пошук
Олена Березовенко
Автор
пошук
Олена Березовенко
Автор
Поєднання історії та гастрономії створює неймовірну атмосферу, яка додає кожній страві особливого шарму. У ресторанах, розташованих в історичних будівлях, кожен прийом їжі стає мандрівкою в часі. Величні арки, старовинні стіни та унікальна архітектура створюють неповторну атмосферу, де можна насолодитися не тільки вишуканими стравами, але й естетикою пам’яток, що зберігають дух минулого. Якщо ви мрієте про вечерю у місці, де історія зустрічається зі смаком, наша добірка закладів допоможе знайти ідеальне поєднання для вашого незабутнього гастрономічного досвіду.
Медівня | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Краківська, 17
Години роботи: щодня 05:00-00:00
Дещо з меню: бограч — 190 грн, дошка крафтових сирів — 480 грн, салат з овочами та свининою — 260 грн, банош зі шкварками та бринзою — 249 грн, вареники з м’ясом та копченою аджикою — 260 грн.
Деталі: «Медівня 1979» — один з найстаріших закладів у Львові в самому центрі міста. Ресторан заходиться в житловому будинку, зведеному у 1773 році, який є пам’яткою архітектури національного значення та відомий як кам’яниця Дуківська. В будинку три поверхи, він виконаний у стилі пізнього бароко. В різні часи у кам’яниці знаходились магазини товарів для дому, редакція народовецької газети «Правда», студентське товариство «Дружній лихвар», яке відвідував письменник Іван Франко.
Відкритий у 1979 році, ресторан «Медівня» зберігає найкращі традиції кулінарного мистецтва і завжди радує гостей своїми стравами. Гості шанують ресторан за неперевершену українську кухню та неповторну атмосферу затишку та гостинності. Щодня з 5:00 до 00:00 ви можете смакувати «Медівні 1979» найрізноманітніші класичні та авторські страви української кухні.
Citadel — Gastro Boutique Hotel & Restaurant | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Грабовського, 11
Години роботи: пн-чт 07:00-22:00, пт-нд 08:30-22:00
Дещо з меню: капоната з баклажанів — 149 грн, паніпурі з лососем — 499 грн, салат з трьох видів томатів — 390 грн, курочка char siu — 390 грн, tagliatelle з базиліково-шпинатним песто — 449 грн.
Деталі: Citadel — Gastro Boutique Hotel & Restaurant — унікальний ресторан у будівлі ХІХ століття, що є частиною австрійської фортифікаційної школи вежі Монталембера. Після реконструкції Велика Максиміліанська Вежа стала місцем, де поєднуються історія, панорамні види Львова та вишукана кухня. Тут можна насолодитися сніданком із видом на місто, влаштувати романтичну вечерю або просто відпочити серед природи. Ідеальне місце для особливих моментів!
LEO | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Шевська, 14
Години роботи: щодня з 12:00 до 22:00
Дещо з меню: свіжий салат з буратою та песто — 420 грн, пиріг з томленою яловичою щокою — 490 грн, качиний паштет з чорною смородиною та фундуком — 280 грн.
Деталі: Ресторан Leo знаходиться на першому поверсі готелю Leopolis, який розташований в історичній будівлі, що входить до переліку пам’яток архітектури та культурної спадщини ЮНЕСКО. Готель був реконструйований за проєктом львівських архітекторів Зиновія Лагуша та Ярослава Мартинюка, які працювали над збереженням архітектурної ідентичності кам’яниць Войшівської та Крохмалевичівської та орагнічним пристосуванням їх під комфортний готель. Дорогою до ресторану ви можете насолодитись красою архітектурних надбань Старого Міста: площею Ринок та проспектом Свободи.
Атляс – Atlas | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: площа Ринок, 45
Години роботи: щодня 09:00-23:00
Дещо з меню: салат із запеченої телятини — 275 грн, журек — 175 грн, пструг запечений з лимонно-масляним соусом — 375 грн, австрійський шніцель — 375 грн, бограч — 245 грн.
Деталі: «Атляс» є артистичною кнайпою у самому серці Львова з великою історією, інтер’єр якої розповідає про багато століть життя старовинного міста. Кухня «Атляс» стала втіленням найкращих галицьких кулінарних традицій — у закладі готують страви української, польської, австрійської кухні.
Заклад знаходиться у будинку № 45 на площі Ринок — його було зведено у 1803 році в результаті об’єднання двох кам’яниць — Кудличівської та «Під оленем», що були побудовані на початку XVII століття. Через це на фасаді будинку є шість вікон, хоча він не належав шляхті. У 1930-х роках у цьому місці діяв ресторан, що належав М. Л. Атлясу. Рекламували заклад за допомогою брошури з дружніми карикатурами на основних відвідувачів — митців і поетів.
Реберня під Арсеналом | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Підвальна, 5
Години роботи: щодня 11:00 — 23:00
Дещо з меню: ребра на вогні — 289 грн, яловичий антрекот на вогні — 422 грн, картопля на грилі з яйцем та беконом — 118 грн, м’ясна зупа — 86 грн.
Деталі: «Реберня під Арсеналом” — популярний мережевий ресторан реберець від львівської ресторанної мережі !FEST («Криївка», «Дуже висока кухня», «Гомін», «П’яна вишня»). Перша «Реберня» відкрилась у Львові навесні 2016 року, і вже у перші місяці роботи змогла завоювати серця своїх відвідувачів смаком чудових ребер на відкритому вогні. До слова, гриль, що дозволяє готувати на відкритому вогні посеред міста, — також розробили спеціально для мережі.
«Реберня під Арсеналом» знаходиться в Міському арсеналі — оборонні споруді, зведеній в 1574–1576 роках ,яка є зразком ренесансної фортифікаційної архітектури. Під час археологічних розкопок на території арсеналу були знайдені залишки дерев’яних споруд, що датуються 1270-1290-ми роками, тобто періодом правління князя Лева.
5 підземелля | Instagram
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: площа Ринок, 5
Години роботи: щодня 10:00 — 23:00
Дещо з меню: м’ясо на кілках — свинина — 155 грн, яловичина в золі — 480 грн, качине стегно з тушкованою капустою — 435 грн, м’ясо по-трансильванськи — 510 грн.
Деталі: «П’яте підземелля» — справжній середньовічний ресторан у підземеллі на центральній площі Львова. Місце, куди безперечно потрібно приходити за смачною їжею та відчуттям перенесення в часі та просторі. В закладі створено містичний та досі закритий світ підземель під однією з найстаріших кам’яниць площі Ринок. Будівля була зведена у XVI столітті, але в 1571 році майже повністю згоріла внаслідок пожежі, вцілів лише перший поверх. За легендою, саме в цьому підземеллі оселились перші монахи-єзуїти, які приїхали до Львова з Європи створювати осередок ордену. В ресторані п’ять тематичних зал, офіціанти вбрані у костюми монахів.
Головна фото: Citadel — Gastro Boutique Hotel & Restaurant
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi