пошук
Вікторія Макарова
Автор
пошук
Вікторія Макарова
Автор
Експертне середовище іноді називає їх «гаражистами», зважаючи на невеликі розміри їхніх виноробень. А от ми вважаємо їх справжніми героями. Крафтові винороби України, котрі, попри всі перепони і труднощі, горять своєю справою і продовжують розвивати вітчизняну виноробну галузь, заслуговують на велику повагу і підтримку.
Сьогоднішня наша бесіда — з Віталієм Маланчуком, крафтовим виноробом зі Львова. Авторські вина пана Віталія вже багато років поспіль беруть нагороди на українських дегустаційних конкурсах. Ті з вас, хто цікавиться українським виноробством, напевно, мали можливість дегустувати авторські вина Маланчука на фестивалі Kyiv Food and Wine Festival та інших фестивалях і винних подіях у різних містах нашої країни.
Пан Віталій також є виноробом Château Edem — виноробні, розташованої на території комплексу Edem Resort Medical & SPA на Львівщині. Створені ним вина Château Edem також є медалістами і фаворитами української винної спільноти. Отже, зустрічайте: гість «Правил українських виноробів» — Віталій Маланчук.
Віталій Маланчук
Вік: 41 рік.
Освіта (професія): вища технічна.
Основний бізнес: виноградарство і винорбоство, в планах — посадка виноградника не менше 1.5 га.
Площа власного винограднику: 0.2 га.
Обсяг виробництва на рік: 1500-2000 літрів на рік.
Я не можу жити без сім’ї, мрій, роботи і експериментів.
Найважче мені миритись з несправедливістю, наглістю і нахабством.
Головна цінність у житті — саме життя, здоров’я .
Якби мав шанс почати все спочатку, то я б почав виправляти всі свої попередні помилки.
Мій душевний стан зараз — як виноград після преса.
Моя «суперсила» — це моя родина і друзі.
Справжній винороб ніколи не буде повністю задоволений своїм творінням.
Мій ідеальний день — це коли відчуваєш задоволення від кількості виконаних справ.
Якби мені до кінця життя довелось пити одне вино, то це було б витримане Мерло.
Головне у вині — це стабільність якості.
Якби мені дали $1 000 000, то я б здійснив мрію всього свого життя: посадив кілька гектарів виноградника в своєму регіоні і збудував на ньому сучасну виноробню.
Найдивніший комплімент, який давали моїм винам — «Це вино справді виготовлене з винограду, що виріс на Львівщині?».
Найбільш недооцінене вино — створене з винограду, котрий був вирощений в не у виноградному (офіційно) регіоні України.
Найдивнішим вином у моєму житті було біодинамічне вино.
Для винороба успіх — це визнання і оцінка його вина експертами .
Щастя для мене — це здоров’я у родині.
Мій герой у світовій історії — Ісус Христос.
Мій герой у реальному житті — людина, котра досягає того, про що мріє, при тому не забуває за близьких, друзів і знайомих.
Якби моє життя було фільмом, воно б називалось «Втрата в моїй сім’ї». Це дуже особисте.
Якби мені дали необмежені повноваження та ресурси, щоб розвинути в Україні виноробство, я б тоді постарався довести українське законодавство щодо виноградарства і виноробства до рівня одного з найкращих в світі, створив реєстр нових сортів винограду, котрі ідеально підходять як для заходу, так і для сходу й півночі України, зареєстрував би виноградні зони, перевів би вино до категорії харчових продуктів, скасував би акциз на нього і спростив би звітність для крафтових виноробів.
Фото: Віталій Маланчук / Arsen Fedosenko
Читайте також:
Правила українських виноробів: Олександр Шаповалов або Дон Алехандро
Правила українських виноробів: Денис Халупенко
Правила українських виноробів: Богдан Павлій
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi