Мухи допоможуть NASA вирощувати їжу на Марсі - PostEat

пошук

Мухи допоможуть NASA вирощувати їжу на Марсі
04-01-2024 0 333


Чорні мухи-солдати можуть відігравати важливу роль у забезпеченні можливості вирощування їжі на інших планетах. Про це повідомляє The New York Times.

Однією з головних проблем для колонізації Марсу є потреба у вирощування їжі на місці. Щоб залишатися на поверхні Марса тривалий час, астронавти не зможуть покладатися на свої привезені запаси. Їм потрібні марсіанські сади, які можна виростити за допомогою личинок мухи. Це не лише економило б кошти, а й убезпечило астронавтів у разі непередбачених ситуацій із поставками з Землі. Личинки можуть споживати органічні відходи астронавтів і переробляти їх у фракцію, яку можна було б використовувати як добриво для вирощення рослин із чужорідного ґрунту. Люди могли б їсти рослини і навіть їжу, виготовлену з личинок, утворюючи більше відходів для продовження циклу.

Використання личинок мух у якості добрива може поліпшити марсіанський ґрунт, збагативши його азотом, калієм, фосфором та бактеріями, що є необхідними для росту рослин. 

Якщо вчені зможуть втілити в життя цей задум, цілком ймовірно, що мухи допоможуть зробити вирощування їжі на Марсі реальним.

Photo credit: Adara Sánchez; The New York Times

Читайте також:

Олена Брайченко розповіла, як пов’язані між собою їжа та пам’ять

Валентина Дуткевич організовує у Парижі дегустацію українських вин

ТОВ «Виналь» оштрафували на 10 мільйонів гривень через рекламу «Adjari»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi