Демократичні заклади Києва для гарного вечора п’ятниці: 10 локацій від PostEat - PostEat

пошук

Демократичні заклади Києва для гарного вечора п’ятниці: 10 локацій від PostEat
07-08-2020 0 3536


Демократичні заклади Києва шукала редакція PostEat. Зібратись компанією друзів та відвідати кілька закладів за вечір п’ятниці можна і з невеликим бюджетом — для цього ми розповідаємо про десять локацій різних форматів у центрі столиці та на Подолі. Головне що об’єднує ці заклади — демократичний чек на їжу та напої. Морепродукти, шашлики, ігристе, наливки, брускети, вино чи коктейлі — різноманіття вибору дозволить отримати максимум задоволення від відпочинку, гарної п’ятниці!

Gastrofamily Food Market

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Басейна, 1-3/2

Бюджет: ₴.

Дещо з меню: Pinzarella: бебі-моцарела з в’яленими томатами та артишоками – 89 грн, пінца з персиком та горгондзолою – 89/159 грн; «Шашлики, вино та друзі»: плов зі свинями ошийком, барбарисом та фініками – 89 грн, шашлик з індички – 89 грн, люля-кебаб з баранини – 89 грн, хінкалі з сиром – 19 грн/1 шт., хачапурі з м’ясом – 98 грн.

Напої: сидр грушевий/яблучний/смородиновий/розе – 39 грн, кальвадос – 29 грн, чача – 29 грн, Limoncello Spritz – 69 грн, Mushlya Spritz – 49 грн, вино Mushlya – 39 грн, вермут – 189 грн/пляшка.

Деталі: фудхол, знаходиться в центрі міста на Бессарабці, проєкт «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова», налічує сім форматів, два поверхи, літня тераса, вечірки, take away.

Gastrofamily Food Market — перший фуд-маркет від «Сім’ї ресторанів Дмитра Борисова» на Бессарабській площі, який об’єднав сім різних закладів сегмента smart casual. В GFM у форматі повноцінного бару працює відомий бар-сидерія «Білий Налив», можна скуштувати шаурму та пончики в «БПШ», замовити крафтові хот-доги та бургери від Dogz&Burgerz. Також у фуд-маркеті представлений сіфуд-формат Mushlya, моцарела-бар і пінца Pinzarella та азійський стрітфуд від Oxota na Ovets. Новим форматом від Дмитра Борисова є «Шашлики, вино та друзі» — пропонують кілька видів шашликів, хінкалі, хачапурі та плов з м’ясом та сухофруктами.

Senorita Bonita. Bodega sea&food

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 42

Бюджет: ₴.

Страви: устриця xl – 44 грн, рак – 16 грн/1 шт., лангустини xl – 66 грн/2 шт., таріль мідій – 99 грн, бургер surf’n’turf – 66 грн, туна-сендвіч – 49 грн, тапаси (фует/груша з хамоном/баклажан з сиром/анчоус/авокадо з беконом) – 19 грн/1 шт.

Напої: келих вина – 35 грн, келих просеко – 45 грн, пляшка Cava – 355 грн, пиво світле (0,3/0,5 л) – 39/49 грн.

Деталі: бодега, знаходиться в центрі міста, консалтинг-проєкт групи ресторанів Rest Emotion (“Ой, мамо! Це було в Тбілісі”, “Naprosecco”, “Тісто, сир і тітка Белла”, “Charles Baker. sreakeasy bar” та “Рибку з’їсти”), дві зали, демократичні ціни, морепродукти, тапаси, швидке обслуговування, вино келихами, take away.

Демократичний формат bodega sea&food Senorita Bonita відкрився в липні в центрі міста поруч із площею Льва Толстого. Розробкою та реалізацію концепції займалась група ресторанів Rest Emotion, до складу якої входять: “Ой, мамо! Це було в Тбілісі”, “Naprosecco”, “Тісто, сир і тітка Белла”, “Charles Baker. sreakeasy bar” та “Рибку з’їсти”. Тут готують круті іспанські тапаси, раків, лангустинів, величезні мідії у вершковому соусі, бургер Surf’n’Turf, а також свіжих та запечених устриць. До закусок пропонують келих вина та просеко, пляшку Surf’n’Turf або пиво. Замовлення обіцяють видавати за 5 хвилин.

Naprosecco. Oyster & Co

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Сагайдачного, 41

Бюджет: ₴. Морепродукти (33–88 грн), бургери (55–77 грн).

Страви: сурімі сендвіч – 55 грн, класичний бургер – 55 грн, бургер Surf’n’turf – 66 грн, вега бургер – 66 грн, креветочні чіпси – 33 грн, конверт мідій – 44 грн, стакан кальмарів – 44 грн, тигрові креветки – 88 грн, фіш&діпс – 44 грн, бейгл з лососем – 77 грн.

Напої: просеко – 44 грн/150 мл, біле/червоне вино – 33 грн/150 мл, вино – 155 грн/750 мл, ігристе – 222 грн/750 мл, просеко – 333 грн/750 мл.

Деталі: демократичний сіфуд-бар, свіжі устриці, бургери, просеко побокально, формат take away.

Naprosecco. Oyster & Co — це сіфуд-бар на Подолі із демократичними цінами. Тут зручно відпочивати з бокалом вина чи ігристого, дегустуючи лангустини, устриці, креветки, калмьари та мідії. В меню також кілька бургерів: класичний бургер з яловичиною, доповнений креветками Surf’n’turf, вега з мідіями і соусом дор блю, а також сендвіч-сурімі та бейгл з лососем. Після прогулянки чаруючим Подолом, неодмінно завітайте до закладу на келих просеко.

Gradus

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 13/1

Бюджет: ₴.

Страви: брускета з в’яленими томатами і чорізо – 49 грн, брускета з цибульним конфітюром і камамбером – 39 грн, брускета з моцарелою і соусом песто із зелені – 39 грн, брускета зі слабосолоним лососем і крем-сиром – 49 грн.

Напої: настоянка томатна / маракуєва – 39 грн, настоянка вишнева / бузинова / обліпихова / журавлинова / пряна – 35 грн.

Деталі: бар, знаходиться в центрі міста, демократичні ціни, авторські наливки Shipulin з натуральних ягід та спецій, брускети, кальян, настільні ігри, жива музика.

Gradus — бар з авторськими наливками і фірмовими закусками за найнижчими цінами. В закладі пропонують наливки з натуральних ягід та спецій Shipulin від приватного настояра, переможця міжнародного конкурсу «Свято наливок у Львові» 2016 та всеукраїнського конкурсу «Наливка фест» 2018 Дмитра Шипуліна. В асортименті томатна, маракуєва, вишнева, бузинова, обліпихова, журавлинова, пряна настоянки, а також хрінівка, лімончелло, смородина-м’ята та медовуха з лимоном. Щоб познайомитись зі смаками можна замовити сет з 6 або 12 настоянок. До напоїв пропонують брускети. В барі Gradus також можна покурити кальян, пограти в настільні ігри та послухати живу музику.

Port Wine Bar Kyiv

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: провулок Тараса Шевченкf, 8Б

Бюджет: ₴. Закуски (69–135 грн), сендвічі (80–99 грн).

Страви: пів кіло мідій – 135 грн, сирні кільки у фритюрі – 79 грн, сендвіч італійський – 80 грн, сендвіч з куркою – 99 грн, фалафель – 89 грн,

Напої: айвове/гранатове/суничне/сливове/абрикосове/вишневе/полуничне/смородинове вино – 40 грн, класичні вина – 40 грн, сангрія – 50 грн.

Деталі: винний бар, знаходиться в центрі міста, мережа закладів, стильний інтер’єр, фруктове вино у склянках, закуски, take away.

Одеський винний бар Port Wine Bar відкрився в центрі столиці у вересні 2019 року. Інтер’єр закладу традиційно мінімалістичний та оформлений натуральним деревом і металом. Перекусити в Port. WineBar можна сендвічами, мідіями, сирними кульками і пастою. У винному асортименті представлені цікаві позиції від одеських виробників, найпопулярніше вино — айвовое. Вина відпускають порціями про 200 грамів і будь-яку позицію напою можна взяти із собою.

The Drinkery

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Пушкінська, 20

Бюджет: ₴. Снеки (50 грн), страви для компанії (140 грн), страви (80 грн).

Страви: плов з бараниною – 80 грн, тарілка курячих крил – 140 грн, бургер – 140 грн, креветки – 50 грн.

Напої: «Хтивий зуб» – 35 грн, «Київський торт» – 35 грн, «Зіллячко» – 35 грн, «Козацький» – 35 грн.

Деталі: бар в центрі міста, мінімалізм в інтер’єрі та меню, демократичні ціни, ланч-меню, страви для вегетаріанців, великий вибір шотів.

The Drinkery – це затишний бар в центрі міста з демократичною ціновою політикою. Тут подають коктейлі та шоти, а також є лаконічне меню кухні з закусками, стравами на компанію та бургером. По п’ятницях та суботах заклад працює до 02:00, а вдень до бару можна завітати на ситний ланч.

Дрінкарня

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Михайлівська, 15

Бюджет: ₴.

Страви: начос і хумус – 100 грн, асорті м’яса – 200 грн, брускета з оселедцем – 60 грн, брускета з салом – 60 грн.

Напої: настоянка обліпиха/посольська/вишня/малина-липа/полуниця-м’ята/слива-апельсин – 45 грн, настоянка бурбон-курага-м’ята/текіла-ананас-чилі/скотч на айві/ром каркаде – 70 грн.

Особливості: бар, традиційні настоянки, лаконічний інтер’єр, знаходиться трохи вище станції метро «Майдан Незалежності», працює щодня з 17:00.

«Дрінкарня» — бар з традиційними українськими настоянками. Крім класичної вишневої, смородинової і сливової, в «Дрінкарні» пропонують настоянки з небанальними смаковими поєднаннями. Наприклад, бурбон-м’ята-курага або скотч на айві. З їстівного в барі подають брускети, сирне і м’ясне асорті.

Zapiekanka BAR

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Житомирська, 27

Бюджет: ₴. Запіканки (49–59 грн), авторські наливки (29 грн).

Страви: запіканка з індичкою і грибами – 59 грн, запіканка «4 сезони» (соус, квасоля, салямі, перець болгарський, печериці, оливки, сир) – 59 грн, запіканка «Баварія» – 49 грн.

Напої: наливка смородина з м’ятою/вишнева/журавлина/грейпфрутова/обліпихова/бузинова квітка/томатна/пряна (50/200/500 мл) – 29/120/220 грн.

Деталі: камерний бар, польський стрітфуд, крафтові наливки, демократичні ціни, невелика зала, стильний інтер’єр, працює з 19:00.

Zapikanka BAR — камерний бар з раритетними меблями та стильним інтер’єром. В маленькому барі зібрана значна колекція смаків: більше 45 напоїв з натуральних фруктів, ягід, спецій і трав від приватного настояра SHIPULIN. У меню ви також знайдете цікаві авторські коктейлі на основі наливок. А якщо зголодніли, завжди можна поласувати знаменитим польським стрітфудом – запіканкою.

Piana Vyshnia / П’яна Вишня

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Хрещатик, 7/11; Андріївський узвіз, 2а; вул. Бориса Грінченка 2/1; вул. Велика Васильківська, 16; просп. Степана Бандери, 11А; Оболонський проспект, 1-Б (ТРЦ Dream Town, 3 поверх).

Бюджет: ₴. Алкоголь (58–488 грн), десерти (12–38 грн).

Напої: вишнева настоянка (100/200/500 мл/1 л) – 58/98/235/425 грн.

Деталі: львівська мережа моно–кафе, в основі концепції і меню – вишнева настоянка власного виробництва, подарункові пляшки, солодощі.

«П’яна вишня» — це мережа закладів, де можна спробувати львівську настоянку. Заклад давно став популярним серед жителів міста та туристів. Настоянку тут готують за давнім традиційним рецептом із найкращого коньячного спирту та відбірних вишень. До настоянки пропонують десерти.

Анжела. Напої та свято.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Мала Житомирська, 15

Бюджет: ₴.

Страви: в’ялена корюшка – 35 грн, форшмак – 25 грн.

Напої: коктейлі від 70 грн, вино/ігристе від 70 грн, міцне від 50 грн, пиво Underwood – 70 грн.

Деталі: вино, коктейлі та міцний алкоголь, помірні ціни, «ностальгічне» меню, демократична атмосфера, працює середа-неділя з 17:00 до 23:00.

Бар «Анжела. Напої та свято» відкрився у жовтні минулого року в форматі чарочної. Головна ідея чарочної «Анжела» — повернути культуру не мережевих закладів на кшталт «інтелігентних рюмочних», де б люди збирались обговорити все на світі. За легендою Анжела — це власниця закладу, що отримала спадок від своєї мами, а та у свою чергу від своєї. Ця історія символізує зв’язок поколінь і показана в деталях інтер’єру — кришталевих люстрах, фужерах вінтажних форм. «Анжела» — демократичний бар, в якому, як вдома, постійно змінюється меню. Тому для кожного щось знайдеться: від ігристого вина до бренді та джину, або ж класичні коктейлі на їх основі. А в якості закусок завжди буде те, що нагадує дитинство: канапки з рибою або ж трубочки зі згущеним молоком.

Фото: Facebook Gastrofamily Food Market, Senorita Bonita. Bodega sea&food, Naprosecco. Oyster & Co, Gradus, Port Wine Bar Kyiv, The Drinkery, Дрінкарня, Zapiekanka BAR, Piana Vyshnia / П’яна Вишня, Анжела. Напої та свято.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi