Місто продовжує відкривати нові заклади, відроджувати класику та експериментувати з форматами, даруючи гастрономам безліч приводів для радості.
По-перше, на піку популярності легкі десерти із яскравими тропічними нотами. Одночасно київські кафе та ресторани розширюють асортимент кавових напоїв. Не відстають і вуличні формати. Продукти і страви із українським корінням у сучасній інтерпретації.
Цього тижня у Києві їдять не лише для того, щоб насититися, а й щоб насолодитися, ділитися враженнями та відкривати нові гастрономічні горизонти. Тож якщо хочете бути в курсі, варто пробувати новинки й заглядати в улюблені місця з оновленим апетитом.
Спеціальне меню в Mirali Restaurant
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Межигірська, 82
Mirali знаходиться в гастрономічному хабі Garage. І це заклад від команди goodwine. Формат: fine dining neo-bistro. Керує кухнею та ідейний натхненник ресторану, шеф Міралі Ділбазі, раніше відомий роботою в «Гостерії Хата Подопригора» на Дніпропетровщині. І, здається, це перший в Україні ресторан, названий на честь шеф-кухаря.
Що спробувати?
Команда Mirali нещодавно анонсувала спеціальне меню, яке подають щодня з 9:00 до 22:00. Всі страви створені з сезонних продуктів та з увагою до деталей. Це точно буде цікавий гастрономічний досвід. Тут обіцяють, що створюють страви, як витвір мистецтва.
Фірмові пиріжки з різними начинками від Klukva&Brukva
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Житомирська, 10
Перший у Києві локаворський ресторан, який працює з місцевими сезонними продуктами від українських фермерів. Тут прості, зрозумілі смаки, але подають їх у сучасному виконанні. Усі деталі, від інтер’єру до меню та вибору посуду, створені засновницею та бренд-шефом Вікторією Пархоменко. Атмосфера без зайвої офіційності, а акцент робиться на якість продуктів і домашнє тепло в подачі.
Що спробувати?
Фірмові пиріжки з різними начинками:
- Печінка курчати, груша та мармелад із мадери — ніжна, глибока, ледь солодка композиція, що зігріває і дивує
- Щука з соусом з хріну — несподівано свіжа й пікантна начинка, що нагадує літні рибальські історії
- Цибуля, яйце, соус зі щавлю — весна в кожному шматочку. Зелена, ніжна, щира. Начебто бабуся щойно зірвала зелень і вже розкачує тісто.
- Курка з грибами та ягідним соусом — смаки українських лісів, де гілки хрустять під ногами, а в кошику — гриби, ягоди й натхнення.
Вартість: 95 грн за 2 пиріжки.
Піца-сендвічі від ресторану Si
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Прорізна, 20
Італійський ресторан «Si» працює вверху вулиці Прорізної, неподалік Золотих воріт. Тут готують власну пасту і піцу з тіста, що ферментується 72 години, а печуть у справжній печі. Шеф-кухар тут Олександр Цвігун, раніше працював у Львові. У закладі подають смачну їжу за прийнятною ціною і довести, що смачна кава буває не тільки у спеціалізованих кав’ярнях.
Що спробувати?
Піца-сендвічі на сніданок з різними начинками:
- ростбіф з руколою, томатами, авокадо, пармезаном і соусом тонато. Варітсть: 355 грн.
- слабосолона форель з лимонним буко, руколою, авокадо, медово-базиліковим дресингом і пармезаном. Варітсть: 365 грн.
- прошуто крудо з соусом маринара, руколою, трьома видами томатів, страчателлою і пармезаном. Варітсть: 355 грн.
Сніданки подають щодня до 15:00.
Пиво з огірком і морською сіллю «O’Gurke» від Varvar Brew
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: в онлайн-магазині Varvar Brew
Крафтову пивоварню Varvar Brew відкрили у 2015 році. Тут варять різні стилі пива, а спробувати їх можна у власних барах: Lisopylka Bar: вул. Старосільська, 1е, Київ. Varvar Bar Kyiv: вул. Саксаганського, 108/16, Київ. Varvar Bar Odesa: вул. Канатна, 27, Одеса. Або в онлайн магазині броварні.
Що спробувати?
Сезонний гозе O’Gurke. Легке й освіжаюче пиво з огірком і морською сіллю. Смак трохи кислий, трохи солонуватий, дуже хрусткий. Подавати найкраще охолодженим до 5–7°C. Добре пасує до тако з білою рибою, спрінг-ролів з м’ятою, огірком і креветками чи до хумусу з ферментованим лимоном і піта-чіпсами. Вартість: 90 грн.
Меренговий рулет з малиновою меренгою від FRANKLY
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Івана Франка, 9
Це місце з яскравою атмосферою, де подають сніданки, фірмові гурме хот-доги, кльову їжу цілий день, випічку щойно з печі, спешелті каву, натуральне вино і коктейлі. Працюють щодня з ранку до вечора: понеділок-п’ятниця з 8:00 до 21:00, субота-неділя з 9:00 до 22:00.
Що спробувати?
Оновлений малиновий рулет з меренгою на основі пюре манго і кокосової стружки, ніжним кремом і великою кількістю свіжої малини в кожному шматочку. Вартість: 285 грн.
Кацу-сандо зі свининою від азійського бістро “Кицуня”
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Велика Житомирська, 26
Затишне місце з простим меню азійських страв. Тут можна почати день зі сніданків (08:30 — 12:00), а з полудня й до вечора (12:00 — 21:30) працює основне меню. Атмосфера невимушена, без попереднього бронювання столиків. Приходиш і замовляєш.
Що спробувати?
Кацу-сандо зі свининою: ніжне м’ясо в паніровці, кімчі для гостроти, бекон і коул-слоу для соковитості. Подають із маринованими огірками та фенхелем, що додають свіжості. Вартість: 335 грн.
Десерт China Cat у ресторані Chinanay
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Леонтовича, 6А
Chinanay — ресторан азійської кухні. В центрі Києва. Широкий вибір страв: від традиційного том-ям і суші до wok-блюд та барної карти. Працюють бізнес-ланчі з 12:00 до 16:00, зі знижкою 20% на кухню з 12:00 до 15:00. Також доступні доставка та take away.
Що спробувати:
China Cat: легкий десерт-панакота. Його доповнює пюре зі свіжого манго, яке додає тропічної солодкості і легкої кислинки. Легке і освіжаюче завершення трапези. Вартість: 195 гривень.
Прим. ред. Страви нема в онлайн меню, інформація взята з поста з офіційної сторінки закладу.
Веган-самоси від кафе та веганського гастромаркету Укроп
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Раїси Окіпної, 2
Це місце, де можна і поїсти, і купити веганські продукти та напівфабрикати. Тут роблять веганську їжу простою і зручною, з доставкою на вибір.
Що спробувати?
Веган-самоси: бездріжджові пиріжки з різними начинками і тонким тістом. Самос капуста, 45 грн (веганський). Самос червоний сир, 45 грн. Самос творог з апельсином, 45 грн. Самос басматі з овочами та паніром, 45 грн (вегетаріанський). Самос мак з насінням соняшника, 45 грн (веганський). Самос шпинат з тофу, 45 грн (веганський). Самос яблуко, 45 грн (склад: пшеничне борошно, вода, рослинна олія, сіль, цукор, свіже яблуко, крохмаль, кориця). Самос слива, 45 грн.
«Кавун-страчатела» в меню «Легіт» на Подолі
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Верхній Вал, 22
У центрі Подолу, на Верхньому Валі, 22, працює кафе-бар «Легіт», простір із легкою атмосферою і панорамним видом.
Що спробувати?
Особлива увага страві «кавун-страчатела»: поєднання свіжого кавуна, ніжної страчателли, м’яти, базиліку, солі, перцю та бальзаміку з квасу. Це легка, свіжa і несподівана комбінація, яка стала хітом меню. Для повного досвіду: спробуйте і однойменний коктейль на кавуновому лікері з грейпфрутовим фрешем і піною зі страчателли. Ватрість: 220 грню
Фісташковий трилече від ресторану Селям
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Де: вул. Петра Сагайдачного, 35
Ресторан кримськотатарської кухні від Алекса Купера, який відкрився на пішоходній вулиці Сагадайчного, з великим залом на другому поверсі. Заклад позиціонує себе як сімейний ресторан з хорошим сервісом, винною картою та коктейлями. Тут поєднують традиції та сучасність і роблять ставку на автентичність.
Що спробувати?
Фісташковий трилече: новий десерт у вигляді бісквіту, просоченого вершково-молочним сиропом з фісташковою пастою. Подають з кремом маскарпоне, соусом англез та подрібненими горіхами. Вартість: 350 грн.
Натуральне морозиво iPops : смак літа в кожній ложці
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
ipops.ua
Якщо шукаєте справжній смак літа, зверніть увагу на натуральне морозиво від українського бренду iPops. Ягідний новий смак вже підкорює серця в Києві, Кривому Розі, Дніпрі та Запоріжжі, соковитий, яскравий і свіжий, він дарує справжню літню насолоду з першої ложки.
Морозиво iPops зроблене лише з природних інгредієнтів. Це справжня страва тижня, яка подарує вам заряд енергії і приємні моменти з близькими.
Не пропустіть: при замовленні від 20 штук доставка у Дніпрі безкоштовна! Замовляти на сайті
Фото: всі заклади з Добірки
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi