12 вегетаріанських ресторанів, які відзначені зірками Michelin — Частина 1 - PostEat

пошук

12 вегетаріанських ресторанів, які відзначені зірками Michelin — Частина 1
09-11-2021 0 1181


Пройшли ті часи, коли зелень на тарілці грала лише допоміжну роль у закусках із морепродуктів та м’ясних стравах. У наші дні овочі стають законною зіркою багатьох обідніх столів.

Завдяки зростанню обізнаності про проблеми зі здоров’ям та навколишнім середовищем, все більше закладів пропонують вегетаріанські дегустаційні меню. Саме в них центральна роль відведена креативним стравам із фруктів, овочів і грибів, зелені, салатів, тощо. 

King’s Joy ─ три зірки Michelin

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: 2 Wudaoying Hutong, Beijing, China Mainland

Бюджет: 500 — 1,399 CNY (юань); 2050 — 5750 UAH

Кухня: вегетаріанська

Шеф-кухар: Гарі Інь

“Ми пропонуємо вегетаріанську кухню з використанням зелених і сезонних продуктів, отриманих з місцевих органічних ферм. Ми прагнемо зменшити споживання енергії та ресурсів шляхом переробки та заборони одноразових речей. А також пропагуємо сталий спосіб життя через нашу громадську діяльність”, — розповів він.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Деталі: King’s Joy був одним із двох ресторанів, які дебютували з двома зірками Michelin в першому відборі 2020 Michelin Guide Beijing. За рік він був підвищений до трьох зірок Michelin. Цей фаворит Пекіна широко відомий як золотий стандарт вегетаріанської їжі та пропонує барвисті страви з органічними овочами з місцевих ферм і грибами.

Що радить Michelin: Цей елітний ресторан розташований у дворі та має їдальню зі скляним дахом, знаходиться лише за декілька кроків від храму Юнхе. Тайванський шеф-кухар відточував свою майстерність в однойменному ресторані бабусі та дідуся. Спробуйте його дегустаційне меню з опеньками, лисячими горіхами та горохом, а також рис з різноманітними грибами, які створюють приємний контраст текстур.

Daigo ─ дві зірки Michelin

Де: 2-3-1 Atago, Minato-ku, Tokyo, 105-0002, Japan

Бюджет: 16,000 — 25,000 JPY (японська єна); 3690 — 5770 UAH

Кухня: вегетаріанська

Деталі: Daigo пропонує сьоджин ріорі, або буддійську вегетаріанську кухню. Ресторан був відзначений двома зірками MICHELIN у 2009 році і зберігає їх 10 років поспіль.

Що радить Michelin: Сьоджин ріорі не містить м’яса і ґрунтується на концепції відмови від делікатесів, ціності простої їжі та насолоди світом смаків, які існують у вегетаріанській їжі, як-от коренеплоди та квасоля. У цьому ресторані використовують сезонні інгредієнти і подають у вигляді комплексного меню. Серед страв особливо ​​популярні — соба з тертим ямсом, приправлена японською гірчицею, і дзосуї з грибами намеко. 

Vege Wonder ─ одна зірка Michelin

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: 269 Wangfujing Street, Beijing, China Mainland

Бюджет: 480 — 1,280 CNY (юань); 1970 — 5250 UAH

Кухня: вегетаріанська

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що радить Michelin: Якщо ви хочете рибу або курячі нагетси, приготовані з сої, ви опинилися в тому місці. Відстоюючи ідеали природних, екологічно свідомих і художніх кулінарних творінь, це місце прагне змішувати та поєднувати справжні смаки та текстури різних інгредієнтів без м’яса. Продукти надходять з усього Китаю.

Експерти відзначають вишукані презентації. Ретельне обслуговування доповнює враження від страв.

Fu He Hui ─ одна зірка Michelin

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: 1037 Yuyuan Road, Shanghai, China Mainland

Бюджет: 880 — 1,160 CNY (юань); 3610 — 4800 UAH

Кухня: вегетаріанська

Деталі: Обід у Fu He Hui перенесе вас у подорож, де ви відкриєте для себе різноманітний асортимент екзотичних продуктів Китаю та грибів. Витончені та ніжні шматочки  в стравах роблять акцент текстурах цих інгредієнтів.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що радить Michelin: У цьому ресторані панує спокійна дзен-натхнена атмосфера, яка справді показує, що веганство — це не лише їжа, а й спосіб життя. Подаються лише комплексні меню з майстерно створеними та креативно презентованими стравами, включаючи деякі старомодні трудомісткі рецепти. Культура чаю тісно пов’язана з дзеном, тому ресторан пропонує чайні пари (чотири різні китайські чаї, які доповнюють страви).

ONA ─ одна зірка Michelin

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: 3 bis rue Sophie-et-Paul-Wallerstein, Arès, 33740, France

Бюджет: 24 — 59 EUR (євро); 730 — 1800 UAH

Кухня: вегетаріанська

Шеф-кухар: Клер Валле

Деталі: ONA, що означає «Origine Non Animale» в Аре, Франція, подає лише страви без м’яса тварин. Це перший веганський ресторан у Франції, який отримав зірку Michelin. Власниця Клер Валле звернулася до краудфандингу, щоб зібрати капітал, необхідний для відкриття свого ресторану, який подає страви на зеленій терасі та має сад із понад 140 рослинами. Разом зі своїм дебютом у зіркових рядах, ONA також отримала зелену зірку Michelin.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що радить Michelin: Більше, ніж ресторан — це спосіб життя! Шеф-кухарка-самоучка Клер Валле пропонує 100% веганську органічну гастрономію – звідси й назва, яка означає «нетваринного походження» французькою. Красиво оформлені тарілки містять чудовий набір фруктів та овочів. Страви привертають увагу своєю нетривіальною презентацією.

TIAN ─ одна зірка Michelin

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Де: Himmelpfortgasse 23, Vienna, 1010, Austria

Бюджет: 120 — 140 EUR (євро); 3670 — 4270 UAH

Кухня: вегетаріанська

Шеф-кухар: Паул Івич

Деталі: Між Stadtpark і Stephansplatz прямо в центрі Відня розташований флагманський ресторан вишуканої кухні австрійського ресторатора Крістіана Хальпера. Tian пропонує елегантне вегетаріанське дегустаційне меню, створене з місцевих продуктів, у тому числі з власного саду ресторану. Органічні соки та вина в меню напоїв ретельно підібрані, щоб поєднуватися як з кухнею, так і з філософією, що стоїть за нею.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Що радить Michelin: Глибина смаку, яку ви знайдете в виключно веганських і вегетаріанських стравах, які тут пропонують, вражає! А як щодо пляшки органічного вина, або, можливо, одного з безалкогольних напоїв домашнього приготування в ресторані. Michelin також відзначає дружній, професійний персонал.

Фото: Michelin; Facebook King’s Joy; Facebook Vege Wonder; Instagram fuhehui

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi