Без українського зерна неможливо гарантувати світову продовольчу безпеку - Тарас Висоцький - PostEat

пошук

Без українського зерна неможливо гарантувати світову продовольчу безпеку - Тарас Висоцький
24-08-2023 0 553


Неможливо гарантувати світову продовольчу безпеку без українського зерна. Про це в ефірі телемарафону «Єдині новини» повідомив перший заступник Міністра аграрної політики та продовольства України Тарас Висоцький.

За його словами, у зв’язку із заблокованими чорноморськими портами вартість транспортування українського зерна до дальніх європейських портів для фермера дуже дорога. А подальша доставка агропродукції з цих портів у країни Африки, Азії і Близького Сходу  – збиткова для українського аграрія. Рішення про компенсацію Єврокомісією логістичних витрат на транспортування агропродукції з України до морських портів Німеччини, Італії, Латвії, Литви, Хорватії, Словенії та Нідерландів покращить можливості безперебійного експорту української агропродукції. 

«Мінагрополітики та Уряд звернулися до Єврокомісії щодо компенсації вартості логістики українським фермерам у перерахунку 30 євро на одну тонну. Надання таких субсидій, які платитимуть тільки при доставці продукції в дальні європейські порти, покращить експорт, у тому числі, позитивно вплине на транзит через Польщу, Угорщину, Словаччину та Болгарію», — повідомив Тарас Висоцький.

Він також зауважив, що Україна звернулася до Туреччини, ООН та інших міжнародних партнерів щодо забезпечення експорту українського зерна.

Читайте також: 

Фестиваль Креветки у ресторанах FLAGMAN

Чи повинен клієнт платити за нарізання торта в закладі?

Яка різниця між крудо, сашимі, тартаром і карпачо?

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi