«Знання примножують насолоду»: як айтішник запустив український канал «Віскі Максимум» - PostEat

пошук

«Знання примножують насолоду»: як айтішник запустив український канал «Віскі Максимум»
07-07-2020 0 3592


До карантину керівник програм у великій ІТ-компанії Макс Туровський багато їздив по світу. У подорожах захопився культурою віскі та відкрив істину, — «Знання примножують насолоду від напою». Він розповів PostEat, як пропагуватиме культуру пиття на каналі «Віскі Максимум» та чому у нього досі немає улюбленого віскі.

Віскі для мене — відносно нова сфера. Маю технічну освіту і давно працюю в IT. Культура алкогольних напоїв, взагалі культура пиття — захопливий і цікавий новий світ, який я із задоволенням відкриваю останні кілька років і, звісно ж, ділюсь відкриттями.

Пам’ятаю, що на перші зароблені гроші купував дорогі напої. Куплялось все безсистемно і бездумно — без базових знань вибір перетворювався в банальну лотерею. Але хаотичне споживання тривало недовго.

Маю допитливу вдачу, тому стало цікаво, що ж всі ці словосполучення на етикетках значать. Так з’явився словник з термінологією та класифікацією віскі. Почав читати британських авторів, дивитись блоги.

Обсяг інформації про віскі ошелешив. Виявилось, що за кожною дистилерію стоїть неймовірна історія — долі людей, краю, перипетії бізнесу. Відкрив для себе, що чим більше дізнаюсь про напій, тим більше насолоди від нього отримую.

Уявіть, ми велика країна, але українського контенту про віскі у нас фактично немає. Ми читаємо і дивимось англомовних авторів або російськомовних. Це мене здивувало — такий великий ринок, а в українському інформаційному просторі нас ніби не існує.

Використав вільний час на карантині, щоб запустити YouTube-канал «Віскі Максимум». Хотілося самому продовжити вивчення культури віскі та поділитись знаннями з іншими. А карантин не залишив шансів відкладати на потім.

З критикою зустрівся після одного з перших відео. Підписнику здалось дивним порівняння віскі з горілкою. Але до конструктивного діалогу завжди відкритий. Дискусія краще заглиблює в тему. 

Віскі-снобів не боюся. Снобізм — це нормально. Але я сам вчуся і записую відео для таких, як і я допитливих людей. Це не про снобізм, а про пошук та відкриття.

Улюбленого віскі немає. Для серйозної дегустації візьму складне односолодове і можу сидіти цілий вечір під улюблену музику. На вечірку чи рок-концерт піду з бурбоном. Не хочу себе обмежувати улюбленим напоєм. Світ віскі тому такий захоплюючий, бо неймовірно розмаїтий.

Прагну живого легкого формату відео. Хочу, щоб глядачі були у приємному розслабленому стані. Кажуть, так простіше отримати задоволення від віскі.

Мій YouTube-канал — це про любов до якісного продукту і про саморозвиток. Можна пити віскі і вчитись, розвивати культуру пиття в країні. Так насолода від віскі стає більшою.

Слідкувати за новими дописами Максима можна на Facebook та YouTube.

Фото: whiskymax.com.ua

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi