Правила українських виноробів: Віталій Маланчук - PostEat

пошук

Правила українських виноробів: Віталій Маланчук
09-02-2021 0 3902


Експертне середовище іноді називає їх «гаражистами», зважаючи на невеликі розміри їхніх виноробень. А от ми вважаємо їх справжніми героями. Крафтові винороби України, котрі, попри всі перепони і труднощі, горять своєю справою і продовжують розвивати вітчизняну виноробну галузь, заслуговують на велику повагу і підтримку.

Сьогоднішня наша бесіда — з Віталієм Маланчуком, крафтовим виноробом зі Львова. Авторські вина пана Віталія вже багато років поспіль беруть нагороди на українських дегустаційних конкурсах. Ті з вас, хто цікавиться українським виноробством, напевно, мали можливість дегустувати авторські вина Маланчука на фестивалі Kyiv Food and Wine Festival та інших фестивалях і винних подіях у різних містах нашої країни.

Пан Віталій також є виноробом Château Edem виноробні, розташованої на території комплексу Edem Resort Medical & SPA на Львівщині. Створені ним вина Château Edem також є медалістами і фаворитами української винної спільноти. Отже, зустрічайте: гість «Правил українських виноробів» Віталій Маланчук.

Віталій Маланчук

Вік: 41 рік.

Освіта (професія): вища технічна.

Основний бізнес: виноградарство і винорбоство, в планах — посадка виноградника не менше 1.5 га.

Площа власного винограднику: 0.2 га.

Обсяг виробництва на рік: 1500-2000 літрів на рік.

Я не можу жити без сім’ї, мрій, роботи і експериментів.

Найважче мені миритись з несправедливістю, наглістю і нахабством.

Головна цінність у житті — саме життя, здоров’я .

Якби мав шанс почати все спочатку, то я б почав виправляти всі свої попередні помилки.

Мій душевний стан зараз як виноград після преса.

Моя «суперсила» це моя родина і друзі.

Справжній винороб ніколи не буде повністю задоволений своїм творінням.

Мій ідеальний день це коли відчуваєш задоволення від кількості виконаних справ.

Якби мені до кінця життя довелось пити одне вино, то це було б витримане Мерло.

Головне у вині — це стабільність якості.

Якби мені дали $1 000 000, то я б здійснив мрію всього свого життя: посадив кілька гектарів виноградника в своєму регіоні і збудував на ньому сучасну виноробню.

Найдивніший комплімент, який давали моїм винам«Це вино справді виготовлене з винограду, що виріс на Львівщині?». 

Найбільш недооцінене вино — створене з винограду, котрий був вирощений в не у виноградному (офіційно) регіоні України.

Найдивнішим вином у моєму житті було біодинамічне вино.

Для винороба успіх — це визнання і оцінка його вина експертами .

Щастя для мене — це здоров’я у родині.

Мій герой у світовій історії — Ісус Христос.

Мій герой у реальному житті — людина, котра досягає того, про що мріє, при тому не забуває за близьких, друзів і знайомих.

Якби моє життя було фільмом, воно б називалось «Втрата в моїй сім’ї». Це дуже особисте.

Якби мені дали необмежені повноваження та ресурси, щоб розвинути в Україні виноробство, я б тоді постарався довести українське законодавство щодо виноградарства і виноробства до рівня одного з найкращих в світі, створив реєстр нових сортів винограду, котрі ідеально підходять як для заходу, так і для сходу й півночі України, зареєстрував би виноградні зони, перевів би вино до категорії харчових продуктів, скасував би акциз на нього і спростив би звітність для крафтових виноробів.

Фото: Віталій Маланчук / Arsen Fedosenko

Читайте також:

Правила українських виноробів: Олександр Шаповалов або Дон Алехандро

Правила українських виноробів: Денис Халупенко

Правила українських виноробів: Богдан Павлій

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi