пошук
Вікторія Савицька
Автор
пошук
Вікторія Савицька
Автор
Австралійська компанія Change Foods повідомила про запуск виробництва сиру без корів. Change Foods розробляє сири та молочні продукти, виготовлені з однакових молочних білків та ліпідів (жирів).
Наразі популярними є сири з сої, бобових чи горіхів, але компанія пішла далі, використовуючи мікробну біотехнологію. Це сприяє створенню будь-якої текстури чи функціональності, наприклад розсипчастий чеддер або еластичну моцарелу.
Сири з’являються за допомогою мікробного бродіння: дріжджі, бактерії чи гриби можуть виробляти молочні білки ефективніше за тварин.
Ще одним позитивним фактором сирного виробництва з мікробів є екологічність, адже корови приносять багато шкоди навколишньому середовищу. Виділяємий ними метан щорічно прирівнюють до вихлопів 24 млн автомобілів. Також цей спосіб потребує на 98% менше води, на 84 % менше CO2 і на 65 % менше енергії.
Фото: Change Foods
Читайте також:
Інновації: Листя ананасу можуть очищувати воду
PepsiCo придумали напій що допоможе спати
Новий заклад: 6-типоверховий кавовий центр Octo Tower біля станції метро Кловська»
Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.
Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:
Коментарi