Українці почали частіше вживати алкоголь, ніж до повномасштабної війни — опитування - PostEat

пошук

Українці почали частіше вживати алкоголь, ніж до повномасштабної війни — опитування
31-05-2023 0 552


28% українців збільшили вживання алкоголю після початку повномасштабного вторгнення. Про це свідчать результати опитування Українського інституту майбутнього.

Більшість учасників опитування (82%) вживають алкогольні напої, утім регулярно або доволі часто це роблять лише 18%. Для 16% респондентів вживання алкоголю є важливим способом розслабитись та відпочити. 28% опитаних зізнаються, що збільшили вживання алкоголю після початку повномасштабної війни, а 26% кажуть, що зараз вживають алкоголю більше, ніж до війни.

Зазначається, що серед тих, хто вживає алкоголь більшість складають чоловіки. Також серед чоловіків більше тих, хто вживає алкоголь регулярно або достатньо часто. У вікових групах найбільше людей, що вживають алкоголь, спостерігається серед людей середнього віку (36-50 років), а ось регулярне вживання більш характерно для молоді (18-35 років).

«Також є відмінності й в кількості тих, хто випиває в різних регіонах України. Порівняно більше тих, хто вживає алкоголь серед мешканців Києва, але частота вживання алкоголю в різних регіонах суттєво не відрізняється», — йдеться у повідомленні.

Загальна інформація про дослідження

Методологія: онлайн-опитування по інтерактивній структурованій анкеті, посилання на яку відправлялося потенційним респондентам з бази даних (онлайн-панелі).

Мета: Оцінка емоційно-психологічного стану українців.

Географія: Україна (крім населених пунктів на тимчасово окупованих територіях частини Донецької, Запорізької, Луганської та Херсонської областей, окупованої АР Крим) (національний проект).

Обсяг вибірки: 1205 респондентів.

Терміни проведення польового етапу: 16–20 травня 2023 року.

Дизайн вибірки: комбінована — пропорційно стратифікована за регіонами, із квотним скринінгом на щаблі відбору респондента. Вибірка репрезентує доросле населення України інтернет-користувачів віком 18 років та старше. Статистична похибка з ймовірністю 0.95 не перевищує 2.9%.

Фото: скриншот Український інститут майбутнього

Читайте також:

На Миколаївщині воду вироблятимуть з повітря

ГО «ЛУН місто» запустила карту закладів з укриттями

Ресторатор Ігор Сухомлин підготував чергову добірку гастрономічних новин

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi