яблучним заварним кремом і ананасом в карамелі.

Альтруіст #Alltrueeast

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Антоновича, 1

Бюджет: ₴₴. Сніданки (154–194 грн), хумуси (154–194 грн), солодке (34–174 грн).

Страви: бріош з креветками та яйцями пашот – 194 грн, гуакамоле-тост з рожевим хумусом – 184 грн, тель-авівський з куркою – 184 грн.

Напої: чашка домашнього чаю – 64 грн, капучино – 44 грн, матча-лате – 64 грн.

Деталі: позиціонує себе як кафе-платформа для добрих справ, розташований неподалік головного корпусу Київського національного університету імені Тараса Шевченка, сніданки з 10:00 до 12:00 по буднях (до 14:00 по вихідних), стильний інтер’єр у світлих тонах, коктейлі, формат take away, резерв столів.

Кафе «Альтруіст #Alltrueeast» — це «платформа для добрих справ», як себе називає команда закладу. Заклад має дві зали: основну і кав’ярню − з широкими диванами, великими вікнами та смачною кавою. По буднях сніданки у закладі готують з 10:00 до 12:00, а у вихідні до 14:00. Ви можете обрати одну з чотирьох французьких булочок бріош з начинками, мексиканський гуакамоле-тост з рожевим хумусом або поживний тель-авівський сніданок з куркою.

Panna Pasticceria

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Житомирська, 6/11

Бюджет: ₴₴. Сніданки (65–119 грн), основні страви (295–369 грн), паста (129–279 грн).

Страви: сніданок «Палермо» – 179 грн, італійська полента з горгонзолою та волоськими горіхами – 95 грн, класичні фрітеле з лимонним крудо і теплим карамельним соусом – 149 грн.

Напої: апельсиновий фреш – 75 грн, еспресо з часником – 39 грн, лате – 49 грн, какао – 55 грн.

Деталі: італійська кухня, пастічерія, остерія, джелатерія, за кожен напрямок в ресторані відповідає шеф-кухар італієць, літня тераса, цукерки ручної роботи, спеціальні десерти на основі джелато, сніданки з 08:00.

Panna Pasticceria — це вдале поєднання кількох концепцій: класичної італійської остерії, кондитерської-пастічерії та джелатерії. В пастічерії готують свіжу випічку, італійські десерти, печиво та цукерки, в остерії — закуски, салати, пасти та ризото, а в джелатерії створюють італійське морозиво. Сніданки в Panna Pasticceria подають цілий день, і ви можете обрати страви з яєць, каші, страви з сиру або оладки фрітеле. Спробуйте сніданок «Палермо» — вам подадуть два яйця пашот на зерновому хлібі з ростбіфом, прошуто крудо і вершковим соусом.

Urban Space 500

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Бориса Грінченка, 9

Бюджет: ₴₴. Сніданки (75–185 грн), основні страви (115–295 грн), десерти (25–135 грн).

Страви: круасан з апельсиновим конфітюром та вершковим маслом – 75 грн, панкейки з кокосовим згущеним молоком та маракуєю – 129 грн, боул з авокадо, томатами і фетою – 160 грн, турецька яєчня з печеними перцями та кунжутним бубликом – 115 грн.

Напої: матча-лате – 95 грн, еспресо – 30 грн, зелений смузі – 95 грн, раф – 65 грн.

Деталі: громадський ресторан, кілька залів, multi-cuisine, 350 посадочних місць, сніданки по буднях з 08:00 до 12:00 (у вихідні до 14:00), винна і коктейльна карти, лекції та заходи.

Urban Space 500 позиціонує себе як громадський ресторан, який розвивається по соціальній франшизі. Його запустили 500 соціально активних киян, об’єднаних спільною метою — розвивати Київ. Тому 80% прибутку ресторану виділяють на підтримку міських ініціатив. Різноманітні сніданки в Urban Space 500 готують щодня з 08:00 — в закладі можна почати день з французького круасана з апельсиновим конфітюром та вершковим маслом, турецької яєчні з печеними перцями та кунжутним бубликом або американських панкейків з кокосовим згущеним молоком та маракуєю.

Фото: Facebook Très Branché — brunch café à la mode, BARVY, Жизнь Замечательных Людей, Альтруіст #Alltrueeast, Panna Pasticceria, Urban Space 500

Головна фотографія: Жизнь Замечательных Людей

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi