Сири в закладах Києва: цікаві позиції власного виробництва - PostEat

пошук

Сири в закладах Києва: цікаві позиції власного виробництва
09-10-2024 0 1413


Сири давно перестали бути просто доповненням до страв, а перетворилися на справжній гастрономічний досвід. У Києві дедалі більше закладів пропонують власні сирні позиції, в яких поєднують традиції сироваріння та креативний підхід до смаку. Ми підготували добірку місць, де можна скуштувати оригінальні сири власного виробництва, що точно вразять навіть найвибагливіших гурманів.

Буффаліно | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Левка Лук’яненка, 18; вул. Князів Острозьких, 8

Години роботи: щодня з 11:00 до 22:00 (Князів Острозьких); пн-пт з 11:00 до 22:00, сб-нд з 10:00 до 22:00 (Левка Лук’яненка)

Дещо з меню: дегустаційна тарілка твердих сирів власного виробництва — 345 грн, качота з пажитником — 48 грн/50 г, зігеркайзе — 44 грн/50 г, качотта — 48 грн/50 г, дегустаційна тарілка молодих сирів власного виробництва — 345 грн.

Деталі: Кафе-сироварня «Буффаліно» — це про особливий затишок та смачну їжу, на якій італійці знаються чи не найкраще. Головним захопленням родини ресторану «Буффаліно» є сироваріння, яким займаються з усією італійською любов’ю та пристрастю. Душею «Буффаліно» є власна сироварня, яка знаходиться просто в закладі та не прихована від гостей — всі бажаючі можуть щоденно спостерігати за магією створення класичних італійських сирів. Навчав сироварів цій тонкій справі відомий італійський сировар Мауріціо Россіні, який займається сироварінням понад 30 років та передав свої навики сироварам Буффаліно.

В «Буффаліно» готують м’які сири — моцарела, страчатела, моцарела бурата та рикота. В окремій сирній кімнаті поруч із сироварнею дозрівають витримані сири — камамбер, чеддер, гауда, рокфор, том-де-савуа, козячий шевр та інші. Щоб познайомитися з усіма сирами та обрати до смаку, варто замовити дегустаційну тарілку сирів власного виробництва. До речі, у всіх стравах з сирами використовують виключно сири власного виробництва.

Fabius | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Столичне шосе, 70

Години роботи: пн-чт 11:00-22:00, пт-нд 10:00-22:00

Дещо з меню: моцарела – 185 грн, бурата – 195 грн, страчатела – 165 грн, скаморца – 195 грн, рикота – 125 грн, афумiкато – 150 грн, качокавало – 195 грн, качота – 165 грн, сет з м’яких сирiв: бурата, моцарела, рикота, страчатела – 545 грн, бурата з трюфелем — 250 грн, бурата з в’яленими томатами, песто i каперсами — 250 грн.

Деталі: Fabius — ресторан італійської кухні на Столичному шосе. В ресторані на гостей чекають авторська кухня, власна сироварня і пекарня, домашня паста і екотеплиця. В повній відповідності до традиційних італійських технологій, майстри варять 8 видів молодого домашнього сиру: моцарела, бурата, страчатела, скаморца, рикота, аффумiкато, качокавало, качота. Також ви можете спробувати дещо з новинок — бурату з трюфелем та бурату з в’яленими томатами, песто i каперсами.

Spezzo | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Русанівська набережна, 8; вул. Святошинська, 3а.

Години роботи: щодня 11:00-22:00

Дещо з меню: тарілка сирів з власної сироварні — 305 грн, рикота — 60 грн/50 г, моцарела — 98 грн/125 г, страчатела — 65 грн/50 г.

Деталі: Spezzo — мережа італійських ресторанів із власною пекарнею і сироварнею. В закладі дотримуються кращих традицій італійської гостинності: пропонують смачні італійські сири, пасту ручної роботи, домашній хліб і піцу. В ресторані виготовляють м’які сири страчатела, бурата, моцарела, рикота, які можна спробувати кожен окремо або замовити тарілку сирів. 

Мацоні | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: бульвар Ігоря Шамо, 1/5

Години роботи: щодня з 12:00 до 22:00

Дещо з меню: сирне асорті – 325 грн, сир імеретинський з кропом — 79 грн/100 г, сир сулугуні з м’ятою — 98 грн/100 г, сир халумі — 98 грн/100 г.

Деталі: Кафе-сироварня «Мацоні» — це втілення грузинської привітності, щедрого застілля та колоритних традицій на Русанівці. У «Мацоні» відкрита кухня, і гості можуть спостерігати, як кухарі майстерно готують національні страви Грузії на тандирі, мангалі і в дров’яній печі. Сири для «Мацоні» виготовляються на власній сироварні з відбірного фермерського молока. Ви можете придбати із собою з сирної лавки класичний імеретинський сир, його варіацію з кропом або з курагою, а також класичний та пікантний сулугуні та його варіацію з м’ятою.

Веранда на Дніпрі | Instagram

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Набережне шосе, 11а

Години роботи: щодня 12:00-23:00

Дещо з меню: асорті еко-сирів власного приготування (бурата, буфало, страчатела) – 790 грн

Деталі: «Веранда на Дніпрі» — преміумресторан на воді, з якого відкривається захоплюючий вид на Дніпро. На кожному з трьох поверхів закладу особлива атмосфера і концепція. Страви в «Веранді на Дніпрі» готують зокрема в тандирі, печі та на відкритому вогні. В якості закуски пропонують асорті італійських еко-сирів власного приготування: моцарела бурата, моцарела ді буфало та страчатела.

Головна фото: Буффаліно

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi