Що ідять в Києві цього тижня: спеціальне меню, фірмові пиріжки, піца-сендвічі, пиво з огірком і морською сіллю, кацу-сандо, десерт Velvet, меренговий рулет, тощо - PostEat

пошук

Що ідять в Києві цього тижня: спеціальне меню, фірмові пиріжки, піца-сендвічі, пиво з огірком і морською сіллю, кацу-сандо, десерт Velvet, меренговий рулет, тощо
11-08-2025 0 526

Місто продовжує відкривати нові заклади, відроджувати класику та експериментувати з форматами, даруючи гастрономам безліч приводів для радості.

По-перше, на піку популярності легкі десерти із яскравими тропічними нотами. Одночасно київські кафе та ресторани розширюють асортимент кавових напоїв. Не відстають і вуличні формати. Продукти і страви із українським корінням у сучасній інтерпретації.

Цього тижня у Києві їдять не лише для того, щоб насититися, а й щоб насолодитися, ділитися враженнями та відкривати нові гастрономічні горизонти. Тож якщо хочете бути в курсі, варто пробувати новинки й заглядати в улюблені місця з оновленим апетитом.

Спеціальне меню в Mirali Restaurant

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Межигірська, 82

Mirali знаходиться в гастрономічному хабі Garage. І це заклад від команди goodwine. Формат: fine dining neo-bistro. Керує кухнею та ідейний натхненник ресторану, шеф Міралі Ділбазі, раніше відомий роботою в «Гостерії Хата Подопригора» на Дніпропетровщині. І, здається, це перший в Україні ресторан, названий на честь шеф-кухаря.

Що спробувати?

Команда Mirali нещодавно анонсувала спеціальне меню, яке подають щодня з 9:00 до 22:00. Всі страви створені з сезонних продуктів та з увагою до деталей. Це точно буде цікавий гастрономічний досвід. Тут обіцяють, що створюють страви, як витвір мистецтва. 

Фірмові пиріжки з різними начинками від Klukva&Brukva

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Житомирська, 10

Перший у Києві локаворський ресторан, який працює з місцевими сезонними продуктами від українських фермерів. Тут прості, зрозумілі смаки, але подають їх у сучасному виконанні. Усі деталі, від інтер’єру до меню та вибору посуду, створені засновницею та бренд-шефом Вікторією Пархоменко. Атмосфера без зайвої офіційності, а акцент робиться на якість продуктів і домашнє тепло в подачі.

Що спробувати?

Фірмові пиріжки з різними начинками:

  • Печінка курчати, груша та мармелад із мадери — ніжна, глибока, ледь солодка композиція, що зігріває і дивує
  • Щука з соусом з хріну — несподівано свіжа й пікантна начинка, що нагадує літні рибальські історії
  • Цибуля, яйце, соус зі щавлю — весна в кожному шматочку. Зелена, ніжна, щира. Начебто бабуся щойно зірвала зелень і вже розкачує тісто.
  • Курка з грибами та ягідним соусом — смаки українських лісів, де гілки хрустять під ногами, а в кошику — гриби, ягоди й натхнення.

Вартість: 95 грн за 2 пиріжки.

Піца-сендвічі від ресторану Si

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Прорізна, 20

Італійський ресторан «Si» працює вверху вулиці Прорізної, неподалік Золотих воріт. Тут готують власну пасту і піцу з тіста, що ферментується 72 години, а печуть у справжній печі. Шеф-кухар тут Олександр Цвігун, раніше працював у Львові. У закладі подають смачну їжу за прийнятною ціною і довести, що смачна кава буває не тільки у спеціалізованих кав’ярнях.

Що спробувати?

Піца-сендвічі на сніданок з різними начинками:

  • ростбіф з руколою, томатами, авокадо, пармезаном і соусом тонато. Варітсть: 355 грн. 
  • слабосолона форель з лимонним буко, руколою, авокадо, медово-базиліковим дресингом і пармезаном. Варітсть: 365 грн. 
  • прошуто крудо з соусом маринара, руколою, трьома видами томатів, страчателлою і пармезаном. Варітсть: 355 грн.  

Сніданки подають щодня до 15:00.

Пиво з огірком і морською сіллю «O’Gurke» від  Varvar Brew

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: в онлайн-магазині Varvar Brew

Крафтову пивоварню Varvar Brew відкрили у 2015 році. Тут варять різні стилі пива, а спробувати їх можна у власних барах: Lisopylka Bar: вул. Старосільська, 1е, Київ. Varvar Bar Kyiv: вул. Саксаганського, 108/16, Київ. Varvar Bar Odesa: вул. Канатна, 27, Одеса. Або в онлайн магазині броварні. 

Що спробувати?

Сезонний гозе O’Gurke. Легке й освіжаюче пиво з огірком і морською сіллю. Смак трохи кислий, трохи солонуватий, дуже хрусткий. Подавати найкраще охолодженим до 5–7°C. Добре пасує до тако з білою рибою, спрінг-ролів з м’ятою, огірком і креветками чи до хумусу з ферментованим лимоном і піта-чіпсами. Вартість: 90 грн.

Меренговий рулет з малиновою меренгою від FRANKLY

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Івана Франка, 9

Це місце з яскравою атмосферою, де подають сніданки, фірмові гурме хот-доги, кльову їжу цілий день, випічку щойно з печі, спешелті каву, натуральне вино і коктейлі. Працюють щодня з ранку до вечора: понеділок-п’ятниця з 8:00 до 21:00, субота-неділя з 9:00 до 22:00.

Що спробувати?

Оновлений малиновий рулет з меренгою на основі пюре манго і кокосової стружки, ніжним кремом і великою кількістю свіжої малини в кожному шматочку. Вартість: 285 грн.

Кацу-сандо зі свининою від азійського бістро “Кицуня”

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Житомирська, 26 

Затишне місце з простим меню азійських страв. Тут можна почати день зі сніданків (08:30 — 12:00), а з полудня й до вечора (12:00 — 21:30) працює основне меню. Атмосфера невимушена, без попереднього бронювання столиків. Приходиш і замовляєш.

Що спробувати? 

Кацу-сандо зі свининою: ніжне м’ясо в паніровці, кімчі для гостроти, бекон і коул-слоу для соковитості. Подають із маринованими огірками та фенхелем, що додають свіжості. Вартість: 335 грн.

Кавовий десерт Velvet від Moka Tapas y Vino

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Ярославів Вал, 16

Іспанський ресторан поруч із Золотими воротами. У меню: різноманітні тапаси, паелья, гаспачо, іспанські та класичні сніданки, а також сангрія, мадейра, кава брют, добірні вина та авторські десерти, чуррос з карамельним соусом, зокрема. Тут звучить жива музика, працює доставка й кейтеринг.

Що спробувати?

Кавовий десерт Velvet. Це холодний напій-десерт із італійського еспресо, молока та цукру, приготований у спеціальній машині для холодних десертів  Є два розміри: 50 г за 100 грн, 100 г за 200 грн.

9 різних видів шаурми від Міністерства Шаурми

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Сагайдачного, 37

Українська гастрономічна мережа, яка розвиває ідею сучасного стрітфуду з якісними інгредієнтами та цікавими смаками. Все почалося з Міністерства Шаурми у центрі Києва на вулиці Басейній, де готували шаурму на грилі з відкритим вогнем, використовуючи свіжі спеції та добірне м’ясо.

Зараз у мережі вже кілька закладів у Києві, Дніпрі та Одесі, кожен має свій стиль і меню, але всі дотримуються високих стандартів якості. В Міністерствах Шаурми приділяють увагу не тільки смаку, а й атмосфері, тому в кожному ресторані створено комфортне та сучасне місце для швидкого і смачного перекусу або повноцінного обіду.

Що спробувати? 9 різних видів шаурми:

  • KYIV — курка. Вартість: 235 грн
  • MEXICO — сир. Вартість: 275 грн
  • BEIRUT — курка + хумус. Вартість: 275 грн
  • AMSTERDAM — курка/хешбраун. Вартість: 275 грн
  • ALBA — яловичина. Вартість: 345 грн
  • BALI — креветка. Вартість: 350 грн
  • TEL AVIV — яловичина + фалафель. Вартість: 315 грн
  • BERLIN — свинина. Вартість: питати в закладі
  • CAIRO — фалафель. Вартість: 265 грн

Равіолі зі шпинатом та рікотою від Качо е Пепе

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Велика Васильківська, 29

Новий італійський ресторан від Алекса Купера, відкритий цього літа. Готують просто і смачно, використовуючи класичні італійські рецепти та сезонні, переважно місцеві продукти. Заклад має невимушену атмосферу, команда готує з любов’ю, пробує кожну страву і не женеться за трендами.

Що спробувати?

Спробуйте равіолі з ніжною начинкою зі шпинату та сиру рікота (м’який і легкий сир із вершковим смаком). Страву доповнюють ніжним вершковим соусом та ароматною шавлією, що підкреслює смак і робить страву вишуканою, але простою водночас. 

Морозиво Ice mango-passion & coconut від «Мушля Podil»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Спаська, 5

Бар із морепродуктами та дружньою атмосферою. Тут люблять збиратися поціновувачі морської кухні і ті, хто хоче провести час у живій, веселій компанії. Вечорами заклад оживає: від активних вечірок до спокійних зустрічей з друзями.

Що спробувати? 

Морозиво Ice mango-passion & coconut: зі смаком манго, маракуї та кокосу. Легке, свіжe і солодке, ніби вечір на пляжі після спекотного дня.

Тако-бургер  від Escobar. Cuban Restaurant y Bar

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Ярославів Вал, 21/20

Це іспанський ресторан з живою кубинською музикою, де можна поснідати або пообідати. У меню — класичні та авторські страви латиноамериканської, креольської, аргентинської та середземноморської кухні. Тут є великий вибір рому та коктейлів, зокрема мохіто. Особливість — велика паелья з морепродуктами на компанію.

Що спробувати? 

Тако-бургер — яловича котлета з сиром, піко де гайо, соусом чипотле і солоним огірком у кукурудзяній тортильї. Подається з картоплею фрі. Смакує як бургер, але з гострим азіатським характером. Вартість: 319 грн.

Десерт China Cat у ресторані Chinanay

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Леонтовича, 6А

Chinanay — ресторан азійської кухні. В центрі Києва. Широкий вибір страв: від традиційного том-ям і суші до wok-блюд та барної карти. Працюють бізнес-ланчі з 12:00 до 16:00, зі знижкою 20% на кухню з 12:00 до 15:00. Також доступні доставка та take away. 

Що спробувати: 

China Cat: легкий десерт-панакота. Його доповнює пюре зі свіжого манго, яке додає тропічної солодкості і легкої кислинки. Легке і освіжаюче завершення трапези. Вартість: 195 гривень.

Прим. ред. Страви нема в онлайн меню, інформація взята з поста з офіційної сторінки закладу.

Веган-самоси від кафе та веганського гастромаркету Укроп

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Раїси Окіпної, 2

Це місце, де можна і поїсти, і купити веганські продукти та напівфабрикати. Тут роблять веганську їжу простою і зручною, з доставкою на вибір. 

Що спробувати?

Веган-самоси: бездріжджові пиріжки з різними начинками і тонким тістом. Самос капуста, 45 грн (веганський). Самос червоний сир, 45 грн. Самос творог з апельсином, 45 грн. Самос басматі з овочами та паніром, 45 грн (вегетаріанський). Самос мак з насінням соняшника, 45 грн (веганський). Самос шпинат з тофу, 45 грн (веганський). Самос яблуко, 45 грн (склад: пшеничне борошно, вода, рослинна олія, сіль, цукор, свіже яблуко, крохмаль, кориця). Самос слива, 45 грн.

«Кавун-страчатела» в  меню «Легіт» на Подолі

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Верхній Вал, 22

У центрі Подолу, на Верхньому Валі, 22, працює кафе-бар «Легіт», простір із легкою атмосферою і панорамним видом.

Що спробувати? 

Особлива увага страві «кавун-страчатела»: поєднання свіжого кавуна, ніжної страчателли, м’яти, базиліку, солі, перцю та бальзаміку з квасу. Це легка, свіжa і несподівана комбінація, яка стала хітом меню. Для повного досвіду: спробуйте і однойменний коктейль на кавуновому лікері з грейпфрутовим фрешем і піною зі страчателли. Ватрість: 220 грню

Фісташковий трилече від ресторану Селям

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: вул. Петра Сагайдачного, 35

Ресторан кримськотатарської кухні від Алекса Купера, який відкрився на пішоходній вулиці Сагадайчного, з великим залом на другому поверсі. Заклад позиціонує себе як сімейний ресторан з хорошим сервісом, винною картою та коктейлями. Тут поєднують традиції та сучасність і роблять ставку на автентичність.

Що спробувати?

Фісташковий трилече: новий десерт у вигляді бісквіту, просоченого вершково-молочним сиропом з фісташковою пастою. Подають з кремом маскарпоне, соусом англез та подрібненими горіхами. Вартість: 350 грн. 

Натуральне морозиво iPops : смак літа в кожній ложці

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

ipops.ua

Якщо шукаєте справжній смак літа, зверніть увагу на натуральне морозиво від українського бренду iPops. Ягідний новий смак вже підкорює серця в Києві, Кривому Розі, Дніпрі та Запоріжжі, соковитий, яскравий і свіжий, він дарує справжню літню насолоду з першої ложки.

Морозиво iPops зроблене лише з природних інгредієнтів. Це справжня страва тижня, яка подарує вам заряд енергії і приємні моменти з близькими.

Не пропустіть: при замовленні від 20 штук доставка у Дніпрі безкоштовна! Замовляти на сайті 

Фото: всі заклади з Добірки 

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi