Всеволод Поліщук поділився враженнями про три нові бари та ресторан «Селям» у Львові - PostEat

пошук

Всеволод Поліщук поділився враженнями про три нові бари та ресторан «Селям» у Львові
21-11-2023 0 237


Ресторанний маркетолог, автор ресторанних концепцій, співзасновник ГО «Інститут галицької кухні» галицької кухні Всеволод Поліщук у Telegram поділився враженнями про три нові бари «ЛІС BAR», «Over», «Jam Bar» та ресторан кримськотатарської кухні «Селям» у Львові.

«Почну з барної теми. Чесно кажучи, мене навіть трохи дивує, як прорвало у Львові цей тренд. Не йшло роками. На початку війни багато хто вважав, що бари не на часі, тому були острахи, що впаде навіть той ринок, що був. Але навпаки, старигані на кшталт 12 Steps і підвалу Бачевських отримали друге дихання, Mad bar валить по повній, а поруч понавідкривалося ще і все відкривається.

Я встиг забігти і здивуватися рівню (напій + сервіс) Ліс бару, адже це дебют Василя Будза у цій ніші. Не дивно, що вони вправно ловлять надмірний потік суперпопулярних сусідів на Шевській. 

Подякував за якісний коктейль у Bar Over на Яворського.

Найбільше ж зацінив роботу барменів Джем Бару у вежі Jam Factory. Там, коли я сказав, що люблю Джин гарден, але готовий до експериментів, мені не просто налили той самий Джин гарден, а накалатали щось дуже цікаве. А ще цей вид з вікна…

Але головна тема цього тижня все ж те, що нарешті потрапив у Селям. Що сказати, я просто в захваті від того, як Купер з дизайнерами, кухнею, службою сервісу, музикою створює цілісні світи. Оце унікальне відчуття, що ти зайшов і відірвався від реальності. Де не проблема чекати на страву, бо тут ти не просто їси, а реально відпочиваєш. І коли не до кінця розумієш, у Львові ти, Мілані, Стамбулі чи Берліні.

При цьому атмосфера не заміняє кухню, а органічно включає її в себе. Мені засмакували і в міру гострий, густий лагман з соковитим кебабчиком у ньому. Насичена шурпа. Одночасно хрустке і повітряне тісто піде, й тягуча приємна начинка з сиру та хурми на ньому. Щодо чебуреків я необ’єктивний, скажу лише, що вони схожі на мусафірівські і для мене щонайменше не гірші.

Але врахуйте, що чекати їх довелося майже годину. Все інше вклалося десь у півгодини при обіцянці, що чекати 15 хвилин. Але направду, в тій атмосфері це взагалі не проблема. Чекаєш і видихаєш. 

Єдиний мінус – те, що так і не додзвонився на телефон резерву, добре, що було два вільні столи і не цілував клямку», – розповів Всеволод Поліщук.

Photo credits: Telegram Поліщук рекомендує

Читайте також:

Польські фермери приєднаються до протесту польських перевізників на кордоні з Україною

Кропивничанка готує для військових каші, голубці, борщі та варення

«Допомагаєш іншим? Допоможи й собі!». Find Refuge проведе вебінар для українських волонтерів за участі відомих спікерів

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi