Новий заклад. Київ: «Полтава» — бістро на «Арсенальній» від Євгена Клопотенка й Інни Поперешнюк - PostEat

пошук

Новий заклад. Київ: «Полтава» — бістро на «Арсенальній» від Євгена Клопотенка й Інни Поперешнюк
22-09-2023 0 1951


“Полтава”

Де: вул. Князів Острозьких, 8

Години роботи: щодня з 12:00 до 22:00

Шеф-кухар Євген Клопотенко і співзасновниця компанії “Нова Пошта” Інна Поперешнюк відкрили у Києві бістро сучасної української гастрономії “Полтава”. Заклад розташований у колишньому приміщенні заводу “Арсенал”. 

Головна місія бістро — розвіяти стереотип, що українська кухня це лише домашні страви без натяку на креативність та сучасність.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

“Полтавщина — це місце, де в кожній п’ятій хаті знають все про українські смаки та продукти: що таке шпундра, верещака та як готувати буряковий квас. І мені дуже хочеться, щоб ці знання були у всіх нас. Особливо у молоді. А українська кухня ставала сучасною, трендовою та щоденною. Для цього ми і створили “Полтаву” в серці столиці. Певен, вона стане для українців осередком класної та сенсової кухні. Де українські страви — герої нової гастрономічної поеми”, — коментує відкриття Євген Клопотенко. 

Дизайн закладу розробили архітектори QQ BURO. Команда надихалася традиційними полтавськими атрибутами. У приміщенні використали поєднання червоного та зеленого кольорів, які можна помітити на гербі Полтавщини. Інтер’єр оздобили автентичними деталями: глиняними горщиками та опішнянською керамікою. Все для того, щоб викликати у гостей відчуття дому та перетворити приміщення закладу на затишну оселю з елементами сучасного етно. 

“Для мене бістро — це частинка моєї коханої Полтавщини, якою я хочу поділитись з киянами. Щоб якомога більше людей дізналось про цей багатий, смачний та самобутній регіон. Ми хочемо показати через бістро Полтава, що українська гастрономія може захоплювати та закохати в себе. В “Полтаві” я хочу передати смак галушок за рецептом моєї мами, яка готує їх все своє життя і це дуже смачно. Дизайн та декор бістро — це окреме кохання для мене, яке переносить в Полтавський край. Я особисто їжджу в Опішню за глечиками та різним декором”, — коментує Інна Поперешнюк.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

У меню страви виключно із локальних продуктів, що поєднують у собі самобутні полтавські рецепти та сучасні техніки. Формат закладу передбачає швидку, доступну, а головне — цікаву їжу на щодень. Тут можна спробувати картопляний книш Котляревського, миргородське сало, галушки, закуски з фермерських овочів, банош і навіть білий борщ. Основна фішка “Полтави” —  свіжоспечений домашній хліб у поєднанні зі справжнім полтавським м’ясом. У меню десертів є сирні пундики та ламанці.

До страв команда бістро пропонує тематичні коктейлі, традиційні настоянки, натуральні вина та безалкогольні напої. 

Дещо з меню:

  • Крем із білих грибів і ніжної квасолі яськи — 180 грн,
  • Галушки з м’ясом — 275 грн,
  • Білий борщ — 210 грн,
  • Ламанці з сиром, маком та ягодами — 180 грн,
  • Салат від шефа — 315 грн,
  • Коктейль “Вишневі усмішки” — 260 грн.

Фото надані закладом

Читайте також про інші нові заклади Києва:

Новий заклад. Київ: Lemongrass – поєднання тайської та ізраїльської кухні на Подолі

Новий заклад. Київ: «Бавовна» – ресторація авторської кухні біля Арсенальної площі

Новий заклад. Київ: «Чакри» – сучасний український ресторан на Ярославому Валу

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi