пошук
Наталія Парапан
Автор
пошук
Наталія Парапан
Автор
Всім привіт. Зараз буде не стаття і не переклад, посилання на статтю я прикріплю під текстом, там повний текст на мові оригінала, тут я тезисно відзначу основні ключові моменти матеріалу.
Такі статті варто вивчати, тому що вони практичні та корисні. Є нюансі по кожній країні та по кожному ринку. Але ідея системного підходу, заснованого на аналізі досвіду в інших країнах + дані по нашому ринку + фідбек від аудиторії + власна статистика + падіння\зростання попиту, тощо, мені здається, буде логічною стратегією для наших підприємців в наявних умовах.
Тут є статистика «просідання» індустрії за час карантину, дослідження сценаріїв виходу з кризи, а також системні рекомендації та роз’яснення щодо наступних дій. Мета: повернення до стабільності ресторанного бізнесу та побудова «наступного нормального».
Я її сильно рекомендую прочитати гастропідприємцям, рестораторам, експертам та й взагалі всім з цієї сфери.
Тезисно окреслю основні моменти.
Щодо впливу пандемії сьогоднішній день:
Пандемія по різному вплинула на різні категорії закладів. Деякі заклади збільшили рівень продажів за час пандемії, а в деяких продажі впали до 0. В процентах, це виглядає так:
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
План дій на час карантину закладів значною мірою залежав від таких факторів:
Два найбільш ймовірні сценарії подальшого розвитку ситуації наступні.
За даними аналітиків, при першому сценарії продажі ресторанів повертаються до рівня докризового стану на початку 2021 року. За сценарієм другим повне відновлення займає, принаймні, три роки або довше. Швидкість виходу з кризи також відрізняються залежно від типу ресторану. Мережі піцерій та ресторани швидкого обслуговування швидше одужають ніж файн дайнинг.
З 650 000+ ресторанів у США, які працювали в 2019 році, приблизно кожен п’ятий закриється наступного року. Це понад 130 000 закладів. Ситуація може змінюватись і, багато в чому, залежать від зняття більшості обмежень та відповідального виконання необхідних заходів безпеки.
Що робити далі
1)Повернення до стабільності:
2)Побудова «наступного нормального»
Ось посилання на статтю, прочитайте її посністю, там багато корисної аналітики та цінних висновків: https://www.mckinsey.com/industries/retail/our-insights/how-restaurants-can-thrive-in-the-next-normal?cid=soc-web&fbclid=IwAR0YodhHMtCcai9MP9HoRvVZZ39aBTeKW-ktbAZpKFs3oIEw0nRNDslTyK0
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi