Сергій Клімов популяризував українське вино у Швеції - PostEat

пошук

Сергій Клімов популяризував українське вино у Швеції
01-09-2023 0 345


Винний експерт, амбасадор українського вина, представник команди Wines of Ukraine і засновник фестивалю Kyiv Food and Wine Festival Сергій Клімов відвідав з візитом Швецію, взяв участь у кількох офіційних подіях присвячених до Дня незалежності України та зустрівся з місцевими імпортерами. Про це у Facebook повідомляє Wines of Ukraine.

«Сергій виступив на дипломатичному заході від посольства України у Швеції з нагоди святкування Дня Незалежності України у Nordiska museetЗахід пройшов за підтримки Beredskapslyftetа українських волонтерів Lesia Gordienko Denys Gordiyenko», — розповідають у Wines of Ukraine.

У Wines of Ukraine стверджують, що важливість цієї події в такий час важко описати. На ній були присутні посли усіх держав, які є у Швеції, військові представники цих держав, шведські лідери, місцева еліта та українська громада.

«24 серпня Сергій разом з Nadja Karlsson провів благодійну вечерю українських вин в Spritmuseumзавдяки якій вдалося зібрати кошти на купівлю 2 автомобілів швидкої допомоги для OperationAidВ рамках заходу також були продані з аукціону три унікальні пляшки українських вин: Піно нуар 2018 та 2020 року від Виноробні Князя Трубецького та білий портвейн Коктебель 1993 року. На вечері гості скуштували вина від Chateau Chizay — Шато Чизай (ігристе сект), Фрумушика-Нова (Цитронний Магарача), Beykush winery (Шардоне та Ркацителі амфора 2021 року), Stakhovsky Wines (Мерло ACE) та Fathers wine (Рожевий квадрат)», — йдеться у повідомленні.

У Wines of Ukraine додають, що в рамках поїздки пройшли зустрічі з місцевими імпортерами, які зацікавлені в імпорті українських вин. Шведський ринок все більш відкрито цікавиться українськими винами та знаходиться у пошуку цікавих виноробень, які готові давати якісні вина. Алкогольна галузь Швеції доволі специфічна через державну монополію на продаж для кінцевих споживачів в магазинах та онлайні, проте місце для українських вин на цьому ринку точно є. Наразі вже кілька імпортерів розпочали імпортувати українські вина, а незабаром кількість українських виноробень, які представлені на полицях магазинів та місцевих ресторанів значно зросте.

Фото: Facebook Wines of Ukraine

Читайте також: 

У Великій Британії з’явиться безалкогольний ром Captain Morgan

Правоохоронці викрили схему розкрадання зерна на десятки мільйонів гривень

У Хмельницькому на один день заборонили продаж алкоголю

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi