Правила українських виноробів: Денис Халупенко - PostEat

пошук

Правила українських виноробів: Денис Халупенко
05-01-2021 0 427


Сімейна виноробня «Курінь» на Херсонщині має класичну історію. Засновник Микола Халупенко вирішив не продавати свій виноград великим компаніям, а самостійно роботи з нього якісне вино. Сьогодні його справу продовжує син Денис Халупенко. Він бере приклад з батька, вірить у теруар і найбільше гордиться своїм вином «Мускат Софія». Роздуми і принципи сім’ї виноробів Халупенко читайте у рубриці «Правила українських виноробів».

Денис Халупенко

Вік: 37.

Освіта (професія): інженер-технолог харчового виробництва, ХНТУ.

Основний бізнес: виноробство.

Площа власного виноградника (га): 50 га.

Обсяг виробництва: 60 000 пляшок на рік.

Я не можу жити без книг, дій, мрії, родини, друзів і батьківщини.

Найважче мені миритись з нахабством.

Головна цінність у житті — займатися тим, що тобі подобається. Людина — творець.

Якби мав шанс почати все спочатку, то я насамперед почав би з торгівлі.

Мій душевний стан — це спокій. Ми на вірному шляху.

Моя «суперсила» — це комунікації та працездатність.

Справжній винороб ніколи не жаліється!

Я займаюсь вином, бо навіть теруар натякає мені на це.

Культура вина — це рівень розвитку суспільства.

Моє найбільше відкриття у вині сьогодні — це розуміння того, що все ще попереду.

Найбільша проблема українського виноробства у відсутність нормальних кредитів.

Найкраще поєднання вина з їжею? Сир, сир і ще раз сир.

Мій ідеальний день — це гарна дегустація у гарній компанії.

Якби мені до кінця життя довелось пити одне вино, то це було б сухе Каберне Совіньйон.

Головне у вині — це виноград.

Якби мені дали $1 000 000, я б реалізував проєкт приватної школи.

Найдивніший комплімент, який давали моїм винам — коли німецькі енологи у січні 2019 року дали високі оцінки нашому вину «Мускат Софії».

Найбільш недооцінене вино — це локальні вина мікровиноробів України.

Найдивнішим вином у моєму житті було перше вино Каберне Совіньйон, яке я робив з батьком у 2009 році.

Успіх винороба — це попит на його продукцію.

Щастя для мене — це коли мої близькі щасливі і поруч.

Мій герой у світовій історії виноробства — це Лев Голіцин.

Мій герой у реальному житті — мій батько.

Якби моє життя було фільмом, воно б називалось «Пробуй, дій».

Якби мені дали необмежені повноваження та ресурси, щоб розвинути в Україні виноробство, то я б почав зі створення сучасного інституту з факультетами «міжнародний винний бізнес», «винна промисловість», «технологія вина», «виноградарство». А при такому інституті — сучасної лабораторії.

Фото: Facebook / Сімейна виноробня «Курінь»

Читайте також:

Правила українських виноробів: Роберт Гулієв

Правила українських виноробів: Ігор Петренко

Правила українських виноробів: Гіоргі Іукурідзе

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi