Британське червоне вино вперше в історії отримало «золото» на International Wine Challenge - PostEat

пошук

Британське червоне вино вперше в історії отримало «золото» на International Wine Challenge
05-12-2019 0 859


Червоне вино Red Miller 2018 з Кента винарні Hush Heath отримало золоту медаль IWC. Вино з 100% сорту «піно менье» вразило суддів елегантним ароматом й смаком та перспективою гармонійної еволюції у найближчі роки.

Вино пройшло етап бродіння на шкірках для посилення аромату. Також напій короткий час витримували у бочках з французького й американського дуба. Фільтрація перед розливом мінімальна. В ароматі вина знаходять аромати шовковиці та ожини. Смак — малина, червона смородина, м’які та делікатні таніни.

Всього було випущено 5 тис. пляшок Red Miller 2018. Одна пляшка вина коштує 40 фунтів стерлінгів (1 251 грн). Зазвичай сорт винограду «піно менье» використовують для кюве (суміші) ігристих вин. Моносортові тихі вина тільки з сорту «піно менье» — рідкість.

Це перше «золото» від IWC для червоного вина в історії виноробства Великої Британії. У 2017 році ця ж винарня отримала «золото» IWC за ігристе вино Balfour Blanc de Blancs 2014.

Успіх британських виноробів пов’язують з кліматичним змінам. Потепління знизило ризик виноробства на півдні Британських островів та дозволило отримувати якісний врожай винограду.

Фото: Hush Heath



Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi