пошук
Назар Макаров
Автор
пошук
Назар Макаров
Автор
Я завжди хотів, щоб F.U.L.L.Bar працював не тільки в робочий час бару, а й реалізовував свій потенціал як лабораторія. І 2020 рік вніс корективи в наші плани, адже у нас є можливість створювати приголомшливі смаки. Така можливість, а точніше виклик, представився буквально кілька днів тому.
Почнемо з того, що у нас було дуже мало часу – це мабуть був найважливіший фактор. З моменту оплати для закупівлі інгредієнтів, до видачі всієї партії у нас було 7 діб.
З якими труднощами ми зіткнулися:
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Як ми побудували весь процес:
Дмитро Фурман, на правах математика, порахував кількість людських годин, необхідних для втілення нашого амбітного плану, розписати послідовність процесів, замовити та розподілити своєчасне надходження закупівель, оскільки у нас не було тимчасової можливості замовити все завчасно, повторюся, що замовлення було дуже термінове , у нас навіть не було доби запасу.
Ми запропонували п’ять безалкогольних коктейлів на вибір, і узгодили три варіанти New Year Sour, Forest Rhapsody, Christmas Spritz. Після врегулювання питань концепції, смакових профайлів, дизайну пляшок і етикеток, завдання виглядало наступним чином:
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
На третій день ми йшли з випередженням графіка на 8 годин, але трапився один, як я це називаю, колективний завтик, коли всі не звернули уваги на одну деталь, яка нам коштувала 8 годин часу. Після виявлення помилки я підійшов до Діми, розповів і запропонував йому перерахувати таймінг з урахуванням нинішньої ситуації. Через наскільки хвилин Діма повідомив, якщо ми додамо ще одну точку розливу і візьмемо додатково ще 2 людей, то встигнемо до 5 ранку наступного дня. Нагадую, логістична компанія приїде об 11 ранку. Протягом 3 днів Діма кожні пару годин перевіряв наш таймінг, йдемо ми згідно з графіком, або потрібно було натиснути. Весь цей час на мені була функція, підміняти кожного, хто втомився і плюс контролювати стандарти якості на всіх стадіях.
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
І що ви думаєте, ми таки закінчили о 5:15 ранку. Траспортна компанія приїхала вчасно, ми акуратно завантажили нашу найбільшу партію коктейлів в машину і відправили задоволеним клієнтам.
Наостанок скажу, що я не чув, чи робив хтось подібне замовлення, швидше за все ні, але знаю точно, що це був новий і дуже крутий досвід. Тут питання не стояло в заробітку, головна причина була – це нова вершина, до цього ми не розуміли як можна організувати подібний процес, зате тепер можу сказати, що якщо до нас звернуться із замовленням і 10 і 20 тисяч, то ми вже точно будемо знати як це все організувати.
Окреме дякую всій команді ресторану BARVY і F.U.L.L.Bar. За всі ці дні ніхто не скаржився і не говорив, що втомився, всі були одержимі однією ідеєю, низький вам уклін. Я завжди був щиро впевнений і залишаюся таким, що в даному виді бізнесу головним активом бізнесмена є не люстра за десятки тисяч доларів, а колектив.
Текст та фото Назар Макаров, шеф-бармен BARVY та шеф-бармен і співласник F.U.L.L.Bar
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi