У NASA вигадали будинки з грибів, в яких можна жити на Марсі - PostEat

пошук

У NASA вигадали будинки з грибів, в яких можна жити на Марсі
06-02-2023 0 656


Американське архітектурне бюро Red House разом з Національним управлінням з аеронавтики й дослідження космічного простору (скорочено — NASA) та вченими з Массачусетського технологічного інституту створили новий матеріал з водоростей та грибів, з якого можна буде вирощувати будинки для колонізаторів Марса. Про це повідомляє Euronews.

Фахівці змішують водорості з міцелієм грибів, які діють як клей для зв’язування біомаси. Матеріал виходить міцніше бетону, при цьому він здатний набувати заданої форми.

Спочатку на планету прибуде вантажний корабель зі зневодненою сумішшю біомаси та сплячим у ній міцелієм. Потім робот розбавить її вуглекислим газом, азотом та водою, які будуть роздобуті на Марсі.

Завдяки цьому виділиться кисень для харчування грибів, міцелій почне рости й набувати потрібної форми. Змішуючись із водоростями, він утворюватиме міцну, як камінь, структуру. Вирощені будинки захистять колонізаторів від космічної радіації.

Прототип будинку із грибів уже пройшов перший етап перевірки NASA. Наразі архітектори розробляють його дизайн. Після цього модель будинку розміром 15×15 сантиметрів відправлять на Місяць.

Фото: Euronews

Читайте також: 

Rumbambar box Valentine edition — це гастрономічні бокси до Дня Святого Валентина

Чистий прибуток McDonald’s скоротився за підсумками минулого року

Звільнений із полону український військовий вперше майже за рік з’їв яблуко

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi