Фіналісти World Class Ukraine 2020: Антон Сердюк та Анастасія Виноградова - PostEat

пошук

Фіналісти World Class Ukraine 2020: Антон Сердюк та Анастасія Виноградова
30-04-2020 0 16193


Фіналісти World Class Ukraine 2020: Антон Сердюк та Анастасія Виноградова

1 квітня 2020 визначили ТОП-17 фіналістів першого етапу змагання міжнародного конкурсу барменів World Class Ukraine 2020. Завданням першого етапу було створення коктейлю на основі джину Tanqueray No.Ten (на вибір G&T Citrus Heart або The Botanical Journey), в якому необхідно було максимально оригінально та вдало розкрити цитрусові або ботанікальні ноти джину.

Редакція PostEat поспілкувалася з переможцями першого етапу змагання World Class Ukraine 2020 і сьогодні ділиться враженнями від участі в конкурсі та авторськими коктейлями бармена Антона Сердюка та бартендерки Анастасії Виноградової.

Антон Сердюк — бармен «Bar Асасіа» (Дніпро)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Конкурсний коктейль: True heart gin&tonic

Антон Сердюк присвятив конкурсний коктейль історії Чарльза Тенкерей, яка вчить нас прислухатись до істинного поклику свого серця, сміливо йти за своєю мрією, щоб знайти щастя і своє місце в житті. Сам бармен також пішов за покликом серця, залишивши медицину і присвятивши себе роботі за барною стійкою. Звичний інгредієнт коктейлів, від якого всі чекають лише кислотності, бармен використав по-новому — так з’явився лимонний кордіал, який в повній мірі розкриває всю багатогранність смаку цього фрукту. Коктейль прикрашають свіжим зеленим базиліком, слайсами лайма, смужкою цедри і часточкою м’якоті грейпфрута, які підсилюють цитрусові ноти джину Tanqueray No.Ten.

Що подобається в професії бармена?

В професії бармена мені подобається абсолютно все. Я прийшов у професію абсолютно свідомо, коли вже працював лікарем-психіатром. Доволі довго мені вдавалося працювати на обох роботах, які мені подобалися. Але коли постало питання, що треба обрати щось одне, я не вагався з вибором, бо дійсно люблю це.

За чим наразі сумуєте?

За роботою, за гостями, звісно, за зрозумілістю того, що і для кого я роблю кожен день.

Що ви очікуєте від професії, які маєте плани та мрії?

Я хотів би здобувати більше навичок та знань у менеджменті, роботі з персоналом. Власне, хочу багато навчатися і одразу ж застосовувати ці знання на практиці. Це неминуче призводить до професійного росту.

Які зміни ви б хотіли побачити в барній індустрії після карантину?

Я хотів би, щоб власники бізнесу перестали «гратися» у бізнесменів та почали працювати більш професійно і більше цінували персонал. Я спостерігав ці зміни і до карантину, але хотів би, щоб це стало більш масштабним.

Чим надихались, коли готували свій конкурсний коктейль для World Class Ukraine 2020?

Історією бренда, яку я розглянув крізь призму власного життєвого досвіду. Захотів розкрити банальний інгредієнт з неочікуваного боку. Крім того, з самого початку кар’єри я намагався використовувати абсолютно все і залишати якомога менше відходів, тому я мав на меті показати цікаву переробку тих інгредієнтів, які ми зазвичай викидаємо у смітник.

Порекомендуйте, як приготувати вдома щось схоже на ваш конкурсний коктейль.

Я б вичавив сік з лимона, зняв цедру, додав до цього цукор та зварив кисло-солодкий сироп. Потім додав би у джин-тонік на основі Tanqueray No.Ten та улюбленого тоніка, а прикрасив грейпфрутом, лаймом та базиліком. І не шкодувати льоду, це дуже важливо!

Анастасія Виноградова — бармен The Cinematographer’s Party (Київ)

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Конкурсний коктейль: Tarragon Highball

Бартендерка вирішила втілити у своєму коктейлі всю красу і відкритість простоти смаків, тому створила такий напій, в якому чітко відчувається кожен інгредієнт. «Tarragon Highball — лаконічний, зрозумілий і простий напій, який не треба розгадувати, але в той же час він чудово розкриває потенціал джина Tanqueray No.Ten. У цьому коктейлі всі інгредієнти виступають партнерами, підтримуючи один одного. До слова, знаменитий сімейний герб Tanqueray, вибитий на кожній пляшці — історичний символ гостинності і теплого прийому. Нехай цей коктейль стане можливістю нагадувати нам про це», — зазначає Анастасія.

Що подобається в професії бармена?

Комунікація. Величезне ком’юніті, об’єднане, в основному, загальними інтересами — це, можливо, один з найпростіших способів пізнати світ і подивитися на нього очима інших людей.

За чим наразі сумуєте?

Намагаюся фокусуватися на тому, що є зараз. Маємо що маємо, як то кажуть. У всьому завжди є плюси.

Що ви очікуєте від професії, які маєте плани та мрії?

Я не так давно працюю, так що мені ще дуже багато чого треба навчитися. Плани маю поки тільки на розвиток власних навичок та комунікації з гостями.

Які зміни ви б хотіли побачити в барній індустрії після карантину?

Є низка передбачуваних змін, які навпаки не хочеться побачити. Власне в сфері гостинності хотілося б, щоб люди просто більш уважно ставилися один до одного, слухали і чули. Можливо, карантин змусить нас переглянути свої пріоритети і простіше ставитися до життя та роботи. Але це не точно.

Чим надихались, коли готували свій конкурсний коктейль для World Class Ukraine 2020?

Натхнення часто приходить звідки не чекаєш — це книги, природа. Це могло б бути навіть щось несподіване, типу етикетка якогось продукту в супермаркеті. Все на асоціаціях, але найбільше мені допомагали люди навколо, особливо одна важлива людина.

Порекомендуйте, як приготувати вдома щось схоже на ваш конкурсний коктейль.

Можна приготувати саме його, в легкості приготування і була моя основна мета. Вам потрібні всього лише: грейпфрути, свіжий естрагон, мед, посуд та тертка. Ну і звичайно, джин Tanqueray No.Ten. і тонік. А також руки, мінімум дві.

Варто зазначити, що внаслідок спалаху пандемії коронавірусу (COVID-19) організатори конкурсу World Class оголосили про перенесення глобального фіналу конкурсу в Сіднеї на 2021 рік. «Задачею World Class завжди було підтримувати, виховувати та надихати барну спільноту, і навіть у цих найскладніших обставинах ми залишаємось відданими цим цінностям. Ми запускали конкурс World Class Ukraine 2020 з мріями про те, що наш фіналіст виступатиме у Сіднеї та представлятиме країну на глобальному фіналі у серпні цього року. Як ми оголошували раніше, це обов’язково відбудеться, але наступного року», — підкреслюють організатори.

Редакція PostEat вже розповідала про новий формат конкурсу World Class Ukraine 2020 та спілкувалась з першими переможцями українського етапу World Class Надіром Кучкаровим та Назаром Макаровим про секрети перемоги.

Матеріал підготовлено за підтримки WORLD CLASS.

Фото: Facebook фіналістів WORLD CLASS, сайт WORLD CLASS.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi