70 років ковбасці з карі — Німеччина відзначає ювілей карівурсту - PostEat

пошук

70 років ковбасці з карі — Німеччина відзначає ювілей карівурсту
06-09-2019 0 1865


У вересні в Німеччині відзначають 70-річчя фастфуду «карівурст» — смаженої ковбаски, политої томатним соусом з додаванням карі. Страву вигадала власниця перекусної у Берліні, з якою англійські солдати поділилися привізними спеціями.

4 вересня Німеччина відзначили 70 років з дня появи культової ковбаски з карі. Вважається, що в цей день 1949 року її вперше приготувала Герта Гойвер у західному Берліні.

Власниця перекусної додала до традиційної ковбаски братвурст суміш кетчупу, вустерського соусу й спецій карі, які їй дали солдати британської армії. Ковбаску смажать у фритюрі до утворення скоринки, нарізають шматочками й поливають фірмовим соусом з карі. На гарнір додають картоплю фрі з карі. Середня вартість порції у Берліні — 3-4 євро. Щороку у Німеччині продають близько  800 млн карівурст.

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi