Ресторан Leo у центрі Львова: європейський рівень гастрономії та сервісу - PostEat

пошук

Ресторан Leo у центрі Львова: європейський рівень гастрономії та сервісу
25-04-2024 0 5509


Гастрономічний образ міста Лева з кожним роком стає більш різноманітним і вражає своєю креативністю та концептуальністю. Якщо ж ви шукаєте у Львові ресторан, здатний вразити поєднанням якісного сервісу та естетикою у подачі страв, то знайомимо вас із рестораном Leo на Шевській.

Концепція та розташування

Ресторан Leo знаходиться на першому поверсі готелю Leopolis, який розташований в історичній будівлі, що входить до переліку пам’яток архітектури та культурної спадщини ЮНЕСКО.

Власниками готелю і ресторану Leo є фінська родина Хартвалл, яка створила цей проєкт і продовжує розвивати його вже понад 17 років. Головним принципом власників завжди було тримати рівень якості послуг — і їм це вдається, незважаючи на важкі часи.

Ресторан Leo залишився вірним ключовим цінностям його власників, серед яких: відповідальне ставлення до їжі та споживання загалом, що передбачає розуміння походження продуктів, процесів їх вирощування та впливу на навколишнє середовище; сприяння мінімізації використання ресурсів, зменшенню відходів та дотриманню соціально відповідального підходу в рамках діяльності ресторану; підтримка локальних виробників та ініціатив, спрямованих на розвиток місцевих галузей та економіки. А також прозоре ведення бізнесу та підтримка економіки України повною сплатою податків.

Інтер’єр: елегантність і гармонія деталей

Інтер’єр ресторану створила фінська архітекторка Маріка Аро, яка визначає цей напрямок дизайну “No Kitch Modern Classic”. В інтер’єрі ресторану Leo немає химерних деталей, кольорових експериментів та епатажу — поєднання пастельних тонів та металу, дзеркальних стін та прозорих світильників створюють атмосферу затишку та спокою.

Основний зал ресторану виконаний у стилі сучасної європейської класики, яка сприяє спілкуванню, розслабленню і приватності. Основний зал може прийняти близько 30 гостей та має гнучку посадку. Для компаній до 10 гостей є community table, де зручно разом дегустувати страви, ділитися новинами та обговорювати нові ідеї.

 

Справжньою “прихованою перлиною” ресторану Leo є його затишний внутрішній дворик, до якого можна потрапити або з головного входу готелю, або з вулиці Шевської. Камерний простір, наповнений світлом та зеленню — тут можна відчути найвищий рівень спокою, приватності та захисту від сторонніх очей.

І сам дворик, і ресторан є ідеальною локацією для проведення приватних подій: казкове весілля вашої мрії, сповнене теплих моментів сімейне святкування хрестин, ювілеїв та днів народжень — в ресторані Leo завжди готові втілити всі ваші ідеї та стати частиною ваших особливих подій. У випадку повітряної тривоги всі гості ресторану зможуть переміститись до надзвичайно комфортного та атмосферного сховища готелю, де зможуть продовжити і бесіду, і вечерю.

Кухня: європейський характер з локальними акцентами

В основі меню ресторану Leo — страви європейської кухні, над якими працював талановитий та досвідчений київський шеф Андрій Бондар. Приділивши увагу естетиці та лаконічності подач, шеф довершив смаки страв локальними нотками. Використання локальних продуктів безумовно забезпечує свіжість та якість страв у закладі.

Окрім того, позиція ресторану Leo має важливий соціальний аспект. Використання місцевих продуктів підсилює зв’язок між рестораном та місцевою спільнотою, створюючи відчуття єдиного спільного ком’юніті, єдності та підтримки. А це надважливо, особливо в такі часи, які переживає Україна зараз.

Страви ресторану

Всі страви ресторану запам’ятаються гостям яскравими смаками та мінімалістичними подачами в стилі закладів північної Європи. Шеф-кухар Андрій Бондар — справжній віртуоз своєї справи, він обожнює експериментувати зі смаками та текстурами, створюючи унікальні комбінації.

Команда пристрасних кулінарів вміло поєднала класичні рецепти зі свіжими ідеями, завдяки чому кожна страви стали витвором мистецтва на тарілці. У закладі пишаються різноманіттям страв та бездоганною винною картою, які будуть до смаку навіть найвибагливішим гурманам. Від ніжних м’ясних страв до вишуканих десертів — кожен шматочок наповнений ароматом і смаком місцевої культури та вишуканості.

Серед закусок і салатів рекомендують звернути увагу на теплий хрусткий баклажан з ферментованими томатами, печений халумі з насиченою айвою та трюфельним медом, а також ідеальний до вина ніжний качиний паштет з чорною смородиною та фундуком.

Справжніми спеціалітетами в Leo називають телячий язик з битими огірками та васабі кремом і пиріг з томленою яловичою щокою. А кращим проявом європейського характеру меню та локальних акцентів можна вважати сусідство традиційного борщу з пампушками та салом і легендарного французького цибулевого супу з витриманим сиром.

На десерт рекомендують ніжне безе з малиновим сорбетом та десерт із ванільним кремю та кюлі маракуйя. Також в меню ресторану представлені вегетаріанські страви та досить непоганий вибір дитячих страв.

Дещо з основного меню:

  • качиний паштет з чорною смородиною та фундуком — 320 грн,
  • теплий баклажан з ферментованими томатами — 340 грн,
  • пиріг з томленою яловичою щокою — 490 грн,
  • картопляні ньоккі з буратою та лісовими грибами — 450 грн,
  • ніжне безе з малиновим сорбетом — 310 грн.

В коктейльній карті ресторану представлені перевірені часом класичні рецепти, серед яких міцний цитрусовий Sidecar, один з кращих аперитивів Negroni, “ігристий король вечірок” French 75.

У винній карті зібрані як популярні, так і виняткові зразки тихих та ігристих вин з кращих європейських регіонів, які стануть відмінним супроводом до вишуканих страв у ресторані Leo. Серед позицій шампанського представлені справжні зірки, наприклад, Dom Perignon Vintage 2010В розділі білих вин варто звернути увагу сухе Fournier Pere et Fils Sancerre AOP. Шанувальникам червоного італійського вина запропонують сухе Chianti Riserva DOCG Buccia Nera або Valpolicella Classico Ripasso Domini Veneti.

Також винна карта розширюється цікавими зразками від українських виноробів — вам запропонують познайомитись з експериментальними винами від сімейної виноробні Beykush. Серед червоних вин представлене сухе Loca Deserta Beykush, витримане 30 місяців в дубових бочках та у пляшках 6 місяців перед релізом.

Якщо ви плануєте зустрітись з бізнес-партнерами, запросити дівчину на побачення, поспілкуватись зі старими друзями чи відзначити в родинному колі важливу подію — в будь-якому випадку ресторан Leo на Шевській надасть вам однаково високий європейський рівень гастрономії та сервісу.

Ресторан Leo

Де: м. Львів, вулиця Шевська, 14

Графік роботи: щодня з 12:00 до 22:00

Контактний телефон: +380322959515

Instagram

Текст: Олена Березовенко

Фото: надані закладом

 

Матеріал підготовлено за підтримки ресторану Leo

 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi