EIT Food анонсує нові проекти для пришвидшення введення інновацій в аквакультурі - PostEat

пошук

EIT Food анонсує нові проекти для пришвидшення введення інновацій в аквакультурі
09-06-2021 0 699


У Всесвітній день океанів Європейський інститут інновацій та технологій (EIT) в сфері харчування оголосив переможців свого змагання зі сталої аквакультури, що включає проекти, які спрямовані на вирощування лосося та продовження терміну зберігання морепродуктів.

Конкурс від EIT Food у галузі стійкої аквакультури стартував у грудні 2020 року, і вже наразі запущено сім нових проектів. 

Індустрія аквакультури стикається з багатьма проблемами, починаючи від втрати морського біорізноманіття та забруднення води кормами для риби. Стратегія ЄС, яка лежить в основі Зеленої угоди ЄС, підкреслює потенціал вирощування морепродуктів, як джерела білка для їжі.

«Європейська стратегія спрямована на забезпечення здорових та стійких систем харчування — це одне з ключових завдань Європейського зеленого курсу. Я справді вірю, що аквакультура є важливою частиною рішення», — сказав Мерседес Гроба, менеджер інноваційної програми в EIT Food.

До семи переможців увійшов проект переробки морепродуктів (SuSeaPro), який розробить нові технології переробки, які продовжують термін зберігання морепродуктів.

Також серед переможців був проект Next Tuna, який має на меті створити перше стійке європейське джерело тунця, шляхом відтворення популяцій атлантичного синього тунця.

Фото: EIT Food

Цей матеріал вперше опубліковано на сайті posteat.ua та є його інтелектуальною власністю.

Підписуйтеся на наші сторінки у соціальних мережах:

 



Tweet

Коментарi