пошук
Влад Войчук
Автор
пошук
Влад Войчук
Автор
Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) і Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) повідомили про підозру в заволодінні державним зерном на майже 23 мільйони гривень ексдиректору ДП «ДГ «Проскурівка» Миронівського інституту пшениці імені В.М. Ремесла Національної академії аграрних наук України та директору приватної фірми. Про це повідомляє пресслужба НАБУ.
За даними слідства, у період з липня по серпень 2018 року вказані особи заволоділи зерном пшениці озимої та ярої загальною вагою понад 5 тис. тонн, яка була власністю ДП. Згодом збіжжя вивезли на елеватори та реалізували іншим суб’єктам господарської діяльності.
Для приховування злочину підозрювані уклали фіктивні договори, за якими ДП нібито передало зерно пшениці озимої та ярої загальною вагою понад 5 тис. тонн приватному підприємству на зберігання.
Відповідно до висновку судово-економічної експертизи вартість зерна, яким заволоділи співучасники злочину, становить близько 22,9 млн грн.
Зокрема, дії ексдиректора кваліфіковані за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.
Директору приватного підприємства додатково інкримінуються ч. 3 ст. 27 (організація вчинення злочину) та ч. 2 ст. 209 (легалізація майна, одержаного злочинним шляхом) ККУ.
Вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу.
“Застереження. Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду”, — додають у НАБУ.
Читайте також:
У Хмельницькому на один день заборонили продаж алкоголю
Британський видавець склав перелік 25 найкращих шеф-кухарів України. Книга вже у «Сільпо»
На фронті загинув сомельє Григорій Ткаченко
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi