пошук
Анастасія Абрамова
Автор
пошук
Анастасія Абрамова
Автор
17-18 жовтня у Лондоні відбудеться форум Future Food-Tech, на якому будуть представлені 18 міжнародних стартапів. Учасники обіцяють здивувати такими інноваціями, як закуски на основі комах, нові низькокалорійні джерела цукру, пепероні з індійського хлібного дерева та багато іншого.
Amazentis (Швейцарія) — компанія, яка використовує провідні наукові дослідження для розробки нового покоління продуктів, орієнтованих на покращення стану мітохондрій в тілі. Запатентована технологія компанії Urolithin A (UA) є безпечною, та зосереджена на підтримки здоров’я клітин організму.
Aromyx (США) — це каліфорнійський стартап, який здійснив революцію в агропромисловому комплексі. Технологія компанії зробила можливим транслювати у цифровому форматі зображення запаху та смаку. Людські рецептори реагують на певний запах, а потім за допомогою сенсорних датчиків компанії передають інформацію про якість харчового продукту. Усі зібрані дані завантажуються до центральної бази даних, яка нагадує просторну бібліотеку власних асоціацій запаху та смаку, які виникають у нас в мозку.
Connecting Food (Франція) — використовує технологію блокчейну, аби зробити процес доставляння їжі більш прозорим. У реальному часі клієнти зможуть відстежувати всі логістичні ланки, які проходять харчові продукти, та мати власне уявлення про кінцеву собівартість продукту.
Entis (Фінляндія) — провідний бренд, який розробляє харчову продукцію на основі цвіркунів. За даними компанії така їжа містить велику кількість протеїнів, а тому є дуже корисною для спортсменів та людей, які слідкують за своїм здоров’ям.
Фото: Entis.fi
GrainSense (Фінляндія) розробила перший у світі ручний прилад для вимірювання якості зерна. Тепер фермери на будь-якому етапі виробництва можуть вимірювати у зернах вміст білка, вологи, олії та вуглеводів.
Jack&Bry (Великобританія) представив пепероні виготовлене з джекфрута, також відомий як індійське хлібне дерево. Новий продукт не містить сої, клейковини та пальмової олії, але характеризується неперевершеним смаком.
Mushlabs (Німеччина) — це біотехнологічний стартап, який шляхом ферментації виготовляє харчові продукти з міцелію. Власники компанії розробили метод сталого вирощування грибного міцелію за допомогою відходів, які переробляються для отримання альтернативних білків. У результаті виходить сировина, яка може бути використана як повноцінний замінник м’яса.
Vital Vio (США) запатентувала технологію виробництва світлодіодного освітлення для знищення шкідливих бактерій, грибків, дріжджів і цвілі на поверхнях. На відміну від шкідливого ультрафіолетового світла, воно є безпечним для людей, тварин і рослин, бо руйнує молекулярну структуру, яка існує виключно в мікроорганізмах.
Фото: VitalVio.com , Future Food-Tech
Читати ще:
Анонсовано 50 Best Recovery Summit, який пройде цього разу онлайн
Власники ресторану «Любимый дядя» відкрили простір для заходів
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Коментарi