Австралійські сировари замінили корів мікробами - PostEat

пошук

Австралійські сировари замінили корів мікробами
16-09-2020 0 725


Австралійська компанія Change Foods повідомила про запуск виробництва сиру без корів. Change Foods розробляє сири та молочні продукти, виготовлені з однакових молочних білків та ліпідів (жирів). 

Наразі популярними є сири з сої, бобових чи горіхів, але компанія пішла далі, використовуючи мікробну біотехнологію. Це сприяє створенню будь-якої текстури чи функціональності, наприклад розсипчастий чеддер або еластичну моцарелу.

Сири з’являються за допомогою мікробного бродіння: дріжджі, бактерії чи гриби можуть виробляти молочні білки ефективніше за тварин.

Ще одним позитивним фактором сирного виробництва з мікробів є екологічність, адже корови приносять багато шкоди навколишньому середовищу. Виділяємий ними метан щорічно прирівнюють до вихлопів 24 млн автомобілів. Також цей спосіб потребує на 98% менше води, на 84 % менше CO2 і на 65 % менше енергії.

Фото: Change Foods

Читайте також:

Інновації: Листя ананасу можуть очищувати воду

PepsiCo придумали напій що допоможе спати

Новий заклад: 6-типоверховий кавовий центр Octo Tower біля станції метро Кловська»

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi