World Class Ukraine 2020: новий формат конкурсу - PostEat

пошук

World Class Ukraine 2020: новий формат конкурсу
22-01-2020 0 3976


Авторитетний міжнародний конкурс World Class від Diageo Reserve щорічно стає можливістю для барменів з усього світу перевірити свої сили і стати на крок ближче до звання «кращого з кращих». Вже розпочалась реєстрація учасників на World Class Ukraine 2020, переможець якого побореться за звання World Class Bartender of the Year на глобальному фіналі в австралійському Сіднеї у вересні. Редакція PostEat дізналась і розповідає, як змінились цього року правила українського етапу конкурсу та як стати претендентом на звання кращого бармена країни.

World Class — наймасштабніше і авторитетне міжнародне змагання серед барменів. Основними цілями конкурсу є розвиток коктейльної культури в світі, формування професійної барної спільноти, а також популяризація культури споживання алкоголю. Вперше конкурс відбувся в 2009 році, Україна вперше заявила про себе на World Class у 2017 році.

У 2020 році організатори оновили правила українського етапу конкурсу, що зробило участь у World Class Ukraine простішою та зручнішою. Кількість етапів перед фіналом скорочена до одного, а можливостей для навчання та підвищення професійного рівня більше.

Суддями World Class Ukraine 2020 стануть:

  • Надір Кучкаров — перший переможець українського конкурсу World Class 2017, барменеджер True burger bar і Hendrick’s bar.
  • Назар Макаров — переможець українського етапу World Class 2018, барменеджер BARVY та співвласник F.U.L.L. Bar.
  • Анастасія Гота — переможниця World Class Ukraine 2019, бартендерка Parovoz Speak Easy.
  • Костянтин Бойко — бренд-амбасадор Diageo Reserve в Україні.
  • Дмитро Коломієць — бренд-амбасадор Diageo Reserve в Україні, бартендер бару Parovoz SpeakEasy.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Щоб стати учасником українського етапу World Class Ukraine 2020, перш за все необхідно зареєструватись на сайті конкурсу до 2 березня включно. Обов’язковою умовою для участі в конкурсі є наявність в меню 5 позицій з портфелю Diageo Reserve: джину Tanqueray No. Ten, рому Zacapa, американського віскі Bulleit, горілки Kettel One, на вибір віскі Talisker або Singleton.

В рамках підготовки до проведення етапів конкурсу, у п’яти містах пройде серія майстер-класів World Class Studios 2020, на яких найкращі бармени країни розповідатимуть:

  • The Rule of Three: про коктейлі, що складаються із трьох інгредієнтів, та даватимуть поради, як найкраще підібрати інгредієнти та створити дизайн таких коктейлів — Singleton;
  • Rituals in Hospitality: які ритуали гостинності можна зустріти у найкращих барах світу та як зробити щось екстраординарне для гостей вашого бару — Bulleit;
  • From Cask to Cocktail: як будувати та підготовлювати бочки для витримки алкоголю, який вплив має дерево на алкогольний напій, як правильно витримувати алкоголь та робити коктейлі на його основі — Zacapa;
  • Sweet Spot: про коктейлі, що турбуються про навколишнє середовище, а також про використання локальних інгредієнтів та інших підсолоджувачів у коктейлях — Ketel One;
  • The Heart of Gold: про шлях інгредієнтів до вашого коктейлю, про роль цитрусових і про те, як створювати меню навколо єдиного інгредієнта — Tanqueray No. Ten.

Майстер-класи World Class Studios 2020 відбудуться 23 січня у Львові, 27 січня в Дніпрі, 28 січня в Харкові, 29 січня в Одесі та 3 лютого в Києві. Реєстрація на майстер-клас обов’язкова — обирайте місто за посиланням та резервуйте місце.

Завданням першого етапу є створення коктейлю на основі джину Tanqueray No. Ten на вибір G&T Citrus Heart або The Botanical Journey, в якому важливо максимально оригінально та вдало розкрити цитрусові або ботанікальні ноти джину. Подати анкету на сайті з описом коктейлю, рецептурою, інгредієнтами та методом приготування, а також завантажити якісне зображення коктейлю необхідно не пізніше 23 години 59 хвилин 2 березня. Після подачі коктейлю у період з 03.03.2020 по 31.03.2020 необхідно забезпечити його наявність в меню вашого закладу — він може знаходитись в окремому меню або в основному меню із вказівкою, що коктейль є учасником конкурсу World Class 2020. До 31 березня кожен учасник має пройти тестування на знання брендів на офіційному сайті конкурсу.

Оцінювати коктейлі першого етапу будуть мінімум три судді World Class Ukraine 2020 —  спочатку судді будуть оцінювати письмові анкети конкурсантів та результати тесту. На основі цього етапу оцінювання 1 квітня буде обрано ТОП 16 конкурсантів.

Під час другого етапу з 6 по 12 квітня судді відвідають кожного з 16 учасників у їх барах для того, щоб особисто почути презентацію коктейлю та оцінити його смак. За результатами оцінювання в барі суддями буде обрано ТОП 5 учасників, що пройдуть до українського фіналу World Class 2020 — імена п’ятірки фіналістів будуть названі 15 квітня. В цей же день будуть оголошені детальні правила фінального етапу та розпочнеться підготовка до нього.

Фінал World Class Ukraine 2020 триватиме два дні — 27 травня, у перший день фіналу, відбудуться закриті виступи конкурсантів. Фіналістів чекає сліпа дегустація Diageo Reserve та приготування двох коктейлів — на основі Ketel One (Local Ingredient / Waste Not Want Not) та на основі Singleton (3 Ingredient Cocktail / Single Ingredient). На другий день фінальних змагань, 28 травня, заплановані відкриті виступи конкурсантів — Multibrand — Signature Serve та Multibrand — The Showdown. Всі конкурсанти змагатимуться на рівних умовах — перед завершальним етапом World Class Ukraine 2020 бали п’ятьох фіналістів обнулять. Переможець World Class Ukraine 2020 буде представляти країну на глобальному фіналі World Class Global Final, який відбудеться у вересні в Сіднеї (Австралія).

Редакція PostEat вже розповідала про те, як відбувався фінал World Class Ukraine 2019 та спілкувалась з першими переможцями українського етапу World Class Надіром Кучкаровим та Назаром Макаровим про секрети перемоги.

Фото: World Class Ukraine

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi